Menu

Discos

  • Escrit per Albert Perera

Angra - Omni

Discogràfica: EAR MUSIC/TOP ARTIST
Data sortida: 16-02-2018

Angra-OmniLluny està Angra del rebombori que van provocar aquells llunyans dos primers discos que ràpidament els van posar en el mapa metàl·lic mundial en el marc favorable que bufava llavors per tot el power metal. Les coses han canviat i de quina manera. De la formació que tots podem recordar només queda Rafael Bittencourt i amb la marxa de Kiko Loureiro a Megadeth es va desfer una de les parelles més brillants de guitarristes d'Amèrica del sud. Si això li sumem els canvis de vocalista, una de les parts més visibles i presents de qualsevol banda, sembla que ens trobem davant un grup diferent. Edu Falaschi era un desconegut per molts i va encaixar en el grup i la veritat que tinc la impressió que Fabio Lione ha costat d'acceptar per bona part dels fans del grup. Això que ja fa un temps que és membre estable.

La qüestió és que presenten nou treball en aquest 2018, el novè de la seva trajectòria, que 26 anys després vol tornar a posar el grup en una bona posició. Ara Felipe Andreoli (baix), Fabio Lione (veus), Marcelo Barbosa (guitarra) i Bruno Valverde (bateria) acompanyen el fundador Rafael per aquest Omni. El treball s'ha enregistrat amb Jens Bogren a Suècia repetint l'experiència de l'anterior Secret Garden en el que com el mateix Bittencourt ha confessat en una recent entrevista a Simfonia Metàl·lica és una pota més del grup actualment.

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera

Thundermother - Thundermother

Discogràfica: Despotz Records
Data sortida: 23-02-2018

ThundermotherLlàstima que l'actual situació de la indústria musical, i la mateixa societat on vivim amb absolutament tot tant atomitzat i sectoritzat, fa que destacar en aquest context sigui quasi un impossible per bé que facis les coses. Així doncs, centrant-nos en el món musical, propostes que anys enrere amb el suport necessari mostren maneres com per convertir-se en massives i crear noves grans figures de la música avui en el millor dels casos poden tocar en sales de 2000 persones i poder viure d'aquest art. Així estem.

Si ens centrem en el rock més clàssic el revival des de fa uns anys és evident. Moltes bandes han sorgit amb voluntat de recuperar l'essència i esperit del hard-rock més clàssic amb les arrels als 70. No són poques i de qualitat. Un exemple podrien ser les Thundermother.

Dos anys després d'aquell ja destacable Road Forever la banda sueca ens porta el seu tercer disc, un treball ple de canvis en tots sentits que haurien pogut ser traumàtics pel grup. A la primavera del passat 2017 el grup va patir quasi un daltabaix. Quatre dels membres de la formació van deixar el grup només mantenint-se Filippa Nässil que fidel a la seva visió del que havia de ser el grup va aconseguir reunir tres persones que han donat una espenta considerable a la formació. Així doncs, entren a la veu Guernica Mancini, a la bateria Emlee Johansson i al baix Sara Pettersson.

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera

Burning Witches - Burning Witches

Discogràfica: BW Records/Non-Stop Music
Data sortida: 29-05-2017

Aquest és un d'aquells treballs que en una primera escolta no li vaig prestar massa atenció i un cop et dóna un dia per recuperar-lo li vas treien suc. Segurament costa bastant més que un treball de heavy metal clàssic et cridi l'atenció quan quasi tot està inventat i dit en l'estil, ni tant sols el reclam d'una banda femenina és suficient per molt que encara avui dia s'hi posi especialment esment per donar a conèixer i promocionar qualsevol banda formada exclusivament per noies.

Burning Witches van ser fundades per la guitarrista Romana Kalkuhl a la localitat de Brugg, Suïssa. En aquell mateix any contacta amb una amiga de tota la vida, Jeanine (baix), i en un festival local coneix Seraina Telli, vocalista i principal compositora ara mateix. Decideixen tirar endavant i prendre's seriosament el grup i Romana contacta amb un vell conegut com Schmier dels Destruction que es va interessar en la proposta d'ajudar-les i fer de productor. La formació es completa després d'unes audicions amb Lala Frischknecht a la bateria i Alea Wyss a la segona guitarra.

I el més important, què ofereixen en aquest debut? Doncs la resposta és senzilla, metall d'allò més clàssic on les guitarres melòdiques es fonen amb parts purament de heavy clàssic que podrien signar els mateixos Judas Priest. De fet, els britànics són una influència més que notòria i present, de fet el grup ho admet i així ens ho confessaven en una recent entrevista, fins i tot Rob Halford és el vocalista preferit de Seraina, queda tot dit. Ja que estem amb les parts vocals, Seraina mostra potencial que caldrà explotar ja que actualment la voluntat d'assemblar-se, potser fins i tot massa, a Halford la limita però té el punt just de duresa i melodia que em recorda a Janet Gardner o la mateixa Doro.

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera

Arch Enemy - Will to power

Discogràfica: Nuclear Blast
Data sortida: 08-09-2017

Arch Enemy-Will to PowerSi el thrash metal té 4 bandes considerades com les "grans" i abanderades del gènere, caldria discutir sobre el tema per això, el death melòdic va tenir el seu big four també i no pas als EEUU sinó al nord d'Europa. In Flames, Children of Bodom, Dark Tranquility i Arch Enemy són, o van ser, el Big Four de l'estil tot i que els primers han anat per un altre camí. Evidentment cada banda ha tingut una carrera singular amb els seus alts i baixos però Arch Enemy crec que són un exemple de formigueta que amb passos ferms i decisions encertades han donat alguns cops de puny a la taula que els ha portat al punt d'estar en una posició privilegiada per exemple en un cartell com Wacken o girar en solitari en sales que per l'estil que practiquen seria poc habitual.

Si amb Johan Liiva mostraven més que bones maneres amb Angela Gossow van sorprendre al ser de les primeres bandes amb veu gutural femenina, tot i ser molt lineal en les seves interpretacions, arribant al punt final d'aquesta etapa amb unes composicions menys inspirades que els va fer perdre crèdit. L'entrada d'Alissa White-Gluz ha donat una empenta definitiva per situar-los en millor posició amb una vocalista que millora les prestacions de Gossow en gran mesura.

Aquest Will to Power és el segon treball que presenten amb la canadenca i segurament no arriba a la brillantor de l'anterior War Eternal però presenta moments interessants on Alissa mostra molt millor la seva versatilitat. La brillantor compositiva de War Eternal amb l'estat de gràcia actual de la cantant hagués estat possiblement el disc perfecte. Veurem si en una propera proposta tenim el disc definitiu.

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera

Vuur - In this moment we are free - Cities

Discogràfica: Inside Out
Data sortida: 20-10-2017

Vuur-In this moment we are free - CitiesMajúscula sorpresa la que ens ha deparat aquesta tardor amb aquesta nova proposta des de terres holandeses, gens estranyes per aventures metàl·liques a tenir en compte. El metall més contundent torna a comptar amb la poderosa i personal veu d'Anneke Van Giersbergen per enriquir la seva escena. I és que aquesta dona mereixeria un lloc molt més considerat dins l'olimp de la creativitat musical. Segurament molts de vosaltres la podreu recordar a The Gathering una banda que amb ella, i m'atreviria a dir gràcies a ella, va arribar a cotes de reconeixement que mai hagués somiat passant del metall més pesat a mig camí entre el doom i gothic a un eclecticisme elegant on les limitacions eren nul·les. Sempre van obtenir més atenció del públic heavy però en un món on es valorés més el talent i les propostes musicals que altres aspectes podrien haver tingut una base de seguidors molt més àmplia. Des del primer moment, Anneke, va mostrar força creativa encarregant-se de totes les lletres del grup i també algunes parts musicals. Quan ella va deixar el grup va començar el seu declivi.

Va voler explorar altres camins, totalment oberts. En solitari en un estil més pop-rock, progressiu i eclèctic amb Devin Townsed o el sempre sorprenent projecte Ayreon. La veritat que m'ha sorprès aquesta tornada a sons durs... i quina tornada!!. Vuur, en holandès foc, és la seva explosió i principal ocupació des del 2016 acompanyada de músics reputats però poc coneguts internacionalment. El resultat són 11 peces composades per ella mateixa, Joost van den Broek (també productor del disc), Mark Holcomb (Periphery), Esa Holopainen (Amorphis) i Daniel Cardoso (Anathema). La melangia dels The Gathering es barreja amb el virtuosisme de The Gentle Storm (un altra de les seves ocupacions en els darrers anys) amb un so més poderós i certs element folk. El treball està basat en grans ciutats del món que Anneke ha visitat en diferents gires al llarg dels anys i que l'han colpit d'alguna manera.

Llegeix més

Accés