Menu

Festivals

  • Escrit per Victor M. Lera
  • Categoria: Festivals

Bang Your Head 2017

Balingen, Alemanya
Fotos: Tine Gennaio, Paul Bossenmaier, Robert Jaenecke, Florian Stangl, Moritz Hedrich

Bang Your Head 2017Un any més us portem la crònica del que ha donat de sí el Bang Your Head de la mà del nostre company Victor M. Lera que ha viscut una nova edició. El redactat original del text ha estat en llengua castellana i com ja fem en alguns articles darrerament el respectarem tal i com s'ha escrit. Simfonia Metàl·lica té la voluntat de difondre i parlar de rock dur i heavy metal en català donada la quasi nul·,la existència de mitjans o espais que ho facin en aquesta llengua, tot i això no som ultres, i com que som conscients que a casa nostra es domina, fins i tot més, la llengua de Cervantes que la de Pompeu Fabra no veiem cap problema en publicar continguts en aquesta llengua. Finalment agrair al festival la confiança que ens fa facilitant les tasques per la cobertura.

Warm Up Show, dimecres 12 de juliol

Año tras año, el ya veterano festival alemán da su pistoletazo de salida con un concierto celebrado la tarde anterior del primer día de festival. Antiguamente se realizaba en el WOM (World of Motorcycles), pero desde la construcción del edificio de la feria de exposiciones, los carteles han sido más atractivos, debido a su capacidad para congregar a mucha más gente. En muchos casos son hasta más atractivos que el cartel de muchos otros festivales. En esta edición continuaron con la tónica, reuniendo en una misma tarde a DEATH ANGEL, SANCTUARY, ANGEL DUST, BLOODBOUND y STORMWARRIOR. Mientras en otras ocasiones trato de hacer crónicas más detalladas, en este caso voy a probar con unas más cortas y atractivas. Veamos lo que aconteció.

Llegeix més

  • Escrit per Joaquim Valls
  • Categoria: Festivals

Rocktiembre 2016

Plaça de braus Las Ventas, Madrid
Fotos: Joaquim Valls

Barón RojoAmb l'ànim de rememorar en certa manera el famós concert de 1978 a Madrid on van participar Mad (amb Juan Márquez després a Coz), Cucaracha, Topo, Coz (amb els germans de Castro posteriorment a Barón Rojo) i Leño es va realitzar 38 anys després una revisió molt acceptable del que es va fer en aquell moment. De fet només dos grups continuen actius dels que van ser presents en aquella edició, Coz i Topo. El cert és que aquell festival va tenir la seva importància a nivell de trencar amb la opressió que es vivia en aquells moments, va tenir una repercussió enorme en l'escena musical, com a mínim la madrilenya, i era un clàssic de la época. Clar que els que habitaven "a províncies" ens vam assabentar del concert tant sols després de la seva celebració i amb els anys ha anat creixent en certa forma una mirada òbvia cap aquell concert.  
 
Al 2016 hem tingut un festival amb tot el positiu que ens poden oferir aquestes bandes, no oblidem que han estat fonamentals en l'escena rockera espanyola i crec sincerament que era un esdeveniment que qualsevol amant de la música rock feta aquí calia que no es perdés. Llàstima que per algunes desavinences personals no van estar presents certes persones importants per tal cita, i estic pensant en Sherpa o Rosendo. La veritat que em va cridar l'atenció que la resposta fos tant positiva, molt públic vingut de molts diversos llocs de la geografia estatal i crec que van rondar les 11.000 persones i això en els temps que corren és tot un èxit. Em comentaven alguns que totes les bandes estant molt vistes per Madrid, però el que cal tenir en compte és que jo crec que la majoria érem de fora per poder veure aquesta cita de rock fet en castellà.

Llegeix més

  • Escrit per Victor M. Lera
  • Categoria: Festivals

Bang Your Head 2016

Balingen, Alemanya
Fotos: Moritz Hedrich, Paul Bossenmaier, Hucky Heppke, Robert Jaenecke

Pro Pain BYH 2016Simfonia Metàl·lica expandeix els seus horitzons i visitem un festival que encara no n'havíem tingut oportunitat. Ja que el festival més proper dedicat al heavy metal fet a casa nostra no té a bé considerar la nostra col·laboració tot i les prèvies i entrevistes que hi hem dedicat, ens acostem a l'apretat calendari estival alemany on ens han demostrat en més d'una ocasió que estant oberts a rebre tot el suport possible en forma d'entrevistes, prèvies, cròniques... etc. des del festival més petit al magnificent esdeveniment de primers d'agost i que passa per ser el més gran del món. Encara és hora que ens trobem amb negatives, males maneres o faltes de respecte. Com des de fa molts anys, molt per aprendre. Victor M. Lera ens acosta les seves vivències a Balingen.

