Menu

Rafael Bittencourt: Una gira amb tots els cantants d'Angra seria formidable

Rafael Bittencourt dels AngraEn aquests temps de tanta oferta musical i varietat estilística l'anomenat power metal es resisteix a tenir un paper residual. Més encara si es tracta de bandes que amb major o menor mesura han tingut un paper predominant el algun moment i el reconeixement més o menys massiu per part dels seguidors.

Aquest podria ser el cas d'Angra que en els seus inicis van esdevenir tot un referent en un moment en el que certament l'estil era més que notori dins del heavy metal. Un meravellós disc de debut, Angels Cry que encara pesa i de quina manera, i una continuació encara més destacable si s'escau com Holy Land els van consolidar com un nom a tenir en compte i un referent de la música "pesada", com s'acostuma a anomena per aquelles contrades, brasilera. Els canvis de formació sempre són un escull que no saps mai com pot afectar a una banda. En el cas dels brasilers es va mantenir el nivell en tots sentits però la popularitat de l'estil va decaure. Els treballs d'estudi han estat més espaiats i en l'actualitat es troba en el punt de consolidar una formació que ja porta uns anys de rodatge amb un tercer vocalista que passa pel grup, Fabio Lione, que ningú nega la seva vàlua però que encara molts disten de creure que és l'ideal per l'estil dels brasilers.

Sigui com sigui no es pot negar la influència que han tingut les seves composicions i eclecticisme al llarg dels anys sent un dels primers a barrejar parts melòdiques i orquestrals amb música brasilera i exportar-ho arreu del món. Rafael Bittencourt és l'únic membre fundador que encara perdura del primer treball, ens posem en contacte amb ell perquè ens presenti el nou Omni, expliqui els projectes de futur i una idea sorgeix enmig de la conversa que faria obrir els ulls a tots aquells que en algun moment han gaudir de la música del grup.

Us presentem l'àudio de la conversa emesa al nostre programa de ràdio.

Accés