Menu

Salva Rubio: El metall extrem és el darrer estil de la música popular que té quelcom a dir

Salva RubioAquest és un d'aquells continguts que ens sentim especialment satisfets de poder oferir. No és que parlar amb les bandes que presenten els seus nous discos no ens agradi però parlar sobre la música i l'escena del metall amb gent entesa i apassionada sense pràcticament res més que reflexionar sobre ella i veure en quin punt està i què ofereix no és quelcom que es pugui fer cada dia. La raó ha estat un treball com Metal Extremo 2, un llibre recentment publicat per l'editorial lleidatana Milenio, que ens convida a aturar-nos i pensar en tot plegat de la mà de Salva Rubio, el seu autor.

Metal Extremo 2 és la continuació d'una sèrie, iniciada amb Metal Extremo 30 años de oscuridad, que vol ressenyar per la història un moment que per l'autor és irrepetible ja que tenim el privilegi d'experimentar en primera persona el desenvolupament d'una música nova que explora sons, tècniques, textures i maneres inèdites en la història de la música popular. En la primera part es recullen els articles, conferencies i investigacions realitzades durant els darrers cinc anys.

Salva Rubio s'inicia en el metall extrem el 1992 al descobrir la música de Celtic Frost, onze anys després realitza el seu primer treball acadèmic sobre el tema pel musicòleg Luis Gracia Iberni. Després d'un altra dècada de música, investigació i documentació, el que anava a ser la seva tesi doctoral es converteix en Metal Extremo. 30 años de Oscuridad (1981-2011), llibre que actualment va per la seva cinquena edició. Salva Rubio és llicenciat en història de l'art, guionista i escriptor professional.

El que us oferim és l'entrevista tal i com va ser emesa al nostre programa d'FM amb un "bonus track" sorpresa no emès per la ràdio.

Accés