Menu

Discos

  • Escrit per Albert Perera

Avalanch - El secreto

Discogràfica: Ataque
Data sortida: 29-03-2019
Nota Simfonia Metàl·lica: 8/10

Tot seguidor de l'escena a l'estat no coneix els Avalanch, en pot tenir bona o mala opinió, li poden agradar més o menys, però en aquestes alçades de la pel·lícula ja són un nom ben conegut. El grup és, ha estat i serà la tossuderia d'una sola persona, Alberto Rionda. Per ell passa tot, des de la creació a les decisions a prendre. Semblava que el grup ja era cosa del passat al emprendre nous camins amb un nou projecte com va ser Alquímia tot i recuperar l'estil que el va donar a conèixer el power metal. Va editar dos discos, un d'ells el vam ressenyar, i va emprendre l'activitat en directe fins i tot amb cites tant destacades com acompanyar a Nightwish el 2016. Va sorprendre doncs que s'anunciés la tornada del grup.

En un primer terme va ser la regravació de El Ángel Caído amb una formació mai vista amb noms com Jorge Salán o Mike Terrana. Ara amb l'edició de nous temes a través d'aquest El Secreto. Pel camí hem pogut parlar en dues ocasions amb Alberto, en motiu de la finalització de la gira posterior a la citada nova sortida del recordat treball del grup i ara amb l'edició d'aquest nou disc. En ambdues Rionda s'ha mostrat pletòric amb el moment de la banda i plenament satisfet amb el moment que viu. Toca ara analitzar aquest El Secreto donades les expectatives que ha generat.

Llegeix més

  • Escrit per Pere Gene

Enforcer - Zenith

Discogràfica: Nuclear Blast
Data sortida: 26-04-2019
Nota Simfonia Metàl·lica: 6/10

Si una paraula pot definir el nou treball dels Enforcer és l'ambició. El seu cinquè treball Zenith, el primer amb Nuclear Blast, ha estat enregistrat tant en castellà com en anglès, com a estratègia per augmentar la seva base de fans. No deixa de ser meritori, ja que la banda està formada a Suècia.

En aquest nou treball cal destacar que deixen enrere el estil de speed metal que caracteritzava la seva anterior referència, From beyond (2015) per un més hard rocker e inclús accessible per un públic més clàssic.

Només començar amb el seu primer tema es veu la senzillesa com a guia per la nova direcció, així ho deixa entreveure, Die for the devil. Tema a mig temps ple de hard-rock, molt melòdic que recorda als DOKKEN o Ozzy Ousbourne època Ultimate sin, disposa d'unes línies vocals i melodies d'aquelles difícils de treure't del cap. A més, l'ha volgut acompanyar i donar més visibilitat amb un videoclip ja disponible. A Zenith of the Black sun ens acompanya el seu ritme de baix molt de l’escola Black Sabbath època Mob rules  en un tema a mig temps amb cors melòdics. Searching for you es l’únic tema que et pot recordar els vells Enforcer, contè unes estrofes de gran nivell però peca de tindre una tornada que no entra ni amb calçador. Arriba la primera balada del disc Regrets, 6 minuts de duració fent-se innecessàriament llarga, encara que té els seus moments, potser amb una

Llegeix més

  • Escrit per Pere Gene

The Damned Things - High Crimes

Discogràfica: Nuclear Blast
Data sortida: 26-04-2019
Nota Simfonia Metàl·lica: 7/10

L’any 2019 ens presenta la nova versió del supergrup The Damned Things amb el seu segon llarga duració anomenat High Crimes. El projecte paral·lel de Joe Trohman (FALL OUT BOY) i Scott Ian (Anthrax) el complementen per l’ocasió, Keith Buckley de Every Time I Die, Andy Hurley de Fall Out Boy i Dan Adriano de Alkaline Trio. Què podem esperar d’aquest segon plàstic? Doncs, sembla que honestament la seva primera intenció és divertir-se. Ens ho deixen clar en aquesta col·lecció de 10 temes. Recordant el seu primer àlbum aquell Ironiclast de 2010, ens trobem un estil de cançons ràpides i senzilles, on  el seu fort són les bones tornades. Destaquem també, però, que no han inventat res nou però es material totalment per gaudir.

