Menu

Eduard, Saüc: A les noves generacions s'està perdent la música de banda

SaücEl panorama català de bandes de heavy metal segueix donant valors que cal tenir en compte. Fa poques dates vam publicar la ressenya dels lleidatans Saüc que presenten el seu nou i primer disc anomenat Eterna. La banda porta un rodatge en directe que finalment ha pogut ser plasmat en un enregistrament. Després d’anys d’experiència en diferents projectes, Alex Fuentes a la veu, Ruben Peries i Edu Arjona a les guitarres, Viki al baix i Albert Gasen a la bateria es van unir amb la intenció de recuperar l’essència del rock dur cantat en català aportant una sonoritat més contemporània.

Mesos d’assajos al local els van servir per conèixer-se musicalment, composar i donar forma a la banda. Entre 2018 i 2019 llancen quatre senzills en format videoclip i giren per diferents sales i festivals junt a diferents grups ja consolidats de l’escena catalana. El seu disc de debut s’anomena Eterna (Rock CD Records) i conté vuit temes molt eclèctics que es mouen entre el rock dur i el metal alternatiu amb múltiples influències. L’àlbum va ser enregistrat a principis de 2021 al Nomad Studio amb el productor Xavier Esterri i compta amb col·laboracions estel·lars com les del ex-guitarrista de Sangtraït, Josep Maria Corominas “Coro”; la del cantant Gerard Rigau de Blaze Out o la del també cantant Jordi Gou de Siroll.

Temes directes amb una sòlida base rítmica, guitarres afilades i una potent veu ens ofereixen un treball fresc, contundent, ple de melodia i amb una moderna producció que guarda a la vegada reminiscències als sons més clàssics del gènere. Vam voler parlar amb el seu guitarrista Eduard Arjona que ens explica els detalls d'aquest enregistrament.

Us oferim l'entrevista en el marc del nostre programa radiofònic que es va oferir i que també vam enregistrar en vídeo i penjar al nostre canal de Youtube al que us convidem a subscriure-us.

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?