Menu

Seraina, Burning Witches: Som molt ràpides fent noves cançons

Feia temps que no vèiem una trajectòria tant decidida. Fa un any i mig aproximadament que les suïsses Burning Witches demanaven suport en una campanya a Pledge Music per poder enregistrar el seu primer disc. A hores d'ara estant a punt de treure el seu segon treball sota el segell de la poderosa Nuclear Blast amb una gira telonejant a Grave Digger per tota Europa tot just iniciar el 2019.

Des de Simfonia Metàl·lica les vam descobrir un dia casualment en aquesta campanya i al cap de poc temps vam tenir accés a un notable primer treball que no va deixar indiferents a tots els seguidors del heavy metal clàssic. La sorpresa la vam tenir quan es va anunciar una gira per l'estat espanyol on la única data a Catalunya era a la ciutat de Lleida un fred 7 de gener... no fa ni un any. Ja en aquell moment vam poder parlar amb Seraina i Romana. En aquest curt període de temps l'ascens ha estat meteòric. No han parat de tocar, amb presència en festivals com el Bang Your Head o Full Metal Holiday, signar amb la citada discogràfica alemanya i tenir enregistrat i a punt de sortir el segon disc Hexenhammer. Des d'aquell primer concert que les vam poder veure han estat tres els cops que hem gaudit del seu directe ja que han tornat a la capital de ponent dos cops més, la darrera de les quals aquest passat octubre i que aquí en podeu veure la crònica.

La relació i coneixença s'ha fet més propera fins al punt que m'agrada considerar la banda i el seu entorn com amics, bons amics. La darrera visita va permetre compartir tota una tarda i nit amb aquesta gran banda i parlar de quasi tot, sobretot de música evidentment. És per això que amb la perspectiva del nou disc i tot el que els està passant aquest 2018 no vam voler perdre l'oportunitat de seure amb la vocalista Seraina Telli per saber les seves impressions de tot plegat.

Poques vegades podem fer una entrevista de manera tant còmoda i relaxada. Posem-nos en situació, després de fer la prova de so del grup i abans de compartir tots plegats àpat, vaig poder seure en un còmode sofà del pis superior de La Boite de Lleida i poder conversar amb Seraina. Una Seraina que es mostra encara prudent, poc xerradora i molts cops costa treure-la d'alguns tòpics i obrir-se. Expressar-se en una llengua que no és la seva pròpia suposo que hi fa, com en el nostre cas, però tot i així parlem del nou disc, del grup, del que els està passant i la seva visió de tot plegat... això sí amb el permís dels Gonoreas que també havien de provar so. Aquesta és part de la conversa.

Simfonia Metàl·lica (SM) - Aquesta és la darrera data d'aquesta nova vinguda a l'estat espanyol, com ha anat aquest segon cop?

Seraina Telli (ST) - Ho ens estem passant molt bé. Està sent una gran gira i la veritat que amb ganes de tornar a Espanya de nou.

SM - Si continueu amb aquest ritme de vingudes aviat serà la vostra segona casa. Almenys en el cas de Lleida esteu deixant petjada ja que són tres cops en menys d'un any i els seguidors del heavy metal en parlen amb molt bones opinions. No sé si ho arribeu a notar en els shows?

ST - Sí que ho notem als concerts. És genial veure les cares de felicitat i sobretot com el personal canta les nostres cançons, no ens esperàvem pas això quan vam venir per primer cop. És realment fantàstic i potser sí que en el futur l'haurem de considerar com la nostra segona casa.

SM - Les coses estant anant molt ràpid per Burning Witches. Encara recordo el vostre primer concert a Lleida el gener de 2018 que veníeu com una nova banda presentant un primer treball gravat gràcies a una campanya de donacions, amb promoció pròpia i ara a punt de treure un segon disc amb Nuclear Blast. El que deia, molt molt ràpid, no sé si us ha sorprès també a vosaltres tot el que ha passat en aquest any.

ST - Per suposat també ha estat una sorpresa. La veritat que hem treballat molt dur perquè això passi però mai podíem esperar com ha anat. Un acord tant ràpid amb Nuclear Blast i ara en una posició que no podíem ni somiar, és genial i la bona feina sembla que està donant fruits.

SM - No em puc arribar a imaginar la sensació que ha de provocar que un dels majors segells de metall del món estigui interessat en tú, suposo que us vau quedar de pedra com a mínim!

