Menu

FOSCOR - Those Horror Wither'

Discogràfica:    Stone Circle
Data sortida:    11-2014

Foscor-Those Horror Wither'No deixa de sorprendre'm l'escena de casa nostra en els darrers anys amb multitud de bandes la majoria en les vessants més extremes que ens fan unes propostes més que engrescadores. Aquest és el cas de Foscor, una banda ja veterana amb 14 anys d'existència arribant avui dia a un grau de maduresa notable. Ens presenten aquest Those Horror Wither' que va més enllà de tot el material que els hi havíem conegut anteriorment.

Si en alguna ocasió se'ls havia qualificat com una banda de black metal actualment aquesta etiqueta és injusta i se'ls queda curta. Lluny queden aquells The Smile Of The Sad Ones (2007) o Groans to the Guilty (2009) on enquadrar-los en aquest estil era el més natural. Trobem influències black però predomina la vessant progressiva amb tocs death i doom, especialment aquesta darrera especialment en temes com L.amor.T, interpretada en català per cert, i una de les meves favorites. Els passatges instrumentals prenen protagonisme i fins i tot m'han recordat als idolatrats Opeth. Definitivament han volgut anar més enllà de qualsevol línia estilística i despertar emocions en els amants d'aquests tipus de sons.Per aquells que busquin material més agressiu i poder fer headbanging a gust la darrera peça

farà les seves delícies, To strangle a ghost passa per ser la proposta més agressiva amb veus guturals profundes i un bon domble bombo.

Feia un petit esment anteriorment, cada cop s'han decantat més per treballar lletres en anglès sense deixar de banda la de Pompeu Fabra i és que ens trobem davant d'una proposta que no pot quedar-se tant sols en la nostra terra i a la que cal que donin sortida perquè pot tenir ressò en els cercles adients. Són set temes tant sols els que trobem i malgrat que tenen un minutatge es fa curta l'audició.

Menció apart cal fer a les col·laboracions de Peter Bjärgö,Obsidian Kingdom o Sathorys Elenorth i la feina artística de Comaworx perfectament d'acord amb la proposta musical. Més que impressionant, no deixeu de rebuscar entre les bandes de casa.

Accés