Menu

Discos

  • Escrit per Albert Perera

Northward - Northward

Discogràfica: Nuclear Blast
Data sortida: 19-10-2018
Nota Simfonia Metàl·lica: 9/10

Tota una sorpresa aquest treball de hard rock que ens presenten Floor Jansen i Jorn Viggo Lofstad, s'ho tenien amagat des de feia 10 anys però quan han tingut temps lliure en les seves habituals formacions s'hi han posat i han donat via lliure a altres inquietuds fora del que estem acostumats a veure'ls. Anem per parts però. Poques presentacions cal per Floor Jansen, actual vocalista de Nightwish que des que va entrar a la banda no és exagerat dir que la seva vida va donar un tomb.

Per molts potser la figura de Jorn Viggo Lofstad és més desconeguda però també acredita una notable carrera com a guitarrista dels progressius Pagan's Mind. Fa uns deu anys van coincidir en un escenari fent versions i l'entesa va ser tant remarcable que van decidir creuar camins musicals en algun moment. L'objectiu musical poc tindria a veure amb tot pel que se'ls coneix ja que van voler que un altra de les seves passions musicals aflorés, el hard rock.

El passat 2017 i quan Nightwish van aturar la seva activitat (just quan Floor va ser mare... jo no sé d'on treu temps aquesta dona) van trobar a partir del març temps per recuperar aquells temes que ja tenien fets i un cop revisats i comptant amb l'ajuda del productor Jacob Hansen es van immortalitzar en aquesta gravació. No han estat sols, Morty Black (TNT) s'ha encarregat del baix mentre que la bateria ha estat al càrrec de Django Nilsen i Stian Kristoffersen (Pagan's Mind). També han comptat amb la germana de Floor, Irene amb qui fan un duet per primer cop en una gravació. Finalment Ronny Tegner també de Pagan's Mind toca el piano en un dels temes.

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera

Kissing Lucifer - Vertigo

Discogràfica: TBKS Records
Data sortida: 21-09-2018
Nota Simfonia Metàl·lica: 9/10

Realment hi ha personatges que romanen a l'ombra oferint a tot aquell que ho vol escoltar material sonor que traspassa qualsevol estil dins de l'escena del rock amb majúscules i totes les seves variants i estils. Des de la seva Suïssa natal, Oliver Amberg, ens està obsequiant amb material de manera contínua d'una qualitat a tenir en compte i que cal escoltar sense cap mena de prejudici ni idea de què esperar, però anem a pams.

Per tots aquells despistats que ara mateix no sàpiguen de qui parlem hi ha tota una història al darrere. Amberg fa formar part de la més primigènia formació de Coroner i segurament la seva època de més exposició pública va ser quan va formar part de Celtic Frost. Després d'uns anys apartat del món de la música, i de la guitarra en concret, el cuquet va tornar a fer que recuperés l'instrument. Els lleidatans més veterans i iniciats poder recordar la seva col·laboració amb els desapareguts In Extremis amb qui fins i tot va arribar a actuar a la ciutat de Lleida. Posteriorment inicia diversos projectes el més prolífic dels quals el que ens ocupa, Kissing Lucifer, on ja en els darrers anys ens ha presentat referències com The Decay of Archetypes o Lucified que ja vam revisitar en aquestes pàgines. Fins i tot vam parlar amb ell per saber més de la seva inquietud artística.

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera

Irreversible Mechanism - Immersion

Discogràfica: Blood Music
Data sortida: 14-09-2018
Nota Simfonia Metàl·lica: 9/10

Sempre és un plaer poder descobrir noves bandes que et portin una mica d'aire fresc a les orelles. Si, a més, la seva procedència no és l'habitual que pots esperar de països i indrets on el metall és més o menys popular i hi ha certa tradició doncs encara produeix una petita satisfacció afegida que la llavor de l'escena s'escampi. És el cas de Irreversible Mechanism, banda provinent de la capital de BieloRússia, Minsk. El que va començar enmig d'un partit de futbol entre amics es va convertir en una banda que el 2015 va editar el seu debut amb Infinite Fields on els tres membres van comptar amb la col·laboració de Dan Presland a la bateria que se'n va ocupar des d'Austràlia. Lluny queda aquest primer intent si el comparem amb l'actual.