ST - Per totes nosaltres és encara ara irreal. El primer cop que vam estar allà per tenir els primers contactes i entrevistes estàvem més que alterades. Coneixem el segell des de fa anys i tot el que ha significat en l'escena i encara em sembla totalment irreal estar amb ells.

Burning WitchesSM - I un segell com aquest no pot provocar certes reticències alhora de pensar... bé, nosaltres som noves en tots sentits i aquí hi ha bandes absolutament llegendàries que suposo, i lògicament, tindran molt més suport. Faran una bona feina amb nosaltres?

ST - La promoció és molt bona amb Nuclear Blast però nosaltres som les mateixes que abans i continuem treballant igual sigui quina sigui la situació.

SM - Hem de parlar del nou disc que surt el 9 de novembre. N'he pogut escoltar només dos temes (NOTA-Recordem que l'entrevista es va realitzar el 10 d'octubre) i m'ha cridat especialment el segon que ha sortit a la llum i del que se n'ha fet un vídeo-clip. La raó és que em dona la sensació que us heu volgut allunyar una mica del heavy metal tant clàssic del primer treball amb nous elements més progressius, més treball de composició i matisos buscant pujar un nivell en aquest sentit. Hi estàs d'acord?

ST - Per suposat ens coneixem molt millor ara amb tot el que ens ha passat. Quan vam compondre el primer disc érem una banda massa jove sense experiència, ara hem passat molt temps juntes, de fet, estem acostumades a estar juntes especialment Romana i jo que ens coneixem molt bé en aquestes alçades. És genial. Ens resulta molt més fàcil compondre noves cançons i crec que es podrà veure en el nou disc amb millors composicions, més treballades i molt millor feina en aquest sentit.

Hexenhammer és un tema força llarg i volíem fer alguna cosa similar, com un desafiament. Deies que era una mica progressiu, no sé si ho titllaria així, senzillament ens ho demanava el tema i potser sí que algunes parts tenen aquesta vena.

SM - Totes heu contribuït en la composició o de nou heu estat més Romana i tú?

ST - Encara som Romana i jo qui més aportem.

SM - Explica'ns una mica com ha anat tot l'enregistrament, producció...

ST - Ha estat el mateix que en el primer treball. Una primera idea bàsica ja sigui a través d'un riff, una lletra i ensenyar-ho a la resta. A partir d'aquí es va fent la cançó fent jamming amb el grup i la bateria en primer terme. De fet, som molt ràpides en tot aquest procés per fer noves cançons! De nou hem anat als Littlecreek Studios a Suïssa i va ser genial, ens sentim bé allà i és un bon amic qui els porta. La gravació va ser molt similar que amb el darrer disc.

SM - Amb vosaltres la paraula ràpid no para de sortir! Encara recordo quan vaig escoltar la primera notícia sobre que estàveu gravant nou disc i vaig pensar... ja!? però si no fa ni un any que van treure el primer! Això em fa pensar que potser del primer us va quedar algun tema guardat i que ara heu aprofitat.

ST - No, tot es tracta de noves cançons fetes per aquest disc. Vam començar a fer-les tot just va sortir el primer disc per tenir-les en no massa temps i com et deia som ràpides alhora de posar-nos-hi. En unes setmanes o potser just en deu dies vam fer un intensiu i teníem la base de tot plegat.

SM - I de nou heu comptat amb l'ajuda d'Schmier dels Destruction, quasi un membre del grup intueixo...

ST - Una mica sí. Ens està ajudant en moltes coses de tot el que envolta al grup. Té molta experiència amb tot plegat i també a l'estudi, així no perdem temps en coses que no ens aportin res.

SM - I suposo que els plans pel futur proper passen per presentar el nou disc i tocar, tocar i tocar...

ST - Sí!!! Jajajaja No volem parar de trepitjar escenaris i també en alguns festivals. No podem esperar a veure que ens pot arribar a deparar el futur.

El sopar esperava a no tant poca estona d'obrir les portes del local per poder donar accés al personal que va assistir al concert. Burning Witches, un dels millors valors del heavy metal tradicional que ja són tota una realitat i que semblen destinades a tenir una carrera a tenir molt en compte. N'estarem atents, més encara quan queda mooolt per parlar del nou disc.

AMB EL REPRODUCTOR SOTA AQUESTES LÍNIES PODEU ESCOLTAR L'ENTREVISTA EMESA AL NOSTRE ESPAI RADIOFÒNIC

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?