Menu

Filosofia

La música és cultura, qualsevol manifestació musical hauria de tenir aquesta consideració independentment de l'estil i connotacions que tingui. Des de la clàssica al black metal passant pel pop, electrònica, rock, blues, reggae o el que us vingui al cap. Malauradament no té aquesta consideració en la majoria dels casos i és menyspreada i utilitzada per qualsevol fi menys en enriquir el bagatge personal. Tot i que ens rodeja constantment només és un instrument per un fi (anuncis, tv, ràdio...), en poques ocasions la podem gaudir en tota la seva plenitud.

Si això ho traslladem als mitjans de comunicació el panorama és lamentable, on en dècades anteriors podíem trobar un programa musical amb cara i ulls ara és el "reality" de torn. Si parlem de rock dur i heavy metal la cosa encara es complica més. La presència hi és nul·la o insignificant, tant sols mitjans locals mantenen la flama. Comptaríem amb els dits d'una mà les propostes actuals en aquest sentit de grans mitjans. Internet ha ajudat, i molt, en aquest sentit. Les pàgines i iniciatives a la xarxa han proliferat i de quina manera sent un mitjà imprescindible avui dia per una escena musical amb les portes tancades als mitjans de sempre.

Si encara aprofundim una mica més i parlem de mitjans de comunicació dedicats o que tractin d'alguna manera sobre el heavy metal en llengua catalana trobem..., un desert. Són moltes les iniciatives des de Catalunya impulsades en aquest sentit, portals d'informació, la majoria de promotors de l'estat són catalans... però ni una sola en català. Ni ho critiquem, ni ens posem en les raons, senzillament reflectim una realitat.

És aquí on es posiciona Simfonia Metàl·lica. Des dels seus inicis com a programa de ràdio el 1999 la seva voluntat ha estat difondre i recolzar totes les manifestacions que tinguin a veure amb l'escena musical del rock dur i el heavy metal en totes les seves vessants i estils ja sigui a nivell local o global. Això sí, sense cap mena de mania ni complex en llengua catalana. Ni per reivindicar res, ni per cap posicionament polític ni altra raó enterrada. Es tracta d'omplir un buit i presentar una oferta inexistent, perquè és la nostra llengua i creiem que a molts seguidors d'aquesta cultura musical els agradarà llegir o escoltar continguts en la seva llengua.

En aquest sentit intentem donar cabuda sempre a les bandes de casa nostra independentment de l'idioma en que s'expressin. Segurament no ens en sortim tal i com voldríem però també necessitem de l'ajut de bandes i segells que ens donin a conèixer aquesta oferta a més a més del que nosaltres intentem descobrir i donar cabuda.

Esperem que vulgueu compartir aquesta aventura-bogeria amb nosaltres...

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?