Menu

Festivals

  • Escrit per Victor M. Lera
  • Categoria: Festivals

Bang Your Head 2019

Balingen, Alemanya
Fotos: Tine Gennaio, Paul Bossenmaier

L'ecosistema de festivals estivals no es nodreix només de les grans cites que tots podem tenir al cap. Existeixen certàmens molt més còmodes pel visitant, de mida mitjana i amb bons cartells que poden fer igualment, o en major mesura les delícies de qualsevol seguidor de l'escena del heavy metal. De fet, s'han constituït en una mena d'associació per aglutinar esforços en alguns sentits i de la que forma part el Leyendas del Rock estatal. Segurament un dels països amb més certàmens d'aquestes característiques sigui Alemanya i un del més reputats el Bang Your Head. A Simfonia Metàl·lica no deixem passar l'oportunitat en els darrers anys d'assistir i aquest 2019 no ha estat una excepció. Després de perillar la seva continuïtat com vam fer avinent en les cròniques del 2018, i explicar el que allà va passar el 2017 i 2016 el nostre company Víctor M.Lera ens trasllada la seva experiència d'aquest 2019, com sempre en versió original tal com ha estat redactat ja que per molt que siguem una web en llengua catalana no som ultres) en una de les poques o única crònica del festival (no tenim notícia de cap altra) no tant sols d'un mitjà català sinó de tot l'estat.

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera
  • Categoria: Festivals

Rock Fest 2019

Can Zam, Santa Coloma de Gramenet (Barcelona)
Fotos: Rock Fest (Sergi Ramos Ladevesa), Albert Perera

Rock Fest BarcelonaSens dubte una de les cites a tenir en compte del calendari estival de festivals de rock dur i metall a l'estat, és el Rock Fest. Ara que sembla que aquest tema de les grans cites s'ha estabilitzat amb propostes estables i serioses, amb més o menys encerts i inconvenients, els seguidors d'aquest estil musical tenen un bon mal de cap per triar a quina assistir perquè l'oferta és nombrosa i variada.

Una de les que des dels inicis hem donat suport des de Simfonia Metàl·lica és el Rock Fest, el fet que sigui una cita a casa nostra organitzada per una promotora també d'aquí no pot merèixer més que suport per poder tenir un festival de gran nivell sense haver de fer cents o milers de quilòmetres. Mai hem tingut les facilitats per poder cobrir l'esdeveniment tot i haver-ho sol·licitat havent publicat entrevistes amb bandes participants, fins aquest 2019. Aquest any vam parlar amb Imperial Jade, Deldrac, Kilmara o Los Barones centrant-nos en bandes catalanes i l'afegit d'un històric com Sherpa. Sempre ho hem dit, pel que significa la cita no podem deixar de donar-li suport, sabent-nos greu que aquest suport no ens permeti explicar-ho fins ara. Aquest any sí i n'estem contents i agraïts perquè hem perseverat parlant i difonent el que ens agrada, l'escena musical del rock dur i metall.

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera
  • Categoria: Festivals

Kalikenyo Rock 2019

Tossal de la Sal, Juneda (Lleida)
Fotos: Kalikenyo Rock(Miguel Matador), Albert Perera

Kalikenyo Rock 2019El Kalikenyo Rock 2019 marcarà un abans i un després en la història d'aquesta cita anual. M'explico en les raons per les què ho crec. Són ja catorze les edicions celebrades i del que va ser una nit a nivell local per fer una mica de festa es va passar a un concert de dissabte que va anar creixent en grups, temps i repercussió. Sense ajudes i molts factors en contra. Només la tossuderia de l'organització ho ha tirat endavant i gràcies a això en els darrers anys és una cita que s'ha fet un nom i és tinguda en compte dins l'escena del punk-rock estatal.

Deia tossuderia per voler tirar endavant una cita que, com qualsevol esdeveniment dedicat al rock, rock-dur, punk, metall o demès estils fora dels cànons de consum habitual musical, és vist amb reticència i de reüll. És d'aquesta manera que així com segons quin tipus d'esdeveniment rebria suport i subvencions institucionals aquest no és el cas. Un d'aquests hàndicaps a mesura que han anat passant els anys ha estat la ubicació ja que hi ha hagut períodes d'estabilitat, el més notori el seguit d'anys que es va celebrar a la Pista Parc Alegria, però en els darrers ha estat un canvi cada any amb tot el que comporta. És a dir, en un lloc fixe cada any quan tot està ubicat i veus el funcionament ho millores i adeqües, si canvies cada any és començar de zero i les dificultats i imprevistos es multipliquen per molt. Només si pensem en els darrers tres anys hem passat del camp de futbol municipal en el que semblava un bon lloc a, degut a la no cessió per part de l'ajuntament, uns terrenys a les afores de la població que aquest any també ha estat uns terrenys al terme del poble amb la particularitat que el canvi ha estat només d'uns metres.

