Menu

VALLENFYRE + FOSCOR 29-02-2015

Sala Zero (Tarragona)
Fotos: Ivan Parra

Feia temps que no veia als FOSCOR en directe i tenia moltes ganes. No vaig poder anar a la presentació del seu nou disc Those Horrors Wither de finals de l’any passat i em va fotre moltíssim, però aquesta nit he tingut l’oportunitat de veure aquest quartet presentant aquest nou àlbum amb una classe i actitud magistral. Són moltes i molt bones les referències que arriben de la seva feina tant en estudi com en directe i havia arribat l'hora de comprovar-ho.

Han tingut temps de tocar temes de totes les seves èpoques, encara que evidentment s’han centrat molt en el seu últim treball, però certament se m’ha fet un mica massa curt el seu directe, la condició de teloner sempre s'ha de notar en algun aspecte. Estic segur que ben aviat repetirem. Una llàstima que el seu guitarrista Falke no hagi pogut estar amb tots nosaltres, amic Falke et vam trobar a faltar!

Després de la impressionant descàrrega dels barcelonins FOSCOR, hi va haver una pausa, que vam aprofitar per anar al carrer i parlar amb uns quants amics que em vaig trobar per dins la sala.

Encara que no van tardar gaire a sortir els internacionals VALLENFYRE per començar el seu show que no deixaria a ningú indiferent.

Què es pot dir més d’aquest quintet? Doncs que és una banda increïblement humil i plena de qualitat. Els pocs que hi érem dins el recinte, vam gaudir d’un concert molt intens i profundament depressiu, amb una varietat estilística enorme.

Allò sonava death-metal old school, però al mateix temps em recordava a uns primigenis PARADISE LOST, però amb un toc Crust-punk molt ben ficat. Gregor Mackintosh s'ha fet vell, el temps no es para per ningú, però suposo que li ha passat el mateix que li passa al bon vi, que millora amb el pas del temps. I és que VALLENFYRE no és només un projecte, ells són una banda com haurien de ser totes les bandes que comencen dins del metall extrem. Només espero que durant els pròxims anys ens continuïn regalant molt més material perquè aquests dos àlbums sonen molt, molt bé. Gràcies Gregor per tornar-me a fer creure en les velles glòries.

Tot un plaer haver pogut assistir a aquest recital de soroll. Sense cap tipus de dubte aquest serà un altre concert pel record.

Accés