Menu

Ha començat la guerra

Download festivalNo és cap secret que un dels temes més habituals i que més discussions, opinions i controvèrsies desperta entre els seguidors del rock dur i el metall a l'estat és el dels festivals. És com la distracció preferida. Anys enrere encara era més "divertit", es tractava de saber quin festival es faria i on, ja que els promotors jugaven al gat i al ratolí buscant l'indret somiat i la col·laboració dels ajuntaments i institucions. La cosa va durar temps. Des de fa un temps sembla haver certa estabilitat amb cites que es repeteixen en diferents edicions i en la mateixa ubicació. Crec que podem estar d'acord que els tres que tothom pot tenir de referència serien Resurrection, Leyendas i Rock Fest. La incursió de "grans marques itinerants" que portaven a grans noms havia estat periòdica però segurament els beneficis no van ser els esperats i es va aturar el tema. 

Les garrotades no s'han aturat pas tot i la "certa" estabilitat que citàvem pel que fa quins events s'han anat celebrant, tothom vol aconseguir el millor cartell i aquestes disputes molts cops acaben en perjudici dels fans ja que les bandes es venen al millor postor (el negoci de la música avui dia bàsicament són els directes) i a més els costa força venir a l'estat espanyol, molt més que en plena bombolla on tot va ser una disbauxa. Sembla, però, que el proper 2017 estarem força divertits.

Seguint la línia de les grans cites europees i al contrari que feien anys enrere les tres cites esmentades ja han confirmat noms de cara al 2017 però un nom, i no precisament d'una banda, ha trencat la "calma". Download festival. Així és, la cita de referència ara mateix al Regne Unit, ocupant en certa manera el lloc del mític Donnington celebrant-se al mateix lloc, ha anunciat la seva celebració a Espanya, en concret a Madrid. Aquest és el comunicat de premsa que s'ha donat a conèixer:

DOWNLOAD FESTIVAL celebrará su primera edición española los días 23 y 24 de Junio de 2017, será en Madrid y de la mano de Live Nation.

System Of A Down es el primer cabeza de cartel confirmado para dar el pistoletazo de salida a DOWNLOAD FESTIVAL en nuestro país. Esta será la única actuación de la banda en España.

DOWNLOAD es el festival de rock y metal más popular que existe actualmente en Reino Unido, es el heredero generacional del Mosters of Rock que durante los 80 y 90 contó en su cartel con las bandas más grandes de rock. Y del Ozzfest, que como el anterior se celebraba en el mismo recinto, Donington Park. Su sucesor, DOWNLOAD FESTIVAL, lleva ya 13 años celebrándose allí y cada año han agotado los 80.000 abonos que ponen a la venta. Ahora, tras su primera edición en París este mismo año, que en 2017 también tendrá continuidad, el festival extiende su radio de acción llegando a Madrid.

SYSTEM OF A DOWN, la banda americana que está en activo desde 1994 lleva desde el año 2005 sin pisar nuestro país. Con disco nuevo y muchas ganas de volverles a ver sobre los escenarios, SOAD es la formación ideal para encabezar este festival que hará temblar Madrid.

 Los abonos saldrán a la venta el próximo 21 de octubre a las 10 de la mañana en www.downloadfestival.es


Durante los próximos días se darán a conocer más detalles relacionados con el festival, así como nuevos artistas que formarán parte de su cartel. 

 

Vet aquí, estarem divertits. Si no n'hi havia prou amb les especulacions de cada festival i "polèmiques" com el preu d'entrades o begudes, les bandes que es demanden...etc ara entra un nou i a priori important actor en la disputa, Live Nation. Aquests no s'hi posen per poc, acostumen a estar darrere de grans esdeveniments i, per tant, de noms amb un gran poder de convocatòria. I tot plegat a mi em dóna el nas que el motiu principal que s'organitzi el Download a Espanya és portar a Metallica. Ells són la raó. De per sí el grup solet ja podria encapçalar el que volgués però en el marc d'un gran festival encara pots incrementar l'atractiu. Queda el dubte si serà l'única data a l'estat, esperem que per exemple no s'oblidin de Barcelona, però si que sembla ben clar que no passarà com amb el Sonisphere que es va celebrar a les dues ciutats. El Download només serà a Madrid.

Que consti que no tinc cap informació ni vaig d'enterat com aquestes webs que sempre presumeixen que "nosotros ya lo sabíamos". Nosaltres no som mitjà oficial de ningú ni depenem dels inserts publicitaris de cap promotor o discogràfica. Senzillament s'expressa una opinió a tenor dels fets que es van produint. Veurem si amb el temps m'he de menjar les meves paraules...

 

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?