Menu

Quan el metall dona pel cul amb els fatxes

En les darreres setmanes l'únic i omnipresent tema arreu és el Covid-19, tampoc ens ha d'estranyar. Les webs dedicades a la nostra escena musical han perdut bona part del seu contingut quan no hi ha directes que ressenyar i sembla que enlloc de fer més ressenyes de discos o altre tipus de continguts s'han dedicat a fer rànquings de discos personals, recordar articles del passat i tota mena de coses d'aquest estil. No ho critico pas, l'ànsia de consumidor que tots portem a dins sempre ens demana cosa nova i no estar en pau una temporada. Això els que han pogut continuar generant contingut ja que, almenys per qui subscriu poder generar nous articles per aquest racó del ciberespai està sent més complicat que mai...

Sigui com sigui una enganxada que ha passat en els darrers temps ha saltat a la llum i aparegut en diverses publicacions amb, el més que conegut entre els seguidors del rock dur a l'estat, Sherpa com a protagonista. M'explico i intento posar en antecedents pels que no sabeu de què va.

Una web que dedica el seu contingut principalment a "fabricar" notícies pretesament satíriques i d'humor relacionades amb el rock i heavy metal fa algunes dates va publicar que Sherpa havia fitxat pels fatxes de Vox. Deixeu-me fer notar que avui dia, això tampoc és cap novetat, s'ha d'anar més que amb compte amb tot el que t'arriba des de internet i posar-ho en quarantena (més d'actualitat que mai el terme). Tendim a donar credibilitat al que apareix a les xarxes, més quan ho repica algun contacte o amic nostre i sobretot ens ho creiem quan es va passant entre persones a través de Whatsapp. D'aquesta via em va arribar a mi. He agafat la sana costum de no creure'm ja quasi res a la primera de canvi i fent una senzilla recerca aviat podies comprovar que no era massa coherent creure's aquesta suposada notícia.

Fins aquí el que va passar en primer terme. Sigui dit en aquest punt que personalment no entenc el motiu de ser ni la utilitat d'un mitjà que es dediqui a fer aquest tipus de publicacions. No vull dir amb això que no es pugui fer broma o continguts satírics de qualsevol cosa però fer broma i sarcasme d'un fet que hagi passat o una notícia per criticar-la o fer-ne reflexionar ho veig fins i tot útil. Inventar perquè sí no ho acabo d'entendre i és el que fan aquests, i no m'ho justifica el senzill argument de fer unes rialles. Inventar-se qualsevol cosa i sempre fer anar la bandera del sarcasme i el contingut satíric com a excusa sense tenir en compte res més... Ei, cadascú és lliure de fer el que vulgui, però pots arribar a perjudicar molt algú avui dia que molts s'empassen qualsevol cosa i crec que es pot fer riure de maneres més adients que no difonen invencions que prou n'hi ha ja circulant.

Amb tot això comentat, tampoc no em vull posar de banda de, per anomenar-lo d'alguna manera, l'afectat, Sherpa. He tingut oportunitat de parlar amb ell en més d'una ocasió per entrevistes (la darrera de les quals poc abans del RockFest 2019 en motiu de la seva participació en una conversa que podeu recuperar aquí) i sempre s'ha mostrat ben amable però està lluny de ser una persona diplomàtica. El que pensa, i sobretot en alguns aspectes concrets, a poc que el gratis t'ho deixa anar. I és d'agrair perquè n'està ple de personatges que no es volen mullar per res. El cas és que ara Sherpa s'ha picat d'una manera monumental per aquesta publicació i ha amenaçat la web amb accions legals. Aquesta ha optat per no buscar-se problemes, sent un mitjà amateur, i ha retirat el contingut creat al seu moment. Això sí, ha penjat un article d'opinió sobre tot el succeït on crec que demostra prou clarament que el personatge en qüestió, Sherpa, queda molt lluny d'algunes manifestacions que ha fet en diferents ocasions sobre l'allunyament que manté del món i les idees polítiques. El desmunten prou clarament a través dels seus propis tuits, us convido a llegir-ho, es veu clarament el tuf dretà.

Des de sempre Sherpa ha tingut un bon nom i fama exquisida entre la comunitat del rock dur estatal. És més, es tracta d'un estil musical sempre d'alguna manera vinculat i en certa manera en lluita contra l'establert i sobretot, si es pot emmarcar en algun corrent polític d'idees més esquerranes tret d'alguns tarats nòrdics relacionats amb el black i totes les idees nacional-socialistes. Així doncs, veure com un personatge que acredita amb un veu, lletres i melodies alguns dels passatges més brillants del rock en aquest estat fallit i artificial és una pena. Ningú és apolític, no pots ser-ho, les decisions que prenen aquests que es diu passar d'ells t'afecten i normalment donen pel cul.

És per això que veure que una veu com aquesta es decanti per les posicions més dretanes i fatxes existents ara en aquest estat només pot produir fàstic. Dir que és una opció legítima votar el partit verd et desacredita en tots sentits. Una gent que idolatra dictadors assassins, menysprea les dones, manté postures totalitàries i menteix i manipula tant com pot no em mereix el mínim respecte ni consideració, sent suau i educat. Oi que si et fas una foto amb algú és perquè et ve de gust, et sents identificat amb el que representa o tens algun interès? D'altra manera no veig la raó de fer-ho. Doncs per molt que sigui en motiu d'una exposició fotogràfica no cal que facis el paper amb un destacat president autonòmic del PP com en la foto que teniu aquí mateix en la reunió que van mantenir.

Per no parlar del menyspreu que demostra el mateix Sherpa per allò que ell mateix fa, la música. En la conversa que vaig mantenir amb ell fa un any i que més amunt us poso l'enllaç comentava amb total convenciment que ell no escolta música actual. Cap banda nova l'interessa ni escolta, la bona i autèntica música és la dels Beatles i el que es feia llavors. Senyor, amb aquest argument no hauríem d'escoltar cap dels nous temes que ens ha volgut vendre amb Los Barones, ens quedarem amb les peces que va fer amb Barón Rojo que sempre seran millor. Aquest és un argument que em va semblar lamentable i contradictori alhora.

Així doncs, els uns per graciosos i els altres per retrògrads us en podeu anar que us donin per allà on diu el nom de la web.

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?