Menu

Iron Maiden - A Matter Of Life And Death

Discogràfica:    Emi
Data sortida:    28·08·2006

Iron MaidenDesprès del període estival, l'allau de novetats i llançaments supera qualsevol voluntat d'estar-ne al dia, és per això que aquest mes us presentem com a disc del mes dos referències a més d'un bon nombre d'altres recomanacions.

Una mica tard però finalment he pogut tenir accés al nou disc dels Iron Maiden. Un cop escoltat referma una creença que ja fa un temps que tinc, són els veterans de sempre qui arrosseguen l'escena i si al damunt treuen bons nous treballs doncs el cercle virtuós es tanca. Preocupant ja que els nous valors no arriben al nivell d'acceptació d'aquests i ser grans de veritat.

Deixant de banda aquestes consideracions, el nou disc d'un puntal bàsic com els Maiden és el milloret que han fet en estudi en els darrers anys tot i el decebedor inici que representa un tema com Different Worlds absolutament prescindible i repetitiu fins avorrir. La pena és que serà com obriran els concerts d'aquesta gira, i si no al temps... Per cert, em pregunto si el fet que Adrian Smith signi bona part dels tems junt a Harris i té a veure. Al meu parer és un dels millors compositors que ha tingut el grup i es van notar els seus anys d'absència.

 

S'ha comentat moltíssim el caràcter progressiu del disc i hi estic d'acord. Temes llargs amb inicis generalment lents i in crescendo amb riffs memorables i algunes parts més que interessants. A partir del segon tema These Colours Don't Run no hi ha tema prescindible amb un recuperat so de baix de Harris i la veu de Dickinson en un estudiat segon terme en alguns temes. No es troben en falta les parts doblades de guitarra que han estat emprenta del grup en tota la seva carrera ni el simfonisme present en la darrera etapa del grup per desgràcia dels amants dels discos del grup dels primers vuitanta. Se'm fa difícil destacar un tema però si que voldria fer esment de l'encert com a primer single de The Reincarnation Of Benjamin Breeg un tema que segur serà un clàssic ben aviat. Memorable de principi a fi.

En definitiva, un disc més complicat, rebuscat, obscur i que requereix de diverses escoltes per apreciar-lo, cosa que va cara en els temps que corren...

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?