Menu

Share Ross, Vixen: Estem treballant en idees per un nou disc

Share RossLes bandes dels 80 encara donen molt per parlar. Certament van ser uns anys molt prolífics pel rock, rock dur i metall sent un estil molt popular i on els grans mitjans el tenien en compte en una època on els espais musicals tenien un lloc i l'oferta d'oci no estava tant fragmentada. A més, la indústria del disc encara tenia el control sobre el negoci de les gravacions quan tot just podies tenir una cinta de cassette gravada si no podies comprar l'original. Avui dia no cal que us expliqui com ha evolucionat tot plegat.

Com deia, les bandes dels 80 encara tenen un gran poder de convocatòria, tot i que algunes veient en quin estat de forma continuen tocant més valdria que ho deixessin però per sort en molts casos encara val molt la pena veure un directe d'aquestes bandes. Vixen van tenir el seu gran moment de glòria amb aquells dos treballs Vixen i Rev it Up seguit d'un Tangerine que va passar amb més pena que glòria. Van tenir el recolzament d'una gran multinacional i els seus vídeos contínuament programats a l'MTV, us faríeu creus del que era en aquells anys aquest canal de tv vomitiu actualment. Van girar per tot el món amb gran repercussió fins que ho van deixar.

Alguns intents per reunir-se van tenir lloc com pel programa de VH1 Band reunited però no va ser fins la mort de la guitarrista Jan Kuehnemund que va tenir lloc una reunió definitiva, òbviament, sense la guitarrista i fundadora. Primer Gina Stile i ara Britt Lightning han ocupat el lloc però el grup ja continuat vivint de renda amb aquells treballs tots aquests anys tot i que el 2010 ja anunciaven nous temes en entrevistes que ens van concedir Janet Gardner i Roxy Petrucci que us convidem a revisar clickant en els enllaços als respectius noms.

Finalment sembla que ha arribat el moment. L'anunci d'un disc en directe i la vinguda del grup al Rock Fest Barcelona per tocar a la ciutat tres anys després fa que ens posem a la feina i contactem amb la baixista Share Ross per parlar de tot plegat. Share ens atén tot just dos dies després d'haver tornat als EEUU després de tocar al Sweden Rock Festival, com ha anat?

Share RoxxSR - Molt bé, l'audiència va ser fantàstica, el temps perfecte també i una passada de concert. De fet, serà el mateix tipus de concert a Barcelona.

SM - No puc estar.me de preguntar en primer terme sobre un tema que ha trasbalsat el grup com ha estat aquest 2018 el coàgul cerebral que va patir Janet Gardner. Suposo que va ser un enorme impacte?

SR - Sí, va ser molt aterridor. Són coses que fa que miris en perspectiva les teves relacions, la teva vida i tot plegat i el que ha de venir. És molt intens, la vida senzillament va passant i estem realment felices que estigui de tornada i bé. Ens sentim afortunades que s'hagi recuperat tant bé.

SM - Perdona que insisteixi però està totalment recuperada o cal tenir algun tipus de cura en els viatges per exemple?

SR - No, completament recuperada. Els doctors li han donat l'alta i està completament neta.

SM - Anem a coses positives. El proper dia 6 de juliol editareu un disc en directe anomenat Live Fire explica'ns què hi podem trobar?

SR - Siii, volíem compartir l'energia i excitació que mostra avui dia el grup en directe i ens hem adonat que mai abans ho havíem fet i és una manera realment bona de treure alguna cosa sense haver d'estar un any o més a l'estudi però també s'hi inclouen un parell de temes extra una d'elles en estudi, una versió totalment nova d'un hit.

SM - El disc ha estat mesclar per Michael Wagener una llegenda en això de les gravacions, tota una garantia.

SR - Si, va ser meravellós treballar amb ell, fantàstic. Crec que tothom li agradarà el so que s'ha aconseguit, sona realment bé.

SM - En els darrers anys se us ha preguntat molts cops per un nou disc d'estudi, nosaltres mateixos ho hem fet, és aquest directe una manera de calmar els ànims dels fans de cara al que ha de venir?

SR - Això és exactament el que és, una anada endavant cap al nou disc i un cop d'ull al passat i alhora cap al futur.

SM - Has mencionat un parell de temes en aquest treball, You ought to know by now, que per primer cop es podrà escoltar en versió d'estudi. Explica'ns una mica com sorgeix.

SR - És clar! You ought to know by now és un tema que acostumàvem a fer amb la Jan i que d'alguna manera volem continuar recordant-la, és el seu llegat i la seva banda! Demostra el lligades que estem amb el nostre passat amb ella. Edge of broken heart, va sorgir fent jam a l'estudi amb el Michael i espero que els agradi als fans, a nosaltres ens encanta.

SM - Un altre tema que s'inclou és Big Brother, en aquesta ocasió s'hi inclou la versió en directe. Què ens en pots dir?

SR - Aquest és un tema que ens porta de nou al llegat de Jan ja que la van escriure ella i la Janet plegades fa molt temps i que l'hem tocat en directe però no s'ha editat en cap disc. Estem parlant de fa bastants anys que la teníem oblidada i crec que mereix està al nostre set, crec que els agrada als fans i la resposta està sent molt bona.

SM - Ja que parlem de directes, fa tres anys va ser el darrer cop que vau tocar a Barcelona en aquella ocasió encar amb Gina Stile. Ara que esteu amb Britt Lightning què us ha aportat al grup aquest canvi?

SR - És genial! Crec que ens aportat molt més d'aquell so clàssic de les Vixen dels 80, crec que era el correcte que havíem de fer i amb ella ho tenim. Ha encaixat molt bé a la banda i la reacció dels fans ha estat molt positiva, no podem dir més que coses positives.

SM - Recordes alguna cosa d'aquell concert de Barcelona? Vau estar quasi una hora signant coses als fans al lloc del merchandising.

SR - Jajajajajaj, és increïble! Sempre ens ho passem genial quan venim a Espanya. Sempre, sempre tot el que recordo són multitud de bones estones. Apreciem els nostres fans i intentem tenir-ne cura.

Share Ross liveSM - En aquella ocasió vaig tenir ocasió de parlar amb Janet prèviament i amb Roxy al backstage el dia del concert i les dues van esmentar la intenció de treure un nou disc amb nous temes. Ara sembla que finalment passarà el 2019, explica'ns una mica com ho teniu...

SR - Sí, encara estem treballant en idees ja que al tenir dos guitarristes diferents això afecta al tipus de so que ha canviat i precisament ha estat un dels motius ja que volem que predomini el nostre so clàssic. Està venint, no sé quan serà exactament però passarà. És inevitable.

SM - Pots concretar més? Alguna cançó finalitzada? Riffs...?

SR - Tenim algunes idees tot i que no crec que es puguin anomenar cançons.

SM - De fet, sobre aquest possible treball ja en parlàvem fa tres anys, com deia, què ha fet que en aquest punt encara n'estem parlant com a un projecte futur?

SR - El canvi de guitarrista ha estat un factor important per tot això. Ara podem dir que ho hem reprès i serà més aviat que tard. Ho sentim per tots els nostres fans que sé que volen escoltar nous temes però segur que valdrà la pena l'espera.

SM - Hi ha un altre aspecte de la teva vida Share que potser molta gent desconeix i és la teva activitat com a coach. M'ha agradat molt un concepte que utilitzes a la teva web, el #rockstarlife, en aquesta vida boja que tenim molta gent ben segur necessita ajuda. Explica'ns una mica què fas en aquesta faceta.

SR - Intento ajuda a la gent amb allò que anomeno un projecte global de vida a través del coaching. Ho faig en diferents aspectes de la seva vida ja que molta gent pateix ansietat i no sap què fer. Es tracta d'aixecar-se al matí i dir, ei! aquesta és la meva vida i vull aprofitar-la. El concepte #rockstarlife és el fet que en tots nosaltres hi ha aquella persona que desitgem ser, el veritable, l'essència de nosaltres mateixos i l'anomeno la "rockstar". Això no vol dir allò típic de les limusines i festa tot el dia. Es tracta d'estar bé amb tú mateix i tenir una vida extraordinària que per cada persona pot ser diferent però que normalment té a veure amb la família i tenir cura d'un mateix i conceptes realment bàsics com aquests. Cal donar importància a la meditació, la nutrició, la salut i estar bé amb tú mateix i no tenir només idees perjudicials a la teva ment.

SM - Aparentment és completament oposat al que s'identifica com la "vida rock star"?

SR - Jajaj, sí tots pensem en la vida boja del rock però has de pensar que tots els grans monstres del rock ja han passat com a mínim dels 50 i molts s'han plantejat el seu estil de vida de forma natural. No pots anar sempre al 1000%, tot s'acaba.

SM - Canviant de tema, al llarg de la teva carrera has tocat amb força altres bandes i projectes, alguna activitat fora de Vixen ara mateix?

SR - Encara ho faig però Vixen continua sent la meva activitat principal. Amb el meu marit encara participo amb els The Dogs d'Amour i aquest any finalment ha vist la llum un projecte que teníem anomenat Twin Flames Radio que està molt influenciat pels anys 70. També sóc la baixista de Joe Elliott de Deff Leppard en la seva banda anomenada Down'n'Outz que al desembre va treure un disc i DVD en directe i ara estem treballant en el tercer disc que ha escrit Joe i que sona sorprenent.

SM - Tú que has tocat al llarg dels anys multitud de concerts als EEUU, Europa i ara tant d'auge en festivals arreu i centrant-me en aquest darrer aspecte, s'acostuma a dir que els festivals són força diferents els de Nord Amèrica als Europeus, en quins aspectes? Quines diferències i veus?

SR - Oh!, és una bona pregunta. Et diria que els festivals europeus en la meva limitada experiència acostumen a programar un ventall d'estils més variat amb les bandes en un mateix cartell i s'hauria de traslladar una mica més aquesta pràctica als EEUU.

SM - Potser s'acostuma a tematitzar més als EEUU, festivals de només hard-rock per exemple, bandes dels 80...etc

SR - Potser sí que és la tendència de focalitzar només en un estil concret i així es configuren uns cartells no massa variats, com per exemple rock dels 80 o un estil concret del metall. Certament els certàmens europeus són més variats estilísticament a l'estil del que és aquí el Monsters of Rock Cruise que tens una mica de tot i això és genial. Més festivals als EEUU haurien d'adaptar aquests conceptes.

SM - Aquest és el cas del Rock Fest Barcelona, coneixes el cartell?

SR - Doncs no, fes-me'n cinc cèntims

SM - Para atenció: Ozzy, Kiss, Scorpions, Helloween, Dimmu Borgir, Dee Snider, Dark Tranquility, Lacuna Coil, Megadeth, Accept, Judas Priest, Annihilator, Iced Earth, Stryper (hem talla...)

SR - És una llista de bandes impressionant!!! No puc esperar per anar-hi

SM - Alguna cosa que vulguis dir a tots els fans que us veuran al festival?

SR - Sí!, no puc esperar per venir, ha passat molt temps i espero que la propera no tardarà tant i tinc moltes ganes de rockejar amb vosaltres. Gràcies per tants anys de donar-nos suport. Us prometo que ho donarem tot!

 

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?