Menu

Història

Benvinguts al lloc web de Simfonia Metàl·lica, un espai veterà a les comarques de Lleida en la tasca de difondre i recolzar totes les manifestacions que tinguin a veure amb l'escena musical del rock dur i el heavy metal en totes les seves vessants i estils ja sigui a nivell local o global.

La presència d'aquesta escena musical en els mitjans de comunicació sempre ha estat mínima i poc menys que menyspreada i volem contribuir en la mesura del possible a contrarestar aquest fet. Així mateix, i donada també la precarietat que acredita en aquests mitjans de i en la mateixa escena, ho volem fer sense complexos en llengua catalana ja que resulta poc menys que impossible trobar qualsevol espai que s'ocupi del heavy metal en aquesta llengua. L'únic que demanem és absolut respecte per aquesta opció, igual que des d'aquesta posició s'intenta fer per la voluntat de les bandes alhora d'expressar-se i difondre les seves creacions en qualsevol idioma.

Aquesta web va nèixer com una extensió de l'activitat a les ones radiofòniques aprofitant els avantatges que té un mitjà com internet en tots sentits. Al mateix temps manifestar les limitacions a les que s'han de fer front des d'una posició humil i fruit d'una voluntat personal que ha fet impossible que aquest espai pugui esdevenir un "magazine" prou complert de molta de l'activitat de la nostra escena ni una font constantment renovable de notícies en aquest sentit. Esperem que en aquesta nova etapa iniciada el 2015 es pugui abarcar molts més continguts amb un nou disseny i l'entrada de més col·laboradors. Almenys esperem que gaudiu del que us hi oferim i sigui un bon complement per tot seguidor del rock dur alhora d'oferir continguts interessants!!

Simfonia Metàl·lica neix l'estiu de 1999 a les comarques de Lleida amb la voluntat personal d'oferir un espai on el heavy metal en totes les seves variants i estils hi tinguin cabuda. Aquest plantejament es veu reforçat per la convicció que els continguts del mateix esdevinguin un compromís amb el passat, present i futur d'aquest estil musical. Així doncs, des d'un primer moment s'incorporen diferents seccions com les de novetats, notícies, agenda de concerts, entrevistes, crítiques... només per citar-ne les més bàsiques.
 
De fet, i en la la majoria d'ocasions, per desenvolupar aquesta tasca les dificultats per part de discogràfiques, promotors, managements i grups no són poques donada la posició de Simfonia Metàl·lica en mitjans locals. Tanmateix, aquest fet ens ha donat la llibertat per opinar lliurement sobre tot allò que ens ha vingut de gust, alhora de gaudir d'una llibertat no sempre prou valorada. Posteriorment es va aconseguir fer un salt important al passar a emetre's el programa a Ràdio Ponent, emissora llegendària a les comarques de Lleida gestionada des de la seva reobertura pel Grup Segre en la freqüència de titularitat municipal de l'ajuntament de Mollerussa i amb abast a les comarques lleidatanesn del Pla d'Urgell, Urgell, Segarra, Noguera i Garrigues.
 
L'any 2006 el programa fa un salt definitiu alhora de tenir àmplia cobertura a la província ja que és quan s'inicien les emissions a Segre Ràdio pertanyent al Grup Segre a Lleida ciutat emetent al 93.4 de la FM fins el setembre del 2009 quan Segre decideix prescindir de l'espai. En aquest 2009 es reforça la presència a internet del programa amb la creació d'una nova pàgina web on es centren bona part dels esforços de difusió de Simfonia Metàl·lica i que esdevé la principal plataforma de difusió del programa. L'any 2010 l'emissora lleidatana desapareix per una decisió empresarial del grup Segre que lloga el seu dial en la FM a la cadena Ser. Tornen les emissions a Ràdio Ponent des d'aquest moment.

La temporada 2011-12 arrenca amb bones notícies ja que el programa forma part de la graella de Ua1FM aconseguint de nou cobertura a Lleida ciutat i àmplia difusió en la FM regular a les comarques de Lleida.
 
No seria just no agrair a moltes bandes, discogràfiques, promotors...etc, les facilitats per cobrir i poder informar d'esdeveniments importants en la nostra escena musical així com cedir-ne material per a la seva emissió, ja sabeu qui sou, gràcies.
 
En tot aquest temps s'ha entrevistat a bandes internacionals de primera fila i estatals sense oblidar mai l'escena lleidatana i catalana que en la mesura de les nostres possibilitats per assabentar-nos dels llançaments i notícies, i la voluntat de les bandes per fer-nos-ho saber, han tingut el seu temps en el programa.

També s'han cobert esdeveniments com diferents edicions dels festivals estatals dedicats al gènere (ROCK MACHINA, METAL MANIA, METALWAY...) i altres a nivell internacional com en diferents ocasions el prestigiós WACKEN OPEN AIR alemany, SONISPHERE o el no menys important SWEDEN ROCK, a més de les vingudes a la ciutat de Barcelona i algunes altres ciutats estatals de les grans (i no tan grans però de qualitat) bandes del gènere en les seves presentacions.

L'aventura continua......

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?