Logo

Leize + Puerta 104 9-3-19

Bòveda, Barcelona
Foto: Francesc Pérez

Deriva és el nou treball de la mítica banda formada al 1982 a la localitat guipuscoana de Zestoa, en podeu trobar la ressenya a les nostres pàgines clickant aquí, a base de heavy-rock i històries de carrer es van guanyar a pols ser coneguts arreu de l’estat amb treballs tant mítics com Devorando las calles (1988), Buscando... mirando (1989), Acosándome (1991), Loca pasión (1993) o Todo por el suelo (1995) treballs que a molts ens van acompanyar durant els anys de joventut i sempre es motiu de festa quan ens visiten. L'ànim del grup està intacte i les seves ganes de seguir endavant fora de tot dubte, ens ho va palesar el mateix Fèlix Lasa en una recent entrevista al nostre espai radiofònic presentant aquest darrer disc i en motiu de les properes presentacions arreu de Catalunya. La podeu recuperar fent click aquí.

L’última vegada que els vam poder gaudir va ser el darrer Kalikenyo Rock l'estiu del 2018, van ser de les actuacions a primera hora de la tarda en l'escenari que aquell any es dedicava al sons més metàl·lics, també en podeu recuperar la nostra crònica, així que era visita obligada en el seu pas per Barcelona en el primer d'una sèrie de directes a casa nostra a més en la primera data de tota la gira. La banda que els acompanya aquesta vegada són els Puerta 104 amb un rock potent que recordava a uns Marea o Platero y Tú la banda de Barcelona va repassar els seus dos àlbums Piedras 2008 i Mi único enemigo 2013. Leize estan d’estrena per partida doble, per una banda presentant el nou treball Deriva i per l’altra el nou fitxatge, el guitarrista Mikel Lazkano i recordar que Barcelona havia sigut el lloc escollit per encetar la gira com dèiem. Però anem al concert que va començar amb la intro, la música del programa de televisió de fa uns quants anys, primers dels vuitanta amb el mític Félix Rodríguez Delafuente, El hombre y la tierra i la banda surt a escena, arrancant amb Castigo el primer tema del nou àlbum, sonant molt potent i dur, Llévame contigo i La rueda que ens portava als temps de Devorando las calles fent les delícies dels pocs assistents, un centenar a molt estirar...  una sorpresa poc agradable per una banda amb tanta història i pedigrí.

Sona Caminando, també de les velles èpoques, la banda es veu que s’ho passa bé, amb un Toño al baix desbocat pel petit escenari de Bòveda.Fèlix manté la veu en forma i no perd força en cap moment, Acosándome, Húndiendome en la noche i Solo para ti segueixen el repertori. La banda manté el bon nivell i les ganes d'agradar en tot moment.Mi lugar segueix del nou disc on es nota un Mikel integrat a la banda , Sangre de barrio! sona fresca i potent fent-nos aixecar el puny i corejar com si no hi hagues demà, Futuro para mi, Buscando mirando i Dar el salto deixen clar que són peces que no poden faltar en el repertori del grup, segueixen sonant fresques i vigents com mai. Dame tu mano del 2019 i Pídeme del 1991 formen un duet en total contrast del que és la banda en l'actualitat i fa més de 20 anys. Ho segueixen alternant amb peces contemporànies com No me da la gana del nou disc o Calle 38 que sona genial. Segueixen amb clàssics del grup com A tu lado, Sospechoso i Buscando mirando amb les primeres files revolucionades, i tota la sala corejant els temes, agraden i es fan apreciar.

Muros ens destrossa les cervicals sonant potent i compacta, no perd vigència i segueix sent el tema bandera de la formació, la banda s'acomiada i deixa l’escenari per tornar al cap d’un moment a rematar un molt bon show amb Dónde está i Devorando las calles que ens acaben de deixar sense veu. Així s'acomiaden de Barcelona, deixant molt bona sensació i amb ganes de més, esperem gaudir-los ben aviat i amb tot el set ja que després ens van comentar que van tenir de retallar i es van deixar Noche de ronda que realment la vam trobar a faltar. Ens veiem aviat, LEIZE!!

© 2015 Simfonia Metàl·lica. Tots els drets reservats