Logo

Nervosa - Perpetual Chaos

Discogràfica: Napalm Records
Data sortida: 22-01-2021
Nota Simfonia Metàl·lica: 8 /10

Nervosa - Perpetual ChaosInevitable no sentir una enorme expectativa cap a Perpetual Chaos, nou àlbum de Nervosa, una de les bandes més importants del thrash en els últims anys. Uns mesos després de que les veiéssim en viu a Hèlsinki, la banda va anunciar que dos membres, la vocalista i baixista Fernanda Lira i la bateria Luana Dametto se separarien de la banda. La membre restant, fundadora i guitarrista Prika Amaral va anunciar ràpidament que es quedaria i buscaria nous músics per a unir-se a Nervosa. Va trobar el que buscava amb Diva Satanica (veu), Eleni Nota (bateria) i Mia Wallace (baix) i juntes van passar un mes a Màlaga per a gravar aquest nou àlbum. Mesos després, l'àlbum finalment estava llest per a veure la llum a través de Napalm Rècords. Precisament per això vam voler entrevistar la seva vocalista, Rocío Vázquez (Diva Satanica), en una entrevista que podeu recuperar tant en àudio com vídeo.

Canviar una formació dràsticament és sempre un desafiament per a qualsevol banda. En general, va de la mà d’un canvi de so. Si bé el nucli del so de Nervosa encara està intacte a Perpetual Chaos, els seus nous membres introdueixen molts elements innovadors en aquest so, orientant-se més cap al gènere death metal.

D'entrada, no puc deixar de pensar que van tenir una pèssima elecció en els senzills, perquè tant Guided By Evil com Under Ruins i el tema homònim, no li fan justícia al nivell de Venemous amb un inici perfecte, pesat i frenètic. Aquesta hauria d'haver estat la carta de presentació des del principi. La cançó mostra immediatament l'increïble talent de la bateria grega Eleni Nota; en el marc d'aquest àlbum, és una força a tenir en compte. Els furiosos riffs ja revelen que aquest àlbum serà més pesat i brutal que el publicat anteriorment. Mentre que Downfall of Mankind ja mostrava uns coquetejos amb el death, Perpetual Chaos és més un treball formal en el death metall melòdic que en el thrash de les seves primeres produccions, la qual cosa ajuda a actualitzar la seva fórmula. Queda clar que els guturals de Diva són d'una brutalitat magnífica.

Per a aquesta ocasió, Nervosa es va fer acompanