Menu

Discos

Dediquem aquesta secció exclusivament als discos publicats per bandes catalanes

  • Escrit per Albert Perera
  • Categoria: Discos

Talaiot - Repressió i Revolta

Discogràfica: Autoeditat
Data sortida: Febrer 2022
Nota Simfonia Metàl·lica: 8 /10

Talaiot - Dos: Repressió i RevoltaSegon disc dels balears Talaiot, una formació de la que ja vam donar compte de la seva primera edició fins i tot entrevistant al grup, i que ens va deixar força bon regust. Calia esperar doncs què podien oferir en una segona proposta discogràfica. I la veritat que no s'hi han posat per poc en aquest Repressió i Revolta!! El treball tracta un fet poc conegut de la historia de Mallorca: la rebel·lió de la part forana de mitjans del segle XV comandada per Simó Ballester, així doncs un disc conceptual en tota regla.

En total són tretze peces amb tant sols una paraula de títol representativa de l'episodi i fets que s'hi vol narrar de la història ben lligada amb la lletra tret de la instrumental inicial Opulència que ja denota cert biaix cap al progressiu sense perdre aquell toc de heavy clàssic que en algun moment em recorda els Maiden. En el marc de la història partim de la riquesa i unes terres pròsperes obertes al comerç. Decadència ens ofereix una bona col·lecció de riffs i ja d'entrada un tractament de la part vocal sorprenent respecte el primer disc. Veus molt més dramàtiques, trencades, esguerrades i radicals que el context d'aquest deix progressiu que han accentuat fa la peça més que atractiva. Seguint la línia narrativa explica com degut a mals governants Mallorca va perdent el seu prestigi i poder, fet que s'incrementa a Fam on la falta de recursos i tributs ofeguen al poble en una peça on musicalment el grup es mostra més profund i calmat buscant la contundència a base d'una cadència més lenta amb un cert toc Pantera.

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera
  • Categoria: Discos

Angoixa - Distòpia Digital

Discogràfica: Autoeditat - BFD
Data sortida: 17-12-2021
Nota Simfonia Metàl·lica: 8,5 /10

Angoixa - Distòpia digitalTres anys han tardat els Angoixa a oferir nou material fresc després d'aquell Esclaus de la Por que ja ens va agradar força. Tres anys amb pandèmia pel mig dificultant l'existència a tothom però finalment podem escoltar nous temes d'una formació d'un death metal força personal que pot agradar un ampli ventall de seguidors de les vessants més extremes. Distòpia Digital és doncs el quart disc del grup, una formació que s'intenta fer un lloc des del 2014 en l'escena de la mà de Robert García, cantant i guitarra. En aquesta ocasió han treballat als Axtudio de Barcelona per la gravació i mescla sent el tema del master cosa de Dan Swanö als seus Unisound a Suècia.

No estem davant d'un treball excessivament llarg ja que compta amb 7 temes que en total sumen al voltant dels 40 minuts. S'obre amb Desolació i precisament és el primer que et ve al cap amb aquest so que l'obre com d'ambient lúgubre i fosc. Tot seguit els acords a l'aire no ajuden només que a reforçar aquesta sensació. En aquests primers compassos trobem una cadència lenta, pesada, més pròpia del doom que altra cosa amb uns puntejos interessants. Poc a poc es va animant la cosa i augmenta la velocitat, el joc de bombo fins que tot just als dos minuts ja trobem el blast-beat. La veritat que tot i que puguem pensar que estem davant d'una banda de death metal el so és una barreja d'aquest estil amb tocs d'Entombed amb un tractament vocal que també s'allunya del cànons del gènere.

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera
  • Categoria: Discos

Saüc - Eterna

Discogràfica: Rock CD Records
Data sortida: 3-9-2021
Nota Simfonia Metàl·lica: 7 /10

Saüc - EternaUn d'aquells moments que de ben segur més il·lusió fan a qualsevol banda és la publicació del seu primer disc. En aquest punt es troben amb els lleidatans Saüc. No es pot dir que siguin una banda novell ja que des del 2017 que es van formar han acumulat experiència en directe amb un propòsit ben definit com ells mateixos manifesten, recuperar l'essència del rock dur cantat en català aportant una sonoritat més contemporània. Un objectiu ambiciós sens dubte.

Aquest disc de debut s'anomena Eterna i conté vuit temes d'un rock eclèctic que no renuncia a cap estil. Entre els dades tècniques cap esmentar que va ser enregistrat a principis de 2021 als Nomad Studios amb Xavi Esterri als controls i ha comptat amb col·laboracions tant destacades com l'ex-guitarrista de Sangtraït, Josep Maria Corominas, i la del cantant Gerard Rigau de Blaze Out a més de Jordi Gou, també cantant dels Siroll.

