Menu

Jónatan Dolcet, Legion: Cap banda feia el que nosaltres i grans coses estan per venir

Legion 2022Legion són una llegenda del thrash metal a casa nostra. El seu retorn ha despertat una expectació poc esperada per una banda que va trencar motlles i va marcar quasi una generació amb temes com aquell Mili kk.

Us oferim la primera entrevista en un programa de ràdio que han ofert a tot l'estat en el marc del nostre programa radiofònic amb l'afegit que també podeu veure la conversa a través del nostre canal de Youtube.

El grup va tenir un paper destacat i podem dir que va abanderar aquest estil dins del metall a finals dels vuitanta en la incipient escena musical dura de la capital catalana.  En el marc de la corrent internacional i amb bandes que marcaven, i han marcat, generacions com Metallica, Anthrax, Slayer, Exodus o Megadeth ells van ser la resposta de casa nostra. La influència del thrash provinent de la Bay Area dels Estats Units era present i van ser tot un referent a tot l'estat en una trajectòria relativament curta però amb importants fites per l'època. Foren de les primeres bandes amb tota la voluntat de projectar-se internacionalment en uns temps que resultava molt més complicat que actualment.

Formats el 1987 no va ser fins el 1989 que van gravar el seu primer treball discogràfic Lethal Liberty que inclou temes com el mateix Lethal Liberty, Possessed, Young Soldier, Rhythm Rider i un tema cantat en castellà que va marcar tota una generació de seguidors del metall, Mili KK. Amb aquest disc van aconseguir obrir per King Diamond a Barcelona, Madrid i Donosti.

Un any després, el 1990, graven un segon disc. En aquesta ocasió doble (LP + EP), Mind Training/Por la Cara, editat el 1991. Molts recordaran el treball per un so de bateria devastador i que destrossava en bona part una bona col·lecció de temes com Eternal Youth o la versió del mític tema de Queen We will rock you. Aquell mateix any participen en el Monsters of Rock compartint cartell amb Tesla, Metallica i AC&DC. En aquest punt renoven formació i s'uneixen a Jónatan i Quimi Marc Pagés (100 Slain) que substitueix a Kisko Martínez a la guitarra i Julian “Ros” Loza (Acció Directa), que fa el mateix amb Pep Segura a la bateria.

L'abril de 1992 viatgen als EEUU per gravar un tercer disc anomenat Labyrinth of Problems. Va ser gravat als llavors més que populars Morrisound Studios de Tampa, Florida, sota la supervisió de Tom Morris. Destaquen temes com Beyond Betrayal, Bag Full of Meat, They Call Me War, This Can’t Be Real. El 1994 van fer els seus darrers concerts com a trio amb Carlos Buira “Boliche” a la bateria (Subterranean Kids, Againsters), no sense abans haver aconseguit “sold out” a la sala Zeleste de Barcelona (actual Razzmatazz), i la mítica Canciller de Madrid, entre altres.

Quimi Montañés va seguir vinculat al món de la música donant classes i tocant en diverses formacions fins que el 2015 forma Deldrac amb qui ha gravat dos treballs One Day More, One Day Less (2016) i Against Tyranny (2019). Vam tenir ocasió d'entrevistar-los prèviament a la seva actuació al Rock Fest 2019 i posteriorment. Tot just vam cobrir el darrer concert del grup a Barcelona el passat mes de desembre, crònica que podeu recuperar en aquest enllaç.

Jónatan Dolcet va deixar enrere la música després de la seva conversió al cristianisme. El 2002 obté la llicenciatura en teologia per desenvolupar-se professionalment com a pastor en una confessió d'origen i arrel protestant fins el 2015.

En aquest 2002 Legion tornen de la mà dels seus dos membres fundadors a qui s'afegeixen els germans Rodríguez: Toni (Decade of Agression) a la segona guitarra i Miguel a la bateria (The Eyes, Decade Of Agression, Deldrac), per gravar un EP de quatre temes titulat Legionized. L'EP compta amb tres temes regravats i actualitzats Lethal Liberty, del seu primer disc, Eternal Youth del segon treball i They Call Me War del Labyrinth of Problems. El quart és una versió inèdita fins la data del tema Rebel Yell de Billy Idol, anomenada Level Yell. El EP ha estat gravat als Kitflus Sound amb Rob Rub com a tècnic el desembre de 2021 i masteritzat per renombrat Maor Applebaum (Yes, Faith No More, Annihilator, Halford, Sepultura, KXM, Voivod). Aquesta gravació respon a dos grans necessitats: demostrar que el grup segueix en forma després de quasi 30 anys sense activitat i gravar un EP amb un so potent i propi del segle XXI.

Legionized serà editat i distribuït per Dark Rail Records i per promocionar-lo es publicarà un primer videoclip del tema Level Yell. Posteriorment seguirà el clip de Eternal Youth que repassarà la gravació del treball. Per acabar dos vídeo lyrics de They Call Me War i Lethal Liberty.

Legion actuaran en un únic concert el proper 24 de setembre a la sala Razzmatazz 2 de Barcelona per retrobar-se amb tots aquells que van recolzar i seguir els seus passos així com els que els han descobert posteriorment repassant el millor de la seva discografia.

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?