Menu

Fernando "Tanxencias" Sampedro - Ara la moda és el borreguisme

Todo sobre el Rock'n'RollSaber fer entrevistes no és fàcil. Trobar aquell punt on tant entrevistat com entrevistador estan a gust i allò senzillament esdevé una conversa entre dos persones interessades en el que parlen és complicat. Cal predisposició a explicar per una banda i saber buscar allò més interessant, no explicat i saber tenir la confiança d'algú que normalment serà reticent per la desconeixença o la situació. Això ho ha sabut fer tot sovint Fernando "Tanxencias" Sampedro, un dels periodistes musicals més veterans d'una de les publicacions encara més veterana, Popular 1.

La "Popu" va camí dels 50 anys amb tot el respecte de tot aquell que en algun moment ha abraçat qualsevol manifestació de la música rock. En les seves pàgines s'han pogut llegir les quasi incomptables entrevistes del nostre protagonista a primeres figures de diferents estils.

Una part d'aquests textos ara es poden trobar editades en format llibre sota el nom Todo en Nombre del Rock'n'Roll del que se n'han editat ja dos volums i on podem trobar les entrevistes de Fernando a noms com Ted Nugent, Lynyrd Skynyrd, Kris Kristofferson, Sex Pistols, Thin Lizzy, Mötley Crüe, Scorpions, Motörhead, Deep Purple, Sex Pistols, Mark Lanegan, Beth Hart, Kris Kristoferson o Skynyrd.

Si alguna vegada heu tingut curiositat per saber coses com i figura a la contraportada del mateix llibre si Lemmy preferia el sexe o el rock'n'roll, què va fer Kris Kristofferson per cridar l'atenció de Johnny Cash, com va ser el darrer concert de Phil Lynnot amb Thin Lizzy, si els Mötley Crue són tant salvatges com sempre ha semblat, com es va crear el fenòmen Sex Pistols o la història dels Lynyrd Skynnyrd explicada pels seus components us ho podeu passar de conya llegint el llibre.

Hem volgut conversar amb Fernando sobre entrevistes, música, les noves generacions, periodisme... i tantes coses més. L'entrevista es va fer en el marc de la secció de la tertúlia del nostre programa radiofònic i que també pengem al nostre canal de Youtube. Us oferim tant íntegrament l'àudio del programa de ràdio com el vídeo.

 

 

 

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?