El treball ofereix vuit peces que en total ens ofereixen, un minutatge curt pel que avui en dia s'acostuma pels llarga durada i les possibilitats dels formats digitals, que s'obren amb Viatge una intro instrumental breu, directa amb uns feridors puntejos que enllacen amb Morfina. El tema és sumament rocker donant protagonisme al riff en l'inici al més pur estil Sangtraït. En una part fins i tot juguen lleugerament amb una voluntat progressiva que enriqueix d'alguna manera la peça. Harpia segueix el mateix camí tot i que amb unes estructures musicals que busquen donar més matisos i un desenvolupament més extens, segurament per això s'esten en minutatge respecte el tema d'obertura, i guanya en intensitat a mesura que va avançant.

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera
  • Categoria: Discos

Metator - Akocedakor

Discogràfica: Blood Fire Death
Data sortida: 2019
Nota Simfonia Metàl·lica: 6,5 /10

Metator - AkocedakorSí, heu vist bé Akocedakor és un disc del 2019. Segurament algú es preguntarà... i la raó de ressenyar-lo ara? Expliquem-ho. La banda de Ripollet Metator va editar aquest treball de manera autoeditada el citat 2019. En aquest 2021 el segell Blood Fire Death hi ha vist potencial com per editar-lo de manera més "pomposa" i d'aquesta manera donar-lo a conèixer millor entre tota l'escena metàl·lica amb una millor campanya promocional que la que sempre pot fer una banda amb els seus propis mitjans. Així doncs es reedita ara en el que potser podríem qualificar com una segona vida pel disc.

Pels que no coneguin Metator, es tracta d'una banda de casa nostra, Ripollet com dèiem, que va començar el seu camí el 2015. Fins ara havien enregistrat dos demos el 2016 i 2018, Metatron i Philosophic Death Metal respectivament i el 2019 van poder gravar aquest primer treball ara millorat en tots sentits. El grup practica un blackened brutal death grind, segons la mateixa promo del grup, que certament no deixarà indiferent ningú ja sigui pel rebuig que pot provocar en persones poc avessades al material extrem o la gran descoberta pels amants de les cafrades més insanes.

Sempre que m'enfronto a material d'aquest tipus em desperta certa reticència per dos motius. Cada cop m'és més difícil acostar-me a material tant extrem, em manca una mica de melodia o cert dinamisme que molts cops costa de veure en aquestes propostes i en segon terme més habitualment del que seria desitjable les gravacions no tenen la qualitat que crec els faria més justícia. Per sort aquests dos hàndicaps personals en aquest cas queden superats de manera prou evident. Suposo ha tingut a veure que tant la mescla com el màster s'hagin fet als AXtudio on saben com tractar aquest tipus de "soroll".

Llegeix més

  • Escrit per Edu A.
  • Categoria: Discos

Metall Fort

Discogràfica: Autoeditat
Data sortida: Maig 2019
Nota Simfonia Metàl·lica: 6,5/10

Metall FortMetall Fort és una banda barcelonina formada l'any 2018 amb músics experimentats, que es presenta amb una formació clàssica de cantant, baix, dos guitarres i bateria, i que ens fa arribar el seu primer EP gravat el 2019 al Wheelsound Studio. No podem deixar de fer cas a una banda de casa que es pren la molèstia de fer-nos arribar el seu material així que li donem una escolta.

El treball s'obre amb Onades, un tall que ens pot recordar a nivell de sonoritat als primers Iced Earth. Un tema extens  amb diferents girs instrumentals que es mou entre heavy  tradicional i el thrash més primigeni. Cal destacar la part central on els guitarristes Mario Bandres i Ramon Casamitjana mostren les seves habilitats a les sis cordes.

Perseguit s'obre amb una veu narrada sobre una base instrumental, i esdevé una cançó complexa que supera els 7 minuts de durada i on podem apreciar una estructura musical bastant elaborada que fuig de la típica intro – estrofa - pont - tornada. Presenta una melòdica tornada on veu i guitarra es compenetren a la perfecció.

Amb Sota Terra ens ofereixen una sonoritat menys clàssica on s'intueixen influències d'un metall més actual. La potent base rítmica formada per Xavi Medina a la bateria i Manuel Capilla al baix porten el pes de la composició, on també cal ressaltar la veu de Jonathan Gandia que canta de manera més agressiva que en la resta de temes.

I per acabar ens trobem amb Talallot, el tema més ràpid i directe de l'EP, que s'obre amb un clàssic riff hard rock i una tornada potent a la vegada que enganxosa. Sens dubte una gran carta pel directe i que ens mostra la varietat compositiva d'aquests Metall Fort.

Llegeix més

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?