Menu

Saüc - Eterna

Discogràfica: Rock CD Records
Data sortida: 3-9-2021
Nota Simfonia Metàl·lica: 7 /10

Saüc - EternaUn d'aquells moments que de ben segur més il·lusió fan a qualsevol banda és la publicació del seu primer disc. En aquest punt es troben amb els lleidatans Saüc. No es pot dir que siguin una banda novell ja que des del 2017 que es van formar han acumulat experiència en directe amb un propòsit ben definit com ells mateixos manifesten, recuperar l'essència del rock dur cantat en català aportant una sonoritat més contemporània. Un objectiu ambiciós sens dubte.

Aquest disc de debut s'anomena Eterna i conté vuit temes d'un rock eclèctic que no renuncia a cap estil. Entre els dades tècniques cap esmentar que va ser enregistrat a principis de 2021 als Nomad Studios amb Xavi Esterri als controls i ha comptat amb col·laboracions tant destacades com l'ex-guitarrista de Sangtraït, Josep Maria Corominas, i la del cantant Gerard Rigau de Blaze Out a més de Jordi Gou, també cantant dels Siroll.

El treball ofereix vuit peces que en total ens ofereixen, un minutatge curt pel que avui en dia s'acostuma pels llarga durada i les possibilitats dels formats digitals, que s'obren amb Viatge una intro instrumental breu, directa amb uns feridors puntejos que enllacen amb Morfina. El tema és sumament rocker donant protagonisme al riff en l'inici al més pur estil Sangtraït. En una part fins i tot juguen lleugerament amb una voluntat progressiva que enriqueix d'alguna manera la peça. Harpia segueix el mateix camí tot i que amb unes estructures musicals que busquen donar més matisos i un desenvolupament més extens, segurament per això s'esten en minutatge respecte el tema d'obertura, i guanya en intensitat a mesura que va avançant.

Paraules del mestre ens porta un punk rock més desenfadat, sense altra pretensió que arribar directament a l'oient amb un estil directe tant en el riff com la melodia. A destacar la progressió en la part central del tema partint des d'un subtil baix i el següent treball de guitarres. Detall final amb sorpresa. Doctrina mundial aprofundeix en aquest estil més elaborat que ens ofereixen en alguns temes tot i mantenir l'essència més rockera. Instrumentació una mica més complexa, bona prova n'és la part final on cal destacar el solo i la feina de guitarres. A destacar també la part final, endurint l'estil en un dels passatges més durs de tot el disc a més de les veus i cors a càrrec d'en Gerard dels Blaze Out. Arrels ens torna al to més tranquil i reposat. A mig camí entre el rock i quasi pop. El rascat de guitarres és el protagonista i només la part final s'abona a certa velocitat i duresa, potser una de les més fluixes. No cal descobrir res de El Guerrer, versió dels Sangtraït considerablement endurit i amb un doble bombo que li dona un to ben peculiar. Sense harmònica ha calgut treballar les guitarres donant-los-hi més matisos. Curiós el tall de directe de Papa Juls que encara li dona més força i que no queda gens malament. Per cert, el solo cortesia d'en Josep Mª Corominas, és a dir, un dels pares de la criatura... La darrera és Serem Revolta, sens dubte una de les millors del disc. Des del riff inicial, els breaks que donen dinamisme fins als constants canvis de ritme. El darrer convidat del disc apareix en aquest tema, en Jordi dels Siroll posa veus i cors en algunes parts del tema, potser la seva participació ha fet que el tema sigui dels més durs del treball amb parts ideals pel headbanging acompanyant el doble bombo. Parts de solo doblat i baix en la tornada cavalcant que per un moment tot plegat m'ha recordat els Maiden, ara en hores baixes. Picada d'ull final al acabar el tema a la intro amb la que s'iniciava el disc.

Bona feina dels Saüc per aquest primer treball, sempre un pas difícil, més encara en les circumstàncies que ens trobem. Caldrà veure les possibilitats que tindran de presentar-lo en directe i l'evolució del grup en properes composicions pròpies.

 

 

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?