Menu

Entrevistes

Xeria: L'únic que desitgem és que la nostra música arribi

Xeria és una banda de metall melòdic fundada l'estiu de 2017, en el període de poc més d'un any componen onze temes amb la idea d'editar-los el més aviat possible de manera professional. Així doncs, destacar la voluntat d'anar seriosament des d'un primer moment del grup. La banda està formada per Marina Sweet a les veus i com a autora de les lletres; Félix Gacho al baix; César Manjarrés a la bateria; Carlos Z a la guitarra i Víctor Herrera als teclats.

Es tracta de temes i un estil molt melòdic, molta melodia fàcilment recordable amb tornades que s'enganxen fàcilment gravat als estudis asturians Dynamita amb la producció de Dani G. A més, cal destacar les col·laboracions que han tingut ja que Lady Ani dels Last Days of Eden ha participat en la gravació així com Isra Ramos i Alberto Rionda dels Avalanch. El grup ha gravat també un clip pel tema Tienes Miedo que ja es pot veure per les xarxes i ara estant presentant el treball en directe. Ens posem en contacte amb la mateixa Marina Sweet per parlar de tot plegat.

L'entrevista, com és habitual amb pràcticament tot el material en àudio que oferim a les nostres pàgines, es va originar en el nostre espai de radiofònic del que en podeu seguir els podcast de cada edició clickant en aquest enllaç on trobareu moltes més entrevistes en el marc del programa a més de la música que hi punxem. Us convidem, a més, a feu un M'agrada a la nostra pàgina a Facebook on publiquen totes les actualitzacions que es produeixen a la web i els programes de ràdio.

Félix Lasa, Leize: Nos encanta tocar en pueblos fuera de las grandes capitales

LeizeLeize són una d'aquelles bandes amb les que passa un fenomen poc usual i és que agrada a un ventall de públic molt ampli. Entre el seus seguidors compten gent de l'escena del rock urbà, punk, heavy, metall i m'atreviria a nombrar fins i tot altres estils. Poques bandes poden presumir d'això, potser SA i poques més a l'estat.

Sigui com sigui són ja 30 anys de carrera i quina millor manera de celebrar-ho que amb un nou disc d'estudi, l'onzè de la seva trajectòria aquest Deriva gravat als 2noisy de Azpeitia (Guipúscoa) i masteritzat als Cuttingroom de Suècia. En total són 10 noves peces que presenten la novetat del guitarrista Mikel Lazkano. Fa poques dates publicàvem la nostra opinió sobre el disc que encara podeu consultar en el següent enllaç.

Ens hem volgut posar en contacte amb l'històric membre del grup Félix Lasa. Afable i disposat a parlar de tot amb una sinceritat i passió que costa de veure en persones que fa ja 30 anys que es mouen per l'escena i el negoci, a més d'estar al capdavant de la part creativa. Ens atén tot just des del seu local uns dies abans de començar la gira de presentació d'aquest nou Deriva que precisament comença a casa nostra, en concret a la ciutat de Barcelona.

L'entrevista, com és habitual amb pràcticament tot el material en àudio que oferim a les nostres pàgines, es va originar en el nostre espai de radiofònic del que en podeu seguir els podcast de cada edició clickant en aquest enllaç on trobareu moltes més entrevistes en el marc del programa a més de la música que hi punxem. Us convidem, a més, a feu un M'agrada a la nostra pàgina a Facebook on publiquen totes les actualitzacions que es produeixen a la web i els programes de ràdio.

Tobias Sammet: No hi haurà Metal Opera Pt.III

Tobias SammetL'escena del hard rock i heavy metal necessiten més personatges com Tobias Sammet. Ments inquietes que al llarg dels anys, i ja en van 20, han mantingut una carrera coherent i plena de discos que en poques ocasions han deixat indiferent. Si en l'època dorada del power metal la seva banda Edguy ja va cridar l'atenció el projecte d'Avantasia l'ha elevat com una ment creativa de primer ordre. El que va començar amb unes pretensions desconegudes i senzillament per donar sortida a la seva inquietud ha esdevengut la seva vessant més exitosa.

Aquest 2019 veurà l'edició d'un nou capítol en la història discogràfica d'Avantasia. Moonglow serà el setè disc d'estudi del grup i de nou es presenta ambiciós en la seva concepció. La gira que el seguirà promet ser de nou tota una festa del metall èpic melòdic amb tots els ingredients que ja els hem vist en anteriors ocasions, tot un reguitzell de grans veus que durant el gens menyspreable temps de tres hores ens portaran al món d'Avantasia.

No és fàcil parlar amb Tobias. El fet que sigui la ment pensant i únic responsable creatiu del projecte fa que sigui la única persona amb qui parlar i que assumeix el pes de la promoció. Porta setmanes atenent a periodistes de tot el món i he de confessar que des del desembre que estem intentant tenir uns minuts amb ell tal i com vam tenir per l'anterior Ghostlights en la entrevista que vam publicar al seu moment i que podeu recuperar. En aquella ocasió ja em confessava que la feina promocional no és pas el que més l'apassiona, però cal fer-la, forma part de la seva feina i ho assumeix. Falten més músics amb aquest bon fer.

