Menu

Wacken Metal Battle, una gran oportunitat

Wacken. Ningú que escolti aquest nom i li agradi el heavy metal queda indiferent. Any rere any el festival alemany s'ha forjat una reputació que ha fet que qualsevol "metalhead" del món hagi viatjat alguna vegada per viure'n una edició, ho tingui en ment si no ho ha fet o senzillament ho ha desitjat en alguna ocasió. En les darreres edicions s'està estenent cada cop més el convenciment que ha perdut aquella aura mítica de grans cartells i únic referent. La competència ha fet bé la feina i tot un grapat de festivals arreu d'Europa estant al nivell i molts cops, senzillament per una qüestió de dates, poden aconseguir bandes que Wacken no pot. Els mateixos promotors de festivals han confessat en més d'una ocasió que el fet de celebrar-se a l'agost quan el gran gruix de cites ja s'han fet els ho posa més difícil.

Tot i així Wacken continua tenint aspectes força especials. Un d'ells és la Metal Battle, aquest concurs on 30 bandes de 30 estats diferents tenen la oportunitat de tocar en un dels escenaris del festival en unes condicions i amb un nombre de públic que mai haguessin pogut imaginar. No és fàcil arribar-hi ja que cada estat que participa ha celebrat la seva pròpia competició per enviar un sol representant. Cal tenir en compte que són 30 les bandes que toquen al festival però n'hi ha més que queden fora cada any senzillament perquè són molts els països que volen participar i cada any en queden alguns fora. L'estat espanyol és dels habituals enviant una banda cada any i no ha anat pas malament al llarg dels anys ja que ha resultat guanyador en dues ocasions.

El funcionament és relativament senzill ja que es celebren semifinals en diferents indrets de l'estat dividint-lo en zones geogràfiques tant evidents com nord, est, sud i oest i ara ens trobem en el punt que aquest 1 de juny es celebrarà la final absoluta a la sala Upload de Barcelona. Des de Simfonia Metàl·lica volem fer-vos avinents les bandes que han arribat a la final, algunes ben conegudes nostres, i animar a tothom a donar suport a un bon grapat de bandes que intenten fer-se un lloc en l'escena amb totes les ganes del món.

 

ARCANUS

La primera banda catalana que hi participa de les dues que hi han arribat aquest any. Són de Barcelona i practiquen death metal. Tenen un EP enregistrat anomenat Ashes aparegut a finals del 2016. Els seus membres són Oscar a les veus, Víctor i Javi a les guitarres, Denis al bais i Xavi a la bateria. Tenen un llançament recent anomenat Omen aparegut el passat mes de novembre del que fins i tot n'han extret un vídeo gravat en la presentació del treball a la sala Bóveda. Tothom que els ha vist en directe diuen que apunten molt bones maneres.

CAIN'S DYNASTY

No pot faltar el power metal en aquesta ocasió ens ve des d'Alacant. Power però, segons ells mateixos han confessat en alguna entrevista, amb tocs d'altres estils com death, thrash, progressive o black. Fins i tot han manifestat que els agrada utilitzar el terme Vampiric Metal!!! El grup té els seus inicis l'estiu del 2006 de la mà de Rubén Picazo. El 2007 el grup entra a gravar el seu primer disc Legacy of Blood amb el que fan una gira per França. El 2009 escriuen nous temes que es veuen editats el 2010 al segon disc, Madmen Witches & Vampires), editat i distribuït per la discogràfica japonesa Red Rivet Records tenint bona resposta en aquelles terres. El 2015 arribat The Hollow Earth, un disc inspirat en la novel·la Viatge al centre de la Terra. El 2018 editen un quart disc, Eva, a través de Rock Estatal Records.

DRUNKEN BUDDHA

El hard rock i el heavy metal és el que ofereixen aquesta formació asturiana segons les seves paraules però les influències del blues i els 70 són més que presents en la seva música. Tenen un disc publicat des de finals de l'any 2018 anomenat Medicine Man tot i que els seus inicis daten del 2012 començant fent versions de bandes clàssiques com Deep Purple o Whitesnake. Després dels habituals canvis de formació i la participació en diversos concursos amb bons resultats decideixen presentar-se a la Metal Battle.

ETERNAL PSYCHO

Els sons més contemporanis venen representats per Eternal Psycho, una banda de metall melòdic industrial amb bases rítmiques i contundents, cuidades harmonies de guitarra i una barreja d'electrònica que fa diferent el seu so, segons ells mateixos manifesten. Només cal fixar-se en la seva formació per veure que compten entre les seves files a un membre que s'ocupa de l'electrònica, sampler i seqüències. Són de Madrid i tenen un disc, el primer, al mercat anomenat Your Demons are Real.

KRITTER

Venen de Salamanca i es van formar el 2007. Tenen ja cert nom en l'escena underground i practiquen metal, sense més, com ells mateixos han manifestat. Tenen tres discos al mercat, Genesis, Freack show at carnival time i This is our War. Són uns veterans de la Metal Battle ja que s'hi han presentat ni més ni menys que tres cops i coneixen el festival prou bé ja que els seus membres i han assistit en diverses ocasions.

RIVER CROW

Des del vell mig de la Manxa venen aquesta formació, una banda que manifesta tenir entre les seves influències grups com Black Label Society, Black Sabbath o Pantera, així doncs, diversitat al poder! Tenen material publicat com és un EP de dos temes anomenat Two Stories From Hell el 2017 i al gener de 2018 van treure el primer llarg, No More redemption

SIROLL

Què podem dir dels nostres estimats Siroll!!?? Són una banda que coneixem bé a Simfonia Metàl·lica, han aparegut en diverses ocasions ja sigui al nostre espai radiofònic o la web ja sigui amb ressenyes dels seus treballs com Doble o Res o Més llenya i entrevistat en més d'una ocasió ja sigui en els seus inicis o més recentment amb l'edició del seu darrer treball a més de veure'ls en directe en diferents indrets com Lleida o Mollerussa. Pels que no els coneguin, són de la Catalunya central, canten en català i practiquen un estil a mig camí entre el thrash, death i crossover. Porten més de deu anys de trajectòria editant cinc referències, la darrera un vinil de versions en format EP anomenat Pagesos satànics. Presentar-se a la Metal Battle ha estat per la tossuderia del baixista Thomas.

WILD KRASH

I des del sud, en concret de Sevilla, es presenten Wild Krash. Practiquen un peculiar estil inspirat pel hard rock clàssic així com del heavy o fins i tot el punk. Tenen una única referència discogràfica com és el debut homònim editat el passat 2018 per donar-se a conèixer i amb el que van decidir presentar-se al concurs per provar sort.

Així doncs no és mal pla si teniu l'oportunitat de passar-se per la sala Upload per veure concentrades en una vetllada totes aquestes bandes que en tot just 20 minuts de set han de convèncer un jurat per poder tenir la meravellosa experiència i oportunitat de tocar en un dels escenaris més somiats per qualsevol grup de metall, Wacken.

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?