Menu

La salsa de l'estiu

Rock Fest BarcelonaSi alguna cosa fa remoure els estius des de fa anys és el tema dels festivals, i no tant sols en l'escena del heavy metal si no ja en qualsevol estil musical. Són molts els que han intentat organitzar esdeveniments ja sigui per amor a l'art musical o senzillament han cregut veure una manera de fer diners amb aquesta febre instal·lada des de fa temps per aquest tipus d'esdeveniments. La resta ens hem trencat el cap per veure a quin anem segons les possibilitats econòmiques i de temps lliure en funció de les preferències musicals... tot i que en gran nombre de casos i en qualsevol estil la música per anar a un festival ja no és el que més importa.

Doncs bé, segon any sense aquest tipus de certàmens en la seva plenitud. Algú pot dir que això no és cert, que sí se n'ha celebrat, i té raó. Ara, tots sabem que són esdeveniments de petit format o reduït o amb les obligades mesures actuals. Els esdeveniments amb un nombre considerable de públic aquest any tampoc es celebren amb el conseqüent perjudici per les promotores que els porten a terme que aguantaran millor o pitjor la situació. Darrerament un dels temes més comentats entre la parròquia de casa nostra és la situació de l'empresa organitzadora del Rock Fest Barcelona, Rock'n'Rock. Pels més despistats us posem en antecedents. Resulta que les societats a través de les quals havia operat fins ara fa un temps es van declarar en concurs de creditors i ara que ha finalitzat aquest concurs s'ha fet públic. No ens posarem ara en temes econòmics, si no teniu clar què és un concurs de creditors aquí ho podeu consultar.

En concret Rock'n'Rock ha operat històricament amb dos Societats Limitades (Sl), una Producciones Rocknrock Sl que és a través de la qual normalment sempre ha organitzat els concerts en sales i les gires que contractaven a l'estat espanyol i l'altra RocknRock Bcn Sl amb la que organitza el Rock Fest. Segur que molts de vosaltres guardeu entrades de concerts com a record, doncs podeu consultar els NIF de l'empresa a cada entrada i veureu com per exemple el NIF B62757596 correspon a la primera de les societats que citàvem i B65304776 a la segona. Aquí un exemple d'un concert d'una gira, Slayer en aquest cas:

I aquí una del Rock Fest:

Tampoc ens ha de sorprendre que una empresa dedicada a organitzar concerts amb tot el que ha passat del Covid-19 hagi tingut dificultats, han estat dels que més han rebut. En conseqüència han entrat en concurs de creditors, tant Producciones Rocknrock Sl com podeu comprovar aquí, com RocknRock Bcn Sl també consultable aquí.

La cosa és que s'ha obert cert debat o polèmica sobre si es farà l'anunciat Rock Fest 2022 i el tema de la devolució de les entrades adquirides ja pel 2020 que no es va fer. És evident que l'empresa que l'organitzava fins ara, RocknRock Bcn Sl, no el pot fer. Aquesta empresa no existeix ja, d'aquí algunes alarmes i que hagi sortit el tema. Si això afegim que la promotora fa temps que no dóna senyals de vida n'hi ha que s'han posat nerviosos i altres aprofiten per parlar-ne i fer bullir una mica l'olla.

Dit això, és evident que si parlem des del punt de vista del públic és un perjudici que no puguis recuperar els diners de les teves entrades si ho vols fer. Has adquirit un ticket per assistir a un esdeveniment que com a tal i en les dates anunciades no es farà, és un canvi substancial que hauria de donar el dret a la devolució. Hi ha persones que ho han aconseguit, altres (les que més, res de res). Ara, qui et pot tornar els diners? Les empreses citades no, ja no existeixen. Cert és que s'ha comentat molt que cal donar suport a les promotores que ho estan passant malament i que no demanar l'import de les entrades és una manera. És una forma de veure-ho, però has de poder tenir el dret. Una de les coses que més mal fa a tot plegat és que RocknRock no digui res de res i tingui les seves xarxes aturades des de fa mesos. Tampoc és nou, històricament ja ho ha fet això. Qui no recorda anuncis de cartell de bandes pel festival a poques setmanes del mateix i la gent clamant per saber qui venia? Al meu criteri la política comunicativa amb el seu client, el públic, no ha estat a l'alçada mai. Com és que altres festivals grans, als que sempre s'han volgut equiparar i arribar, tenen estratègies mesurades de quan anuncien els cartells, posada a la venda d'entrades, xarxes socials constantment actives... També és cert que prou feina i mal de caps hauran tingut amb el que els ha caigut a sobre però tots en tenim de problemes.

