Menu

Pepe Marín Rock 2019

La Boite, Lleida
Fotos: Joan Guillem Fontelles

Un any més la Sala Boite acollia un dels certàmens clàssics de les comarques de Lleida el Pepe Marín Rock on pot participar qualsevol banda d'aquest àmbit geogràfica excepte els guanyadors de l'edició anterior del Directe del mateix any o altres concursos. Per poder celebrar-se aquesta final els grups van haver de presentar una maqueta amb un mínim de tres temes de composició pròpia a través de la qual el jurat selecciona a cinc de les bandes que són les protagonistes de les actuacions que ens disposàvem a veure.

Els premis consisteixen en un primer que implica una actuació a les Festes de Maig 2020, el segon consisteix en una actuació a les Festes de la Tardor 2019 també participant aquests primer i segon a la Festa Major de Pardinyes, el 1 d'agost de 2019. El tercer premi és poder tocar al Kalikenyo Rock, el quart actuació al BenRock i el cinquè concert a la Sala Oh Yeah!. Sincerament, per un grup que practiqui aquest estil el millor premi que poden tenir és tocar en un festival com el Kalikenyo on els assistents poden mostrar més predisposició per l'estil que practiquen i segurament en un "bolo" més concorregut que a les Festes de Lleida.

Tot plegat també és una excusa pel retrobament de molts companys i companyes de l'escena musical de tota la província. L'hora convinguda per començar el sarau era les 22.00 sent ja en aquell moment prou animada la concurrència. Sense més anem amb les bandes participants en el concurs.

Mentre anem entrant tots i arribant a baix de la sala pugen a l'escenari el primer grup,en aquest cas de Trhash Metal, Banished. Els veterans de Binéfar acrediten molt rodatge, tot i tenir una actitud bastant estàtica damunt de les taules se'ls va veure molt còmodes i van tocar diferents temes del seu repertori.

Amb la sala que ja començava a estar plena i un cop fets els canvis corresponents d'equips torn per un dels grups que tenia més curiositat, des de Lleida, un grup que té pocs mesos de vida i que toquen Deathcore, Aliens Eat Unicorns. No és un estil de música que escolti habitualment però he de reconèixer que aguantar quasi 30 minuts al ritme de guturals i tocant ràpid els instruments sense pràcticament parar és digne d'elogi. Sent dels grups que més va interactuar amb el públic van tindre durant tot el concert un unicorn infiltrat pel públic fent "headbanding". Entrant a la recta final del concert el cantant del grup va fer que la gent formés un "Wall Of Death" que sorprenentment va arribar fins al final de la sala un fet que demostra que van connectar molt bé amb el personal.

Parada per fer el canvi d’instruments a l’escenari, la sala es va buidar aprofitant aquest minuts entre concerts per sortir al carrer abans que Viktimas de la Suciedad tingués el seu moment. Moment punk de la nit, abans de que la presentadora anunciés el nom del grup entren a escena i a punt d’arrancar a tocar la noia va arribar a temps de presentar-los. Amb molta energia, de caràcter rebel i animats van fer un concert al més pur estil punk clàssic amb cançons crítiques cap al model de societat actual.

Seguint la pauta de la nit i després de la parada reglamentaria per fer els canvis tocava presentar als penúltims participants d’aquesta edició del Pepe Marin. Des de Rosselló, els The Fox System amb el seu Punk Rock van irrompre amb ganes de menjar-se l’escenari i amb una actitud positiva que ens van fer passar una bona estona amb els seus temes.

Arribant al final de la nit tocava presentar a l’últim però no menys important grup del festival. Des de Balaguer van sortir a escena amb el seu Rock dur els Saüc. Si hi ha un grup que va sortir a l’escenari amb una actitud arrassadora i que des de el minut 1 va tindre al públic enganxat van ser ells. Amb un públic entregat que va col·laborar durant el concert corejant les cançons amb el cantant i pràcticament sense parar ni a respirar van tocar temes durs i potents. Van tocar gran part del repertori que disposen demostrant que tot i que porten poc temps en actiu han millorat concert a concert i van fer un “bolo” en el que molts considerem que havien guanyat primera posició del festival.

Un cop finalitzat el cinquè i últim concert el jurat va pujar al pis superior de la sala a deliberar l’ordre dels guanyadors d’aquesta edició del 2019 del Pepe Marin Rock Festival. Fent petar la xerrada amb els diferents grups i amb els coneguts i conegudes que havien vingut va acabant passant una hora llarga fins que el jurat va baixar amb la decisió presa.

Veient que un dels organitzadors puja a l’escenari per anunciar el resultat la gent torna a baixar a la pista i van esperar pacientment a que acabés el discurs i s'anunciés del resultat. Un comentari per a Mr."Oh Yeah", fer discursos populistes i comentaris barruers cap a idees contràries a les teves durant l'anunci dels guanyadors o trobo una falta de respecte cap als grups que participen al festival, res de nou a l'horitzó, actitud molt habitual del personatge en qüestió.
 
Finalment es van anunciar els guanyadors d’aquest Pepe Marin Rock Festival 2019:

1r - Banished
2n - Saüc
3r- Viktimas de la Suciedad
4t - Aliens Eat Unicorns
5é - The Fox System

Com a punt final voldria llançar una idea cap a l'organització del Pepe Marin (crec que molts la compartireu), seria d'agrair un sistema més obert de cara a l'elecció dels guanyadors del festival,crec que la forma més imparcial seria que tots els assistents al festival poguessin votar al grup que més li ha agradat fent totalment transparent l'elecció dels guanyadors.

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?