Menu

Un dels millors del 2020??

Ara que estem a inicis d'any és una obvietat dir que ens portarà un grapat de novetats discogràfiques, és fins i tot una rucada dir això. Ara, cada any té alguns llançaments que crec són destacables. Aquest 2020 veurem un nou disc dels finesos Nightwish, una banda que crec mereix el reconeixement i l'atenció en una ja llarga carrera amb una discografia més que destacable que no ha decebut en cap de les seves entregues. La ment creativa de Tuomas Holopainen sembla no tenir fi i després de completar tot el procés de gravació ja s'ha començat la maquinària per arribar al llançament. En el moment d'escriure aquestes ratlles alguns mitjans privilegiats desplaçats al mateix cercle polar àrtic al nord de Finlàndia han pogut escoltar el treball i sembla que el grup ha anat un pas més enllà i pinta a disc majúscul. Aquí en teniu una mostra d'una web finesa.

En alguna ocasió ja he comentat que el grup em sembla un dels reductes més exquisits d'aquella fornada de bandes dels 90 que venint del power metal van començar quelcom nou, elegant, melòdic, grandiloqüent i que han sabut evolucionar de manera excel·lent fins i tot amb els canvis de vocalista que en qualsevol banda és un trasbals important. Sincerament crec que seran una de les referències a tenir en compte aquest 2020.

De moment aquesta és la informació oficial que ha aparegut a l'espera que comencin una campanya de promoció més extensa i aparegui un primer single. Com dèiem, els finesos Nightwish han finalitzat tot el procés del que serà el novè disc d'estudi. El seu líder i principal compositor ha comentat en més d'una ocasió que cada cop que crea un nou treball té la intenció de capturar alguna cosa rara i única, una experiència única capturada en un disc amb tota la sinceritat possible. En aquest 2020 torna a oferir la seva creativitat del que ja se n'ha sabut el títol, portada i track-list. HUMAN. :II: NATURE, s'anomenarà i sortirà el 10 d'abril de 2020.

Aquesta gravació seguirà el llargament aclamat disc del 2015 Endless Forms Most Beautiful, serà un doble disc que contindrà 9 peces al disc principal i una peça única llarga, dividida en vuit capítols al segon disc.

Aquesta és la llista de cançons:

Disc 1:
01. Music
02. Noise
03. Shoemaker
04. Harvest
05. Pan
06. How's The Heart?
07. Procession
08. Tribal
09. Endlessness

Disc 2:
01. All The Works Of Nature Which Adorn The World - Vista
02. All The Works Of Nature Which Adorn The World - The Blue
03. All The Works Of Nature Which Adorn The World - The Green
04. All The Works Of Nature Which Adorn The World - Moors
05. All The Works Of Nature Which Adorn The World - Aurorae
06. All The Works Of Nature Which Adorn The World - Quiet As The Snow
07. All The Works Of Nature Which Adorn The World - Anthropocene (incl. "Hurrian Hymn To Nikkal")
08. All The Works Of Nature Which Adorn The World - Ad Astra

La pre-venda començarà el 7 de febrer.

‘HUMAN. :II: NATURE.’ va ser gravat entre l'agost i l'octubre de 2019 a Röskö campsite, Petrax Studios i Troykington castle, així com als Finnvox Studios, amb Tero Kinnunen, Mikko Karmila i Troy Donockley. La mescla va anar a càrrec del reputat Mikko Karmila als Finnvox i el mateix Tuomas Holopainen a més de Tero Kinnunen. El màstering ha estat fet per Mika Jussila als mateixos Finnvox. Un cop més doncs s'ha repetit l'esquema i persones de treball habituals en el grup.

Tot just hagi sortit el disc el grup començarà a presentar-lo en directe en una sèrie de festivals que i dates que van des de l'orient a sud-amèrica passant per festivals europeus entre el que es compta a casa nostra el Rock Fest Barcelona. El festival, que es celebra el 2, 3 i 4 de Juliol de 2020 al Parc de Can Zam de Santa Coloma de Gramenet va anunciar la seva incorporació fa setmanes.

Nightwish arribarà al Rock Fest Barcelona amb un nou i molt esperat disc que veurà la llum al 2020. Un disc que serà el punt de partida d’una nova gira mundial que visitarà de manera única a Espanya i Catalunya a Santa Coloma de Gramenet.

La gira tindrà continuïtat per Europa amb una sèrie de concerts propis que no passaran per casa nostra. Aquestes són les dates.

NIGHTWISH WORLD TOUR 2020 
16.11. N - Oslo - Spektrum
20.11. D - Leipzig - Arena
21.11. D - Dusseldorf - ISS Dome
23.11. NL - Amsterdam - Ziggo Dome  
24.11. NL - Amsterdam - Ziggo Dome (sold out)
25.11. F - Paris - AccorHotels Arena
26.11. B - Antwerp - Lotto Arena
28.11. D - Stuttgart - Hanns-Martin-Schleyer-Halle
29.11. LUX - Luxembourg - Rockhal
03.12. I - Milan - Lorenzini District
04.12. D - Munich - Olympiahalle
09.12. D - Bamberg - Brose Arena
10.12. D - Frankfurt - Festhalle
12.12. A - Vienna - Stadthalle
14.12. D - Berlin - Max-Schmeling-Halle
16.12. UK - Cardiff - Motorpoint Arena
18.12. UK - London - SSE Arena Wembley

 

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?