Anem a aprofundir en el treball. Cells, és el primer single i videoclip de presentació, gran entrada on mostra totes les credencials de la banda, tema ràpid  amb certa influencia punk/sleazy, curiosament és un dels pocs temes que tenen el seu toc d’agressivitat conjuntament amb el tema que tanca el Cd, The fire is cold que detallarem més endavant. Aquí en podeu veure el clip.

Llegeix més

  • Escrit per Guillem Revés

Devin Townsed - Empath

Discogràfica: Century Media
Data sortida: 29-03-2019
Nota Simfonia Metàl·lica: 9/10

Tot i tenir algun contacte previ amb aquest geni canadenc, que es limitava a aquell meravellós Sex & Religion del Sr. Vai, la veritat és que no havia escoltat cap dels seus àlbums en solitari. I n’estic penedit. Feia temps que ningú posava tan a prova la meva capacitat d’obrir la ment a experiències innovadores com ho ha fet el bo d’en Devin. I segurament, a qui hagi seguit de prop la carrera d’aquest músic insòlit, no li estaré descobrint res de nou. És per aquest motiu que abordaré aquest Empath des d’una perspectiva totalment diferent, ja que no nombraré cap dels temes que s’inclouen, tret d’alguna excepció, ja que se’m fa realment difícil desgranar-los un per un amb la multitud d’estils, textures i escenaris diversos que s’hi presenten.

Amb l’ajuda del gran Mike Keneally, qui segons el mateix Towsend l’ha ajudat a posar tot el caos musical que atresora, i col·laboracions de luxe, com l’esmentat Steve Vai i Keneally a les guitarres, Chad Kroeger, Elliot Desagnes, Anneke Van Giersbergen, Ché Aimee Dorval, Ryan Dhale, the fabulous Elektra Women’s Choir (si, un cor femení complet) a les veus, Nathan Navarro al baix i tres bateristes, Morgan Ågren, Anup Sastry i Samus Paulicelli. Gravat gairebé en la seva totalitat als Monnow Valley Studios de Gal·les, la producció i mescla han acabat en mans del propis Towsend i Keneally, ja que segons ells mateixos expliquen, van trobar moltes dificultats per transmetre als diferents enginyers i productors prèviament implicats en el projecte, la idea que tenien entre mans.

Llegeix més

  • Escrit per Guillem Revés

Tronos-Celestial Mechanics

Discogràfica: Century Media
Data sortida: 12-04-2019
Nota Simfonia Metàl·lica: 7/10

El projecte del reconegut productor Russ Russell, Shane Embury (Napalm Death, Brujeria) i Dirk Veurberen (Soilwork, Megadeth), arrenca amb aquest Celestial Mechanics. Russell s’encarrega de les veus, guitarres i sintetitzadors, Embury a les veus i guitarra també i Verbeuren a les baquetes. A més a més, les col·laboracions son de luxe, els baixistes Troy Sanders (Mastodon), Billy Gould (Faith No More) i Dan Lilker (Nuclear Assault, Anthrax, S.O.D). A les veus Denis “Snake” Belanger de Voivod i Erica Nockalls de The Wonder Stuff, qui aporta les parts de violí. Després d’aquest combinat de noms il·lustres, només podem esperar que tinguem un bon treball entre les mans.

Comencem amb Walk Among The Dead Things, amb el riff principal de l’escola Sabbath que colpeja com un martell, unes melodies vocals atonals que a estones passegen per l’univers de Mastodon, i un final a l’estil Pantera, que tot i ser encobert per unes veus d’ultratomba, es deixa entreveure perfectament. Un bon inici. Judas Cradle honora al senyor Iommi altre cop amb el riff, i tot i que és molt depressiva a l’estrofa, compensen amb una tornada més “comercial”, si ho podem dir així. A The Ancient Deceit pugen el tempo i la veu encara és torna més extrema, escurçant la durada del tall.

Llegeix més

Accés