Menu

Billy Sheehan: Hi haurà gira de Sons of Apollo el 2018

Billy SheehanSi voleu escoltar l'àudio de l'entrevista tal i com s'emet al nostre programa de ràdio ho podeu fer al final del text amb el nostre reproductor.

Poques vegades tens oportunitat de parlar amb músics tant reputats com Billy Sheehan. En la seva carrera acredita tants mèrits que resulta quasi impossible de citar-los. Ha tocat amb primeres espases, ja siguin músics o cantants, participat en multitud de bandes i projectes, feina en solitari i segueix estant avinent a tot allò pel que pugui ser requerit amb el seu baix i sempre bon fer en directe.

Un migdia a deu dies del seu proper concert a la ciutat de Barcelona presentant un nou treball amb Mr. Big Defying Gravity truquem al sr. Sheehan que es troba a Stockholm on tenen show aquell vespre. Amable en tot moment no es mostra tampoc excessivament generós en les respostes però suposo que les trucades que sabem està rebent aquests dies d'altres espais com el nostre són nombroses i s'ha de tenir present que no és el que més desitgen els músics de les seves tasques habituals el tema promocional.

SM - Parlar durant 15 minuts amb Sheehan és un impossible, The Winery Dogs, Sons of Apollo o Mr. Big només són tres de les ocupacions més recents sobre les que conversar... i ja donen per molt més. Però anem amb Mr. Big., aquest darrer Defying Gravity és un dels millors treballs en temps del grup en la meva opinió. Bons riffs i melodies amb tots els elements que es pot esperar del grup recuperant essències dels seus discos més populars dels 90. Hi estàs d'acord?

BS - Aprecio que diguis això. Vam passar un temps genial gravant-lo i sobretot tocant-lo ara en directe, sembla que la gent està responent molt positivament a les cançons de Defying Gravity i n'estem molt satisfets, gràcies.

SM - En aquesta ocasió heu treballat de nou amb Kevin Elson qui va produir els vostres discos més coneguts, com ha estat això?

BS - Ja ho volíem fer el 2009 però no vam quadrar les nostres agendes però aquest cop tots teníem temps lliure, no massa més de sis dies, i ho vam intentar aprofitar per treballar amb ell de nou i n'estem molt feliços. Va fer els quatre primers discos de Mr. Big i és una part destacada de l'èxit del grup.

SM - Abans hi has fet esment però gravar un disc en sis dies sembla tasca impossible, suposo que l'heu enregistrat en directe perquè no hi ha altra forma quasi...

BS - Pràcticament tot. Es va gestar tot de manera molt ràpida però fluïda. Jo he fet discos en un dia fins i tot, o tres dies en el passat, així que és possible. Senzillament vam anar, i nosaltres hem fet molts molts discos, sabem què cal fer i anar per feina i això mateix fa que en l'aire es respiri aquesta excitació i ho gaudim. La cosa anava a dos cançons per dia més o menys, alguns dies tres i així va estar tot fet a temps. De fet, faria el mateix la propera vegada, potser en set dies però m'agrada anar ràpid a l'estudi. Toquem cada nit i no hi ha cap raó perquè no puguem anar a l'estudi, tocar i que tot vagi bé.

SM - Pensant-hi una mica aquests processos llargs de mesos segurament deuen fer que perdis la frescor, la perspectiva i que no acabis trobant res bé.

BS - Estic d'acord, hi dones massa voltes. Toca el tema, si funciona, perfecte i segueix. No cal perdre hores i hores i dies i més dies canviant els cors, el solo com acabar-lo o com començar-lo. El to, com mesclar i fer-ho de diferents maneres... res de tot això, tocar, cantar i endavant.

SM - Ho portàveu ja tot composat o també vau finalitzar coses durant la gravació?

BS - La majoria està fet a l'estudi tot i que portàvem algunes demos fetes. Sabíem el que havíem de fer i amb aquesta base afegir algunes idees noves ben fresques.

