Logo

Michael Schenker Group - Immortal

Discogràfica: Nuclear Blast
Data sortida: 29-01-2021
Nota Simfonia Metàl·lica: 9 /10

MSG (Michael Schenker Group)-ImmortalSembla impossible que un personatge amb 50 anys de carrera i 40 com a músic en solitari encara tingui la repercussió, importància i ganes en una escena musical tant complicada sovint com la del rock dur i el metall. Cert és que el bo de Michael Schenker s'ha guanyat una reputació més que notable entre públic i els mateixos músics. Molts el nombren com una influència notable. I ell a la seva... sense importar-li massa com es mouen avui dia les tendències ni les bandes, va traient material, girant (quan es podia clar) i confessant que no escolta massa res més que el seu material, la resta el distreu. Així doncs ara reempren la que ha estat des de fa molts anys la seva criatura, Michael Schenker Group, després d'uns anys on la idea era un altra, Michael Schenker Fest.

En aquest nou Immortal ens ofereix una col·lecció de temes notables amb convidats que no desmereixen i que de nou mostra la vàlua i rellevància del personatge. Quan ell vol comptar amb algú li responen i de quina manera, a saber, Ronnie Romero (de Rainbow), Ralf Scheepers (de Primal Fear), Joe Lynn Turner (ex Deep Purple) i Michael Voss (de Mad Max) qui també ha produit el disc. Al baix trobem a Barry Sparks (Dokken), al teclat a Steve Mann i Derek Sherinian (Dream Theater) i als tres bateristes Bodo Schopf, Simon Phillips (ex Toto) i Brian Tichy (ex Whitesnake). Amb tot plegat el disc ha quedat una mica més metàl·lic més que no pas rocker però amb aquell toc tant especial característic.

La inicial Drilled to Kill és un tret directament atacant sense pietat al més pur estil power (d'aquí Ralf Scheepers a les veus), melodies harmonitzades en una peça molt intensa on podríem destacar el "duel" entre guitarra i teclats, aquest darrer a càrrec de Derek Sherinian. Don't Die on Me Now rebaixa una mica la velocitat que no la intensitat ja que l'emprenta de la guitarra de Schenker amb la veu de Joe Lynn Turner ens deixa uns passatges exquisits. Knight of the Dead segueix la mateixa línia de rapidesa i doble bombo amb l'afegit que tenim a les veus a Ronnie Romero i, sincerament, he de dir que el poder vocal d'aquest home em pot. Tema on posa la veu el millora. La melodia del solo i el solo mateix són marca de la casa.

After the Rain marca el primer respir amb una intro quasi medieval que enllaça amb un bon solo abans d'introduir la melodia principal i la veu en un tema a mode de balada amb uns solos meravellosos. Devil's Daughter sorpren per un riff inesperat i divertit, molt més rocker però conservant aquest doble bombo que és protagonista en el disc. La veu estripada li acaba de donar un interessant contrast.

Sail The Darkness és un altre món. Impressionant peça la miris per on la miris. Solemne, amb un toc clàssic que et recordarà els Scorpions més clàssics i fins tot bandes com Purple. Totes les essències en un sol pot on només faltava Romero per acabar de rubricar la que pot ser perfectament la millor del disc. The Queen of Thorns and Roses té un riff força fosc tot i que la tornada mostra una enganxosa melodia. Els solos van caient entre les diferents parts, i compte amb el principal, recordant-me poderosament aquest estil inconfusible que li vam descobrir amb la banda de l'escorpí. Ben rockera es mostra Come on over amb un riff súper enganxós molt dels vuitanta de nou amb Romero a la veu.

Com si fos la banda sonora d'un western, així m'imagino Sangria Morte, to èpic i solemne que mai acaba d'esclatar que el salva el solo i els continus dibuixos amb la guitarra durant l'estrofa. El disc es tanca amb In Search of the Peace of Mind una peça que el mateix Schenker reconeix que és el tema més important dels darrers 50 anys per ell. Composada quan tenia 15 anys a la cuina de la seva mare i per exemple ha confessat que no ha canviat ni una nota del solo perquè troba que és perfecte. Aquí ens brinda una nova gravació d'aquesta peça que va aparèixer el 1972 al disc Lonesome Crow. Aquí pren nova vida i mostra amb tota esplendor les diverses vessants que conté.

© 2015 Simfonia Metàl·lica. Tots els drets reservats