Menu

Concerts

  • Escrit per Albert Perera
  • Categoria: Concerts

MetalcatFest II 02-11-19

Razzmatazz 2, Barcelona
Fotos: Albert Perera

Tot just va ser el passat mes de març quan tenia lloc una iniciativa com a mínim agosarada, tirar endavant un mini-festival on totes les bandes, evidentment dins el paràmetres del rock dur i metall, cantessin en llengua catalana. Certament no són poques avui en dia formant part d'una ben abundant escena la de casa nostra que ens dona més i més alegries en els darrers temps en forma de bons directes i treballs en estudi.

Certament el català té dificultats per ser una llengua normal en molts aspectes i un d'ells aquest estil musical on quasi fins no fa tant era inexistent. Com a mínim un bon grapat de bandes ja hi aposten sense complexos, cosa que no passa amb els mitjans de comunicació que tracten i s'ocupen de difondre l'escena on, humilment, som un oasi. La setmana prèvia al festival vam poder entrevistar totes les bandes participants: Golíat, Noctämbuls, Cultum Mortis i Assot. Així doncs, una bona mostra com en la primera edició, de bandes que aposten per la llengua de Fabra més enllà de les ja clàssiques Foscor o Vidres a la Sang conformant una oportunitat immillorable de recolzar l'escena de casa nostra, més encara quan en aquesta ocasió es tractava de bandes de comarques, ni una sola de l'àrea metropolitana.

Llegeix més

  • Escrit per Guillem Revés
  • Categoria: Concerts

Blindpoint 2-11-19

Sala La Boite, Lleida
Fotos: @jordifu_slowphoto

Blindpoint a La Boite de LleidaLa presentació d’un disc és sempre bona excusa per sortir de casa i trobar-nos amb la parròquia del metal lleidatà. I els BlindPoint van aconseguir posar La Boite potes amunt i combregar una nombrosa quantitat de fidels, cosa no gens fàcil en els darrers temps i menys en aquestes contrades. Through The Ashes Of Life ens porta set temes que es van deixar escoltar força bé gràcies a les expertes mans d’en Terry, tècnic de la sala i alhora productor del disc.

Cal recordar que tot i que La Boite és de les poques sales que ofereixen concerts de Metal en vessants més extremes, no seria una meravella en quant a sonoritat.

Llegeix més

  • Escrit per Ivan Parra
  • Categoria: Concerts

Vidres a la Sang + Evnar + Mussessein 4-10-19

Sala Zero, Tarragona
Fotos: Ivan Parra

Els Vidres han tornat i espero que sigui per quedar-se entre nosaltres durant molt de temps. Aquella nit disposava de tots els ingredients necessaris per convertir-se en una festa inoblidable i plena de meravelloses sensacions. El fet de poder veure en directe després de tant de temps a Vidres a la sang era un complement fantàstic que estava a punt de poder assaborir amb un munt de gent que va acudir a la sala Zero de Tarragona.

La vetllada va començar a l'hora prevista sense pràcticament demora envers l'horari previst. Els tarragonins Mussessein van sortir a trepitjar els cranis dels espectadors amb el seu metall fosc i sorollós i amb tota la pinta de voler aprofitar l'oportunitat.

Van tocar set temes sense descans durant una mica més de quaranta minuts i sens dubte ho van donar tot a l'escenari. Llàstima que el so no els va acompanyar gaire. De totes maneres, els hi vull donar una oportunitat i els penso escoltar amb l'atenció que es mereixen. Una llàstima assabentar-me que després del concert la banda hagi decidit separar-se.

Llegeix més

  • Escrit per Pere Gene
  • Categoria: Concerts

The Baboon Show + MMH 4-10-19

Sala La Boite, Lleida
Fotos: Nicolás de los Santos

The Baboon ShowLa ciutat de Lleida tenia una gran cita apuntada al calendari per l’arribada a les nostres terres The Baboon show dintre de la seva gira de presentació de la seva novena referència discogràfica Radio rebelde, treball que ha recollit des de la seva publicació un notable reconeixement per part de públic i mitjans especialitzats. De la ma de la promotora Ace of Spades, un cop més la nostra salvadora en aquest oest de Catalunya, ens oferien el 4 d’octubre un concert ple d’actitud i entrega enmig d'un cap de setmana ple de cites, no tant sols a la ciutat de Lleida amb un concert tant divendres, com dissabte i diumenge, si no que arreu de les seves comarques des celebrava el Benrock i un altre concert de similar estil amb Lobotomix. La cosa doncs estava difícil per congregar públic però val a dir que els suecs es van emportar el premi gran.

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera
  • Categoria: Concerts

Fuck Division + Banished 5-10-19

Sala La Boite, Lleida
Fotos: Albert Perera

BanishedCap de setmana de solapes i contrastos el primer d'aquest octubre de 2019. Si un tenia la curiositat de mirar-se una agenda de cites concertístiques, com la nostra (permeteu la falca), podia comprovar com des del divendres dia 4 al diumenge dia 5 les cites concertístiques només en referència a l'escena del rock i heavy metal eren nombroses. Vidres a la Sang tocant en dues dates de les citades, Avalanch a Barcelona, el mini-festival Ermita Metàl·lica a Ulldecona per citar només tres arreu del territori i tres més a la ciutat de Lleida, plaça poc habitual per tenir tanta acumulació en un cap de setmana: The Baboon Show, Fuck Division i J.Hutchinson.

En aquestes ratlles ens centrarem en la més extrema i radical com va ser la cita amb els madrilenys Fuck Division i els aragonesos Banished, cita programada des de feia mesos per Yeti Produccions que amb el pas de les setmanes va anar veient com s'omplia el calendari de cites. Deia abans les tres a la mateixa ciutat però també la mateixa nit es celebrava el Benavent Rock i Lobotomix a la veïna població de Les Borges Blanques.

Sigui com sigui per l'acumulació de cites o per la ja habitual falta de públic en aquest tipus de cites a la capital de ponent ens vam trobar que va ser un concert en família. Tot just una quarantena de persones ens vam disposar a assistir a la cita cosa que va deslluir una mica tot plegat. Hem fet referències als solapes però també a l'inici d'aquest escrit parlàvem de contrastos i aquests van ser evidents en un mateix espai ja que tot just 24 hores abans a la mateixa sala La Boite els suecs The Baboon Show omplien fins a vessar la sala en un aspecte que per desgràcia poques vegades l'hi veiem. L'endemà l'amplitud era extrema, el que dèiem, contrastos.

Les bandes però van fer la seva feina i tot just uns vint minuts més enllà de l'hora establerta van pujar els Banished a escena. Els de Binèfar no ho tenien gens fàcil i es va notar amb un inici fred i semblant com situant-se davant de tot plegat. Els va faltar mobilitat, sobretot al seu vocalista Simón més lliure del que representa un instrument. La darrera referència i motiu de presentació és A new beginning, enregistrat als Nomad Studios lleidatans. Així doncs, després de la corresponent intro va sonar Wrath a la que sense descans es va afegir One True Lie. Aturada per una breu presentació i benvinguda que donaria pas a Wandering in solitude i Falsehood. Van sonar prou bé tot i que faltava claredat en les guitarres però la banda sabia el que tocava i es mostraven compactes, extrem imprescindible en un estil com aquest on en cas contrari faries el ridícul i de quina manera.

Llegeix més

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?