Dimecres, 13 de juliol

Abans del festival , ja des de fa uns anys, es celebra una festa d'escalfament, o el que aquí coneixem com una festa de presentació. La diferència radica en que molts cops aquí tenim un dj amb nom de mitjà de comunicació, i allí cinc bandes de primer nivell: SODOM, OVERKILL, RAGE, PRO-PAIN i NITROGODS, amb els dos primers tenint temps de fer el seu propi repertori de gira. Per cert, a taquilla ens va costar només 32€, preu pel que a la meva ciutat veuria una sola de les bandes i gràcies. Aquesta és una de les raons pel que m'agrada molt el festival: la relació qualitat-preu és immillorable. Antigament el "warm up" es celebrava en un altra sala, molt més petita i amb noms més humils a escena, però des de 2009 es va habilitar una mena de recinte d'exposicions al costat del festival, anomenat Volksbankmesse i allí es realitzen els concerts (i els interiors de la resta de festival). Sense més, tractaré de reflectir el viscut la nit del 13 de juliol a Balingen.

Llegeix més

  • Escrit per Victor M. Lera
  • Categoria: Festivals

Pyrenean Warriors Open Air

Torreilles, Rosselló (França)
Fotos: AnneM / SimWill66

El comiat de la temporada de festivals a l'aire lliure guardava una grata sorpresa aquest estiu del 2015, la primera edició del Pyrenean Warriors Open Air. Organitzat per l'associació Pyrenean Metal, el Rosselló francès va veure una gran jornada de heavy metal deslluïda per algun impresentable que malauradament segueixen apareixent en les nostres events. Tant de bo sigui la darrera vegada que escric aquestes paraules, i el més important, no vegi mai més una agressió en un concert (pitjor sent de gènere).

Abans de començar a parlar sobre les bandes, m'agradaria poder fer una petita valoració del festival, que ha estat una experiència molt positiva amb punts a millorar. Són joves, és la primera edició i estic segur que poden corregir errors (que no voluntaris de ben segur). Des d'aquí els animo que ho facin.

El primer és destacar la part humana. Més enllà de la feina darrere de l'escenari que òbviament no he vist durant aquests darrers mesos, he de reconèixer que l'amabilitat amb la que vam ser atesos en tot moment per l'organització com a l'oficina de turisme de Torreilles (sorprenent el recolzament al festival) van fer molt amena l'estada durant la jornada del dissabte. Sobre això només un detall que voldria saber. Escric aquestes ratlles sense haver pogut gaudir d'un passe de premsa, cosa que en el fons importa poc però almenys una resposta als correus enviats, encara que fos negativa, s'hagués agraït. Hem publicitat el festival i cal creure, més quan es comença ja sigui en una banda o amb un festival, t'interessa qualsevol ressò que puguis aconseguir, més encara de contrades veïnes amb un públic potencial assistent. No som ningú si voleu, d'acord, però el Pyrenean tampoc encara.

Llegeix més

Wacken Open Air 2015

Wacken, Schleswig, Holstein (Alemanya)
Fotos: ICS Festival Service GmbH / ZDF Kultur

En aquest 2015 des de Simfonia Metàl·lica no hem volgut faltar al festival per excel·lència de l'escena del heavy metal mundial, Wacken. Any rere any es fa una cita ineludible amb atractius de tota mena i amb un cartell més o menys atractiu però sempre amb algun extra. Com és habitual resulta impossible cobrir totes les activitats i concerts que ofereix un esdeveniment tant massiu i amb tanta oferta, el que segueix és la visió i vivència dels que ho van patir, més que mai, i gaudir per portar-nos la seva experiència Víctor M. Lera (VL) i Francesc Pérez (FP) amb el suport d'Albert Perera. (AP)

Desprès de cinc anys d'absència de l'anomenada "Meca del Metall" l'ocasió mereixia el retorn. Només quatre noms eren necessaris per justificar una entrada: Savatage, TSO, Running Wild i Armored Saint. Com heu pogut llegir no exigeixo tant per moure'm cap a un festival, però ja que te'ls has de gastar, almenys tenir una sèrie de bandes no habituals que t'alegrin la cita. La resta del cartell, que és allò realment important en un festival, es completava amb tot un seguit de grups que sempre és un plaer veure, altres que no tinc problema en tornar a veure i una gran llista que o no venen de gust o has de passar per alt per força ja que en una cita com Wacken l'oferta és immensa com per poder estar per tot.

Llegeix més

Accés