La cosa és que molts pensen que no es farà el Rock Fest 2022. Sincerament, jo crec que sí. Faran com tantes altres persones que han creat una societat, no els ha anat bé però volen seguir fent l'activitat, crear-ne un altra. A l'estat espanyol és així de fàcil. Quan una Sl fa concurs de creditors qui queda més penjat són les altres empreses o autònoms i treballadors que han treballat amb dita Sl ja que de ben segur perdran força diners per no cobrar serveis fets. La cosa és que la gent de Rocknrock ha creat una nova Sl de nom Astrorock Events Sl amb la qual de ben segur volen continuar operant. Així que no cal patir ja que si el tema sanitari ho permet el festival es farà. Un altra cosa amb la que fixar-se és que la venda d'entrades a Ticketmaster sempre ha estat activa. Si cal recercar capital i alguna inversió per reprendre l'activitat ho faran com de ben segur molts cops ho han fet i com altres promotors de festivals. Com us penseu si no que Hellfest ha donat el "pelotasso" amb aquest cartell pel 2022?

Resumint, primer, d'aquí al 2022 són moltes les coses que poden passar però a hores d'ara ben segur que la intenció que té RocknRock és fer el festival. Segon, cal que es posin les piles amb la política de comunicació amb el seu client, el públic, ha passat molts cops que bandes anuncien la seva presència al festival i ells no ho han fet encara. Ja ha passat amb el 2022 aquestes primeres dates d'agost. No crec que a Wacken se li avancin...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Segon tema de l'estiu, i el que seria el segon capítol de tot plegat. Només un nom i ja sabeu de què va, Sherpa. Fa uns mesos al nostre programa radiofònic i també al nostre canal de Youtube vam tractar el tema. El citat personatge donava llavors mostres d'una deriva fatxa preocupant, va tenir cert enfrontament amb Oscar Sancho de Lujuria i van acabar fent les paus d'alguna manera. Com deia, al nostre programa els vam tenir als dos, primer a Sherpa del que podeu recuperar el vídeo de la conversa, una setmana després Oscar, vídeo també disponible.

Sherpa està desbocat. La seva deriva és definitiva i repugnant. Els comentaris publicats a Twitter són d'una mentalitat retrògrada i malalta, alineats amb l'extrema dreta i cada cop més perillosos. Formacions polítiques d'aquesta putrefacta ideologia ja l'estant recolzant. No m'estranyaria veure'l de candidat en algunes eleccions en un futur. Davant d'això Oscar Sancho no se n'ha pogut estar i ha tornat a entrar al trap. Els nostres companys de Rocktalesvlog a Twich van parlar amb ell fa poc en una interessant conversa. Per la nostra part només dir que aquest personatge, Sherpa, l'únic que ens provoca és indiferència i fàstic a parts iguals. Serà difícil escoltar un dels clàssics de Barón Rojo sense lligar-ho amb aquest fatxa. Quan vam parlar amb ell vam ser respectuosos i educats, com cal, ell també ho va estar tot i dir algunes bajanades però no tinc clar si seria igual amb el nivell actual del seu discurs.

La última que s'ha sabut al respecte és sobre el concert que havia de fer la banda de Sherpa amb Obús que veien el to que estava agafant tot plegat al final no es farà. Els mateixos Obús a través del seu management ho han anunciat. L'associació Rock contra el Fascismo va treure una dura nota al respecte, ho podeu consultar al seu Facebook. Oscar Sancho en feia esment a la conversa de Rocktalesvlog que citàvem anteriorment. Així que llegiu i vosaltres mateixos, si simpatitzeu amb les idees de Sherpa no us trobarem a faltar si no ens visiteu més.

 

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?