Llegeix més

  • Escrit per Victor M. Lera
  • Categoria: Festivals

Rock the Coast 2019

Mare Nostrum Castle Park, Fuengirola (Málaga)
Fotos: Rock the Coast (Irene Serrano, Magda Lázaro)

Si un aspecte ha destacat en l'inici de temporada de festivals d'aquest 2019 és l'adveniment d'una nova proposta que ha vingut a sumar-se a algunes cites consolidades i unes quantes edicions a les esquenes. No ho ha fet de qualsevol manera. Sempre s'acostuma a mirar el cartell i valorar la cita, com a mínim a priori, amb aquest criteri però les informacions conegudes sobre l'emplaçament i la proposta en sí que ens feia aquest Rock the Coast resultaven una de les incógnites de la temporada. No hem volgut perdre l'oportunitat de ser-hi, valorar-ho per nosaltres mateixos i, com no, explicar-ho. El nostre company Víctor M.Lera ha viatjat al Rock the Coast i ens explica els detalls.

EL FESTIVAL

Recinte Rock the CoastA lo largo de los últimos veinticinco años este país ha evolucionado exponencialmente en muchos aspectos. Bueno, no en todos, o esa era la sensación que nos daban. Los festivales de Heavy Metal nacionales siempre han tenido su propio baremo en la escala de la evolución. Tan diferente era que parecía que no llegaríamos nunca a disfrutar uno a la altura de nuestros vecinos europeos dentro de nuestras fronteras.

Tras años peregrinando por Europa, en cada ocasión que he pisado un festival cercano siempre me he ido con la sensación de abandono, de la falta de detalles, de no cuidar al público como personas que son. Algunos tienen fama de haber mejorado mucho, e incluso de ser muy profesionales. Tengo mis dudas, y a los algunos hechos recientes me remito. En cambio, en Fuengirola se ha dado con la tecla. Era la primera edición y se crearon unas expectativas muy altas, difíciles de cumplir. Pues se cumplieron, e incluso se superaron con creces.

Llegeix més

  • Escrit per Victor M. Lera
  • Categoria: Festivals

Metalcova 2018

La Bàscula, Barcelona
Fotos: SimWill66

La asociación cultural Metalcova celebraba el pasado sábado 10 de Noviembre su principal evento, dentro del marco de actividades que lleva a lo largo del año. Tras la exitosa edición 2017 en la sala Nau, la asociación devolvía el festival a la sala que fue una seña de identidad durante años: la Báscula. Cierto es que tiene algunas ventajas, pero en lo estrictamente musical, el público ha perdido mucha calidad. En primer lugar, el sonido no acompañó prácticamente a ningún grupo, o al menos a la altura que se merece. Algún caso fue muy sangrante, como el de Quartz, mezcla de varios factores, todo sea dicho.

En segundo lugar, sufrimos algunos problemas leves durante los tiempos de actuaciones, cosa que no deberían aparecer con un equipo profesional al mando, como fue el caso de la pasada edición. Añadido a esto,  la atención en las barras fue bastante desastrosa, y todos sabemos que en un evento de estos se demanda un buen servicio, o, de lo contrario, se saturará.  Entiendo las buenas intenciones por parte de la asociación intentando volver a un lugar más cómodo para el público, aunque sea a cambio de perder calidad sonora.

En lo referente a lo musical el cartel era, sin lugar a dudas, muy apetecible, aunque una vez finalizado el evento, una parte importante del público no vio colmadas muchas de las expectativas puestas en las bandas. Algunas no tuvieron su mejor noche.

La banda catalana Streamer era la encargada de abrir la tarde. Con un ligero retraso comenzaron y durante los aproximadamente 40 minutos que estuvieron en el escenario, trataron de encandilar al público que poco a poco iba llenando la sala. Su debut Now or Never me parece muy interesante, a pesar de las claras carencias compositivas. El repertorio lo centraron en esta publicación, intercalando algún tema que desconocía (entiendo que perteneciente a publicaciones anteriores a su disco debut). Es importante destacar el hambre que se nota tiene la banda. La actitud demostrada en el escenario es encomiable, siendo un perfecto acompañamiento a su música, y no un arduo intento de esconder carencias musicales. Buen concierto el que presenciamos para abrir la undécima edición de este festival.

Llegeix més

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?