Menu

Nina Osegueda: Catalunya cada dia està als mitjans americans

A Sound of ThunderVivim temps convulsos en molts sentits, a casa nostra més encara amb tot el que està passant en els darrers mesos i anys. Cap estament de la societat se n'escapa d'alguna o altra manera com a mínim d'opinar del que està passant. Fins i tot les bandes... el més curiós és quan una banda provinent dels EEUU, i d'una manera totalment inesperada i no buscada a tenor de tot plegat està aconseguint les millors cotes de reconeixement que mai ha tingut.

Els A Sound of Thunder són un grup de heavy metal tradicional de Washington que amb durant el mes de novembre del 2017 i primers de desembre es va donar a conèixer a Catalunya. El motiu? Mesos abans que tots els fets de setembre i octubre passessin havien gravat una versió del l'himne català adaptada al heavy metal. Havia quedat a la recambra pel proper disc d'estudi del grup a editar-se el 2018 però veient tot el que estava passant la vant donar a conèixer. El resultat? Interès i curiositat per part de molta gent i tot plegat va provocar que fessin una petita gira de concerts fins i tot amb intervenció a l'estadi Olímpic Lluís Companys amb altres músics del país.

Encara dura la repercussió de la versió ja que fa ben poc van ser premiats per aquest tema en uns premis de música independents americans dedicant el premi al president Puigdemont. El nou disc s'edita el 15 de juny i ja en recullen fruits abans de publicar-se. Se'ns dubte el cas català els ha anat bé.

Però perquè una banda dels EEUU decideix fer una versió de l'himne català? Tot això i moltes altres coses ens va explicar la seva vocalista Nina Osegueda en una conversa que vam tenir a primers de desembre de 2017 i que se'ns havia quedat a la recambra per publicar tot i que va ser emesa en el seu moment al nostre espai radiofònic. Aquí teniu l'entrevista.

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?