Menu

The Baboon Show + MMH 4-10-19

Sala La Boite, Lleida
Fotos: Nicolás de los Santos

The Baboon ShowLa ciutat de Lleida tenia una gran cita apuntada al calendari per l’arribada a les nostres terres The Baboon show dintre de la seva gira de presentació de la seva novena referència discogràfica Radio rebelde, treball que ha recollit des de la seva publicació un notable reconeixement per part de públic i mitjans especialitzats. De la ma de la promotora Ace of Spades, un cop més la nostra salvadora en aquest oest de Catalunya, ens oferien el 4 d’octubre un concert ple d’actitud i entrega enmig d'un cap de setmana ple de cites, no tant sols a la ciutat de Lleida amb un concert tant divendres, com dissabte i diumenge, si no que arreu de les seves comarques des celebrava el Benrock i un altre concert de similar estil amb Lobotomix. La cosa doncs estava difícil per congregar públic però val a dir que els suecs es van emportar el premi gran.

La sala la Boite presentava una molt bona afluència, fet ja de per sí a destacar, quan els autòctons Memento Mori Hardcore van sortir a escena a crit de: “Bona nit som els Manel!” demostrant el seu bon humor i aquest punt de provocació per començar a encendre el personal que venia molt disposat. Venien a presentar el seu flamant últim treball anomenat Mastegot! del que la banda va extreure una bona part del seu contingut durant l'actuació.

Definitivament la veterana banda lleidatana va demostrar una excel·lent forma, deixant clar que un escenari és el seu hàbitat natural mostrant-se plens de contundència i bona presència escènica. Temes com Messies, Sota de les estrelles i Revolta van escalfar una sala que ja començava a caldejar-se per assolir posteriorment amb els caps de cartell l'ebullició. Llàstima que el públic en aquell moment es mostres tímid, ja que no van parar d’animar i demanar que el personal s'acostés més a l'escenari, fins i tot en forma d'acudit comentant “Haviam si ens movem una mica, que semblem suecs!” en clara al·lusió a la banda que estaven telonejant i protagonistes de la nit.

Val a dir que es notava la predisposició dels presents a la nit que tenien per davant i amb els MMH va ser un bon tast. Només veure una sala que habitualment no presenta aquest aspecte en la seva programació de rock, punk i metall ja feia goig. Amb l'ambient ben preparat pels MMHC, amb un bon mar de caps, suor i cerveses van aparèixer la banda nòrdica, The Baboon Show, disposats a posar de cap per avall tota la sala. La sortida dels membres va ser progressiva, primer bateria, segueix el baix i guitarra, en aquest ordre, rebent gran ovació per a cadascun d'ells per part del públic.

Va començar a sonar No Afterglow amb tota la sala corejant-la, quan just entra en escena la vocalista Cecilia ja ballant, en la seva popular forma, histriònica i sense control, al ritme del tema. Durant bona part del show es va acostar sense cap reserva el màxim possible a peu d'escenari en una sala que no té cap mena de separació, valla o artilugi entre banda i assistents, a més que l'alçada serà d'uns trenta centímetres aproximadament.

La festa seguia amb una peça com You Get What You Get seguit de All Of, i encara que li donessin a un tema més rocker com el Queen of the Dagger era igual, Cecilia no parava de trepitjar el terra, tirar-se, donar voltes al cable del micròfon, no sabia parar quieta! La continuïtat i la contundència de les cançons va fer que l'ambient arribés a bullir en pocs minuts al nivell màxim i així es mantindria ja durant tot el concert. Temes com Again, Holiday o All of no paraven de caure com bombes d’actitud.

Cal destacar que el ambient era immillorable, amb una calor abrasant s’anaven produint ”pogos” durant quasi tot el concert. A destacar el bany de masses durant el tema Dig on on Cecilia cedeix el micròfon al guitarra Hakan, i es deixa portar en el més pur crownsurfing com si en un festival d'estiu es tractés per tota la sala com tota una deessa.

Tampoc no es van oblidar de temes d’antics àlbums com It’s a sin, Queen of the Dagger o ja el mencionat Dig on on en cap moment es perdia la intensitat de l’actuació. Sobre una hora i mitja de Punk, diversió i adrenalina s’acabava en una gran nit de la banda on tots els elogis es poden quedar curts. Tot el bo que els hi vindrà, ningú els hi podrà retreure ja que s’ho han merescut i ho continuaven demostrant la nit següent al País Basc amb un altre sold out.

Una darrera reflexió, hem comentat el sold out de la sala, inhabitual, i cal fer esment que segueix fallant el públic lleidatà. En aquesta ocasió diversos cotxes de fora de les comarques de ponent van fer cap sent la única data a Catalunya dels suecs, i també van ajudar a aquest esgotament de les entrades. No ens enganyem, es va vendre tot però estem parlant d'una sala petita i no hi va haver a fora un munt de personal queixant-se per no poder entrar. Agrair per últim unes excel·lents fotos a Nicolás de los Santos que han permès il·lustrar perfectament el viscut aquesta nit de divendres.

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?