Menu

Su Ta Gar - Jainko Hilen Uhartean

Discogràfica:    Jo Ta Ke Eikoizpenak
Data sortida:    05·04·2006

Su Ta GarAquest mes res de bandes "guiris". Viatgem a un país "germà" com Euskalerria on el bressol de bandes de heavy metal sempre està actiu en major o menor mesura. De tot el que hem rebut en les darreres setmanes un dels treballs que més m'ha convençut, i no és el primer cop, ha estat el nou disc del Su Ta Gar.

Els seus darrers llançaments han estat notables, Homo sapiens? i Itsasoz beteriko mugetan, però no han tingut la repercussió que mereixerien fora d'Euskadi em temo malgrat que m'atreviria a dir que més d'un dels seus discos ha estat el millor disc de l'any si parlem de heavy metal a l'estat espanyol i ningú n'ha fet cas, és clar, canten en basc i això no es perdona on tots sabem. Això sí, desprès de reivindicar mil vegades "el rock en el idioma de Cervantes frente a los guiris", en fi...

De tota manera el grup no defalleix i han tornat a demostrar que són un referent. El disc aporta força coses tant si parlem del terreny musical com de

l'extramusical. M'explico. Per primer cop el publiquen sota el seu propi segell, l'han produït ells mateixos i inclou un bon clip dirigit per un director cinematogràfic reconegut com Juanma Bajo Ulloa.

Musicalment es ofereixen de nou aquest estil tant personal però que deixarà content crec a qualsevol seguidor de l'escena. De peces per tots els gustos no en falten, des de la gran i enganxosa Uniformeen Pasarelak que l'obre, les excel·lents guitarres doblades a Ametsa ote?, la trepidant Etsairik ausartena amb un doble bombo que no dona treva o el mig temps Hesian, a més del que podríem qualificar com balades Norabide Bakarreko maitasuna i Bere Hitzen faltan. En general jo destacaria el bon nivell de composició dels temes (tots signats per Aitor Gorosabel) i la bona feina instrumental mostrada.

Per les lletres no us preocupeu. Al llibret trobem traduccions al castellà, anglès i francès de tots els temes. Encara no en català però algun d'aquests sí que sabem no?

 

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?