El grup és una mostra de com no posar cap mena de límit estilístic i deixar-se portar sense cap por. Les deu peces s'inicien amb la primera part de Existence, una llarga intro magnificent i és que un disc així necessita certa preparació. Passatges inquietants i teclats que en els darrers minuts desemboquen a Existence II posant les coses a lloc. Death i progressiu es fusionen amb tocs de metall modern sense descuidar en cap moment la melodia en un exquisit tema que enganxa amb la següent Abolution amb suavitat per tornar en breu a la contundència. Continus riffs i melodies de guitarra. Gran part central que signaria qualsevol guitar-hero.

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera

U.D.O - Steelfactory

Discogràfica: AFM
Data sortida: 31-08-2018
Nota Simfonia Metàl·lica: 7/10

Udo-SteelfactorySi fa poques dates oferíem la nostra visió del nou disc de Doro sembla que aquest estiu els pesos pesants s'han posat d'acord per treure material y el darrer dia d'agost és el German Metal Tank Udo Dirkschneider qui ens ofereix nou material.

Què es pot dir d'un personatge cabdal en la història del heavy metal clàssic com Udo després de més 40 anys en l'escena? Poca cosa, estar atent al que ofereix i venerar la seva trajectòria. Amb aquesta voluntat afrontem l'escolta d'aquest Steelfactory per veure què pot oferir aquest 2018 pel que fa a nous temes del petit gran home.

Val a dir que en els darrers temps Udo és més Accept que els mateixos Accept. Tots sabem el pes de la seva etapa a la banda alemanya i que en solitari ja fa mesos que sota el nom de Dirkschneider va girant interpretant temes de la seva antiga banda. La cosa havia de tenir data de caducitat però, com acostuma a passar, la cosa ha tingut prou èxit i es va allargant sense data de fi. Ara fins i tot en disc...

Anem a pams. La banda ara mateix segueix formada pel mateix Udo, Andrey Smirnov a les guitarres, Fitty Wienhold al baix i el fill d'Udo Sven Dirkschneider. En directe compten amb una guitarra addicional però oficialment aquests són els membres. El disc ha estat produït pel danès Jacob Hansen (Volbeat) que no ha canviat ni un borrall el so que podíem esperar del grup.

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera

Doro - Forever Warriors, Forever United

Discogràfica: Nuclear Blast
Data sortida: 17-08-2018
Nota Simfonia Metàl·lica: 8/10

No he tingut pressa en escoltar el nou disc de Doro. Els darrers temps i anys de la seva producció musical no han tingut composicions massa reeixides. Temes força obvis, buscant la tornada fàcil i que es pugui corejar en directe i sense brillantor. Aquest nou disc marca un punt que cal tenir en compte, és el vintè disc de la llegendària vocalista alemanya que celebra 35 anys d'estada als escenaris. Pocs poden acreditar tal carrera. Doro ha tingut els ovaris de celebrar-ho amb un nou disc doble i aquesta és la raó per la que no he tingut pressa.

Es tracta doncs d'un disc doble. Això vol dir el doble de temes i el perill que molts d'aquests siguin només per omplir i que enfosqueixin altres que siguin realment brillants. Tots podem tenir al cap exemples del que comento. Discos que haurien pogut ser de llegenda però l'excessiva llargada i la inclusió de massa peces han fet que siguin bons discos només. En aquest Forever Warriors, Forever United tenim de tot. Des del que podríem considerar himnes a balades passant per temes de heavy metal més ortodox amb sembla una voluntat volguda de traspassar límits i agafar un ampli ventall de gèneres dins els paràmetres del rock.

Llegeix més

Accés