Pocs minuts després de l'hora convinguda sona el telèfon i la veritat que no passa cada dia que et truqui Tobias Sammet, és una trucada especial que despenges amb un altre aire, un Tobias que prefereix el telèfon de tota la vida que no altres sistemes més moderns i econòmics com Skype... curiós.

Si enlloc de llegir voleu escoltar l'entrevista al final de la mateixa en la seva versió en text podreu escoltar les paraules de Tobias emeses al nostre programa radiofònic amb la corresponent traducció.

Llegeix més

Molly, Hamlet: No ens agrada explicar el perquè dels temes o el nom dels discos

La xifra dels 20 anys ens està envoltant darrerament. No sé si és casualitat però nosaltres fa 20 anys que vam iniciar aquesta aventura i molts dels entrevistats i bandes a les que donem sortida tant al nostre espai radiofònic com a la web també estant en aquestes xifres o per sobre. Aquest és el cas dels madrilenys Hamlet que amb tres dècades a les esquenes i més de deu discos d'estudi en aquest punt de la seva carrera i després d'estar girant defensant La Ira ara ens presenten nous temes amb aquest Berlín.

En aquestes alçades ja poques coses pot atemorir el grup alhora d'experimentar i voler portar més enllà la seva música. Així ho han volgut fer i ara que, després d'un inèdit concert acústic el passat mes de desembre al seu Madrid natal, encaren de nou una de les seves vessants més conegudes i reconegudes com és el format elèctric en una nova gira que els porta a multitud de ciutats de l'estat i més que possiblement a sud-Amèrica. Són dues les dates a Catalunya en que se'ls podrà veure en directe, almenys en aquest primer tram, Lleida i Barcelona, i no hem volgut perdre l'oportunitat de conversar de nou amb Molly.

L'entrevista, com és habitual amb tot el material en àudio que oferim a les nostres pàgines, es va originar en el nostre espai de radiofònic del que en podeu seguir els podcast de cada edició clickant en aquest enllaç on trobareu moltes més entrevistes en el marc del programa a més de la música que hi punxem. Us convidem, a més, a feu un M'agrada a la nostra pàgina a Facebook on publiquen totes les actualitzacions que es produeixen a la web i els programes de ràdio.

Troy, Nightwish: Estic treballant en les lletres de 10 temes nous

Més de vint anys de carrera, quan un artista o banda arriba a aquestes xifres de longevitat en un negoci com el de la música és que has fet moltes coses bé i has pres bé decisions transcendents. Nightwish és sens dubte un nom a tenir en compte en el panorama actual del metall europeu. Pioners en la proposta d'aquest estil grandiloqüent amb vocalista femenina operística són tot un orgull per la cultura musical finesa plena de referents avui dia pel que fa al rock i metall en un indret tant petit, com fred, però amb un gust per aquesta escena que molts envegem.

Cert és que va sorprendre l’anunci posterior a la seva actuació al Leyendas del Rock 2018 de tres noves dates a l’estat quan es va vendre la del festival com única a l’estat el 2018. Una mostra més del tauler de joc de management, promotors i agències en aquest negoci que la majoria de vegades la banda desconeix. Sigui com sigui ens va brindar l'oportunitat de poder veure de nou la banda en directe, aquí teniu la ressenya del seu pas per Barcelona, i poder parlar amb alguns dels membres del grup en persona, en aquest cas amb Troy Donockley.

Això sí, feia temps que no em trobava amb una organització impecable de cara als mitjans interessats en fer entrevistes al grup principal. Un cop concertada la cita i arribat amb suficient temps al Sant Jordi Club trucada al management del grup i aquest m’emplaça a una espera d’uns minuts per rebre la seva trucada. El personal local encarregat de les entrevistes és qui es posava en contacte i ens citava en una de les entrades en una hora concreta. Mentrestant la cua per accedir al recinte es feia més i més llarga…

A l’hora convinguda ens recullen i accedim al recinte on després de traspassar una porta tancada amb clau més enllà del públic comencem a recórrer passadissos fins una mena de despatx on ens toca esperar amb uns companys que també havien de conversar amb un membre del grup. Tot just cinc minuts d’espera i apareix Troy demanant per mi. Des d’aquí agrair a la gent de Nuclear Blast, Contra, management del grup i Rock’n’Rock per les facilitats i eficiència en tot plegat. Salutacions protocol·làries, seiem ja sols un davant de l’altre i després d’unes breu paraules engego la gravadora. Des del primer moment vaig poder comprovar el proper, afable i gran conversador que és Troy Donockley.

Pels més mandrosos en llegir al final del text de l'entrevista trobareu l'àudio de la mateixa emès al nostre programa de ràdio.

Llegeix més

Accés