Menu

In Versus - La era del cuervo

Discogràfica: Gothic Rec&Productions
Data sortida: 01-10-2015

In Versus - La era del CuervoAquella dita de més val tard que mai el podem aplicar amb els In Versus. I segur que no pas perquè no en tinguessin ganes, però el pas lògic després de 10 anys d'existència era la gravació dels temes que durant tot aquest temps s'han pogut anar escoltant en les seves actuacions en directe. El problema? El de sempre. Quan més sembla que està la tecnologia accessible per les bandes és quan més s'han d'ocupar, i el més important, pagar-ho absolutament tot. Ningú aposta per tú, cap segell aposta i paga cap gravació, t'has de buscar la vida. D'aquí neix la iniciativa d'una campanya de crowfunding que va arribar a bon port ja que amb les aportacions van aconseguir gravar el disc i poder donar un plus als mecenes fins i tot amb la gravació d'un dvd de la seva actuació al Kalikenyo Rock de la petita localitat de Juneda a les garrigues.

Si hom és coneixedor de la trajectória de bona part dels membres del grup i veient la portada del treball és fàcil pensar que ens trobem davant d'un disc de metall extrem. Més encara si ens fixem en les lletres on la temàtica sobre ocultisme, destrucció, épica i fantasia fan que conjuntament amb el tractament que se li dóna encara ho sembli més. Thrash, death, black podrien ser paraules que et vinguin al cap però no és cas. Hi podem veure certs tocs i influències però ens trobem més davant de material força eclèctic que pot captivar tant a seguidors del metall més clàssic com als de les vessants més extremes.

L'inici no vol deixar res en peu i Como Lágrimas en la sangre mostra en bona mesura els trets més característics del grup i el gust per la barreja de metall més tradicionals, elements thrash i gust pel riff tot i que un minut menys de tema hagués resultat més encertat per no repetir esquemes. El ràpid inici de Diablo et podria fer pensar en un tema molt més cru que l'inicial però acaba anant pel mateix camí tot i un riff més ràpid i punxant amb una part inicial molt més melòdica on prenen protagonisme totalment les guitarres.

Molt més encertada Hijos del Caos on es pot veure segurament un dels temes més versàtils conjuntament amb Dios Cuervo en contraposició amb peces com El nombre prohibido o En la tormenta on es busca acostar-se a vessants més extremes segurament no tant pel que fa a velocitat però sí amb densitat i cadència dels temes, amb uns ritmes molt més pesats.

Un dels temes més sorpresius ha estat per mi El fuego de los Arcanos on l'inici "virtuós" a les sis cordes no fa preveure per a res el tema més ràpid del disc. La voz del trueno vol ser un compendi de tots els arguments exposats al llarg del disc on el riffs, solos, parts ràpides i la melodia conformen el tema més ambiciós del disc. Segurament l'aspecte al que caldria prestar molta més atenció per una propera entrega són les veus d'Hastur, no en va és "l'instrument" més complicat a tots nivells, des de la correcta interpretació, el tractament i les melodies i arranjaments que es vulgui incorporar

Abans n'hem fet esment però mereix menció a part l'art del treball, d'excel·lent factura, amb multitud de detalls sabent dotar "l'envoltori" sempre necessari de les imprescindibles cançons de qualsevol edició musical així lletres i imatges del grup que molts cops es troba a faltar en les edicions de grups novells per estalviar costos.

Malgrat tot el que es pugui dir d'aquest treball ens alegrem sobremanera que per fi In Versus hagin pogut plasmar en disc la seva bona tasca i només cal esperar que la resposta i les ganes de la banda faci que en un plaç molt menor que per aquesta primera entrega puguem gaudir d'una segona que pugui representar un definitiu pas endavant en tots sentits pels lleidatans.

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?