Menu

Burning Witches: Som la propera generació del heavy metal!

Burning WitchesFa anys que la presència femenina en les bandes de metall poc a poc es va normalitzant i, per exemple, està a anys llum del que era als 80 o 90 pràcticament inexistent. Tot i així encara és utilitzat com a reclam el fet que alguna banda tingui alguna noia en les seves files, sobretot si és el cas de la vocalista, utilitzant de manera excessiva la seva imatge per publicitar el grup. Si ens trobem davant d'una banda totalment femenina és dels primers aspectes que se sol destacar, fins i tot en la mateixa promo del grup.

Aquest és el cas de les Burning Witches, una banda totalment femenina provinent de Suïssa que, independentment de tots els aspectes que comentàvem, sembla que té les idees clares i s'han llençat al panorama internacional amb un primer disc que està captant l'atenció dels seguidors del metall més tradicional. Com a garantia de no donar pals de cec en aquest primer intent discogràfic han comptat amb l'ajuda i producció d'Schmier dels Destruction i ara comencen a girar, fins i tot havent estat anunciades en el cartell d'algun festival important com el Bang Your Head.

Aquest inici de 2018 es troben de gira per l'estat espanyol amb una única data, i poc habitual, en terres catalanes, Lleida, on precisament el mateix Schmier va tocar ja fa un bon grapat d'anys en el marc de les festes de maig. Contactem amb Romana (guitarrista i fundadora) i la vocalista Seraina per parlar del disc, la gira... tot i que costa arrencar-los les paraules.

Simfonia Metàl·lica (SM) - Segurament per molts que ens puguin ara estar llegint deu ser el primer cop que senten parlar del grup, expliqueu una mica la vostra trajectòria des de la formació fins ara. Quan decidiu tirar endavant el grup o si hi ha hagut els habituals canvis de formació en els inicis de qualsevol banda.

Seraina (S) -  No hem tingut molts canvis de formació des de que va començar el grup. Tot va començar amb Romana, ella va tenir la idea de fer una banda de heavy metal només amb noies i va ser com vam acabar juntes.

SM - Us vau reunir i començar com a grup el 2015, en poc més d'un any un disc gravat i girant. Fins i tot amb anunci de presència en un festival d'estiu. Les coses estant anant ràpid.

Romana (R) - Sí està anant força de pressa però el retorn que estem tenint és molt bo.

Burning WitchesSM - Fins i tot algunes de vosaltres teniu estudis musicals

S - Sí, tot i que no té res a veure amb formació clàssica però algunes hem anat a acadèmies de música principalment de jazz.

SM - Us coneixeu abans de formar el grup?

S - Sí, abans Jeanine, la baixista, i Romana ja eren amigues des de fa anys i les altres ens coneixíem perquè som de la mateixa localitat. Ara un cop dins el grup som totes amigues per anar de festa, de compres o el que calgui, i sobretot, ens agrada el mateix tipus de música.

SM - Com ha estat que Schmier produeixi el vostre disc, potser ja el coneixíeu o teníeu contacte prèviament?

R - Sí ens coneixem des de fa sis anys. Ens anàvem trobant i coneixent als concerts de Destruction i ara que ha fet un pas cap a la producció i el management de bandes ha estat quasi natural pensar en ell per aquestes tasques.

SM - I com ha estat treballar amb ell en tota la producció del disc?

S - Ha estat genial, té molta experiència en tot plegat. No és cap secret que porta molts anys i a més és molt bona gent i ens ha donat consells de tota mena perquè al final la gravació hagi estat tot el bona que és. Ha estat magnífic.

SM - Ja que vosaltres sou les dues principals compositores del grup i feu un heavy de caire molt clàssic, com veieu el futur de l'estil ara que fa anys que hi ha una corrent que pensa que un cop els grans clàssics del gènere (Dio, Maiden, Accept...) ho vagin deixant o traspassin serà un estil amb dificultats per sobreviure en una escena tant atomitzada? A més, el mateix esdevenir de l'escena musical i la indústria fa impossible que sorgeixin bandes amb igual poder de convocatòria i seguiment.

S - Nosaltres esperem que no!!! Vull creure que som la propera generació del heavy metal! Senzillament no deixarem que el heavy metal mori. Hi ha noves bandes que estant venint per quedar-se i nosaltres estem veient gent força jove als nostres concerts i moltes bandes old school de metall que han vingut per quedar-se i hi ha interès entre els joves.

Burning Witches en directeSM - Si parlem de les parts vocals Seraina se t'ha comparat en alguna ocasió amb Rob Halford, com veus aquesta comparació?

S - Halford és una de les meves més grans influències.
R - De fet és el teu vocalista preferit!
S - Sí potser se'm nota una mica en algunes ocasions jajaj

SM - Jo crec que aquesta influència és força notòria però m'atreviria a dir que et veig alguns tocs fins i tot amb Doro o Janet Gardner.

S - Sona genial! L'únic que puc dir és que ve de l'ànima. Tot el que he fet no ha estat fet per sonar com un o l'altre però evidentment hi ha unes influències i interessos que suposo que es noten però sí que puc dir que ho intento fer amb l'ànima.

SM - Què us agrada explicar en les lletres?

S - Escrivim sobre diferents temes. Des de criatures impossibles a coses que ens passen o en referència al mateix estil que practiquem, el heavy metal. Per exemple Creatures of Night va de ser diferent del que es pot considerar com gent normal. O coses tant banals com salvar el món a Save me jajaja

SM - Tal com ha canviat la indústria avui dia els grups us heu de pagar les gravacions i ocupar-vos de quasi tota la part del negoci a no ser que ja tinguis un nom i posició en l'escena. Vosaltres vau engegar una campanya de mecenatge en una de les pàgines que permet fer-ho Pledge Music. Com va anar i com ha estat l'experiència? Per repetir-ho?

S - Va ser una gran experiència. Potser ho repetim per un segon treball. La gent va comprar tota mena de material des de samarretes, al cd, el vinil també. Va ser genial. El que hem notat és que la gent que ha comprat en la campanya ha optat molt més per la còpia física que no pas per la descàrrega digital.

SM - Tornareu a visitar la ciutat de Lleida en aquest 2018 després del concert del gener, què en podem esperar? Convideu a la gent a venir!

S - Cinc noies cremant sobre l'escenari!!!! Anem a cremar metafòricament escenaris i fer que la gent s'ho passi bé i sigui una festa.

Segur que sobre l'escenari saben parlar molt millor i és on interessa que ho facin. D'aquesta manera potser podrem tenir respostes a les moltes incògnites que encara presenta una carrera incipient que caldrà seguir d'aprop en una banda que pot tenir coses a dir en l'escena del metall clàssic europeu.

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?