Billy SheehanSM - D'altra banda he de dir que és genial que compteu d'aquesta manera amb en Pat apareixent en el vídeo i al disc tenint en compte la malaltia que l'afecta (Nota-pateix parkinson). També us acompanya en la gira?

BS - Per suposat! Està amb nosaltres- Sense Pat no hi ha Mr. Big, som els de sempre però Pat no pot tocar tot el set cada nit i Matt Star ens ajuda fent una gran feina. Pat és una part de Mr. Big com sempre ha estat.

SM - La veritat que em costa destacar algun tema però m'ha sorprès la darrera peça Be Kind amb aquests elements bluesy i el bon rollo que transmet.

BS - És la meva cançó preferida del disc. M'encanta el missatge, les lletres i el que diuen, aquest to bluesy tant marcat i crec que és una peça que pot utilitzar el món per fer que les coses siguin més amables que tant bé aniria en aquests dies.

SM - No puc deixar de preguntar-te per Sons of Apollo, quina banda!! Ja us coneixíeu tots entre vosaltres Mike, Derek, Jeff...

BS - Fa temps que els conec. He treballat amb Ron i Derek anteriorment i conec Jeff des de l'estiu del '85. Amb en Ron hem fet jams en ocasions i al fer el disc va ser més fàcil ja que som amics i va ser un temps per gaudir però molt intens amb material pesat i música excitant i alhora desafiant. No va ser un disc fàcil de fer ja que molt d'aquest material és difícil de tocar. Tots ens hi vam posar i empènyer en la mateixa direcció i el resultat final és Psychotic Symphony. N'estem molt satisfets i fins i tot ha entrat en una de les llistes Billboard com a número 1 o sigui que estem contents.

SM - Tú mateix acabes de dir que és molt diferent de Mr. Big, certament, i diria que alhora ha de resultar refrescant per un músic tocar pals tant diferents.

BS - Si, sóc afortunat de poder tocar tants tipus de música. M'encanta Mr.Big així com la feina en solitari, Winery Dogs crec que és la meva banda favorita on mai he estat i Sons of Apollo és tot un desafiament. Sóc afortunat d'estar en bandes com aquestes per poder tocar i gaudir d'allò més sent un músic.

SM - Ara estàs de gira amb Mr.Big, veurem una gira de Sons of Apollo?

BS - Ara mateix s'està contractant, hi haurà gira el proper any.

SM - Però suposo que ha de ser complicat quadrar agendes ja que tots esteu ficats en multitud de bandes i projectes.

BS - No tant si ho fas amb suficient antelació. La contractació fa dos mesos que està oberta i estem parlant de dates pel 2018, si es fa amb temps no és tant complicat. Com a mínim estem parlant de 6 mesos, a vegades 8 o fins i tot un any o més i així és fàcil coordinar agendes quan està tot planificat.

SM - Has mencionat The Winery Dogs, algun pla pel futur?

BS - Molts plans pel futur! Gravarem un nou disc el 2018 i després sortirem de gira.

SM - Aquest home no para, tinc la impressió que no dius no a res del que et passi per davant...

BS - He dit no a un munt de projectes realment, coses que senzillament no tinc temps de fer o no són del meu interès però com he dit abans tinc clar que sóc afortunat de tocar amb gent tant sorprenent com els Sons of Apollo i els Mr. Big o Richie Kotzen i els Winery Dogs i les altres bandes on toco... Steve Vai, en fi, gent fantàstica. Estic molt feliç de tenir aquestes oportunitats.

SM - Ben aviat estareu tocant per l'estat i Barcelona en particular la data que més propera tenim a casa nostra, què en podem esperar?

BS - Molta diversió, tothom cantant amb nosaltres així que esteu segurs de saber les lletres per cantar. Una gran nit de rock'n'roll on tothom ha de deixar els problemes al creuar la porta. Grans bandes estaran amb nosaltres com The Answer i Faster Pussycat per celebrar la música, la vida, els fans i la família que som.

SM - La cosa no va donar per més, altres companys esperaven el seu torn i només queda esperar veure Billy a la Razzmatazz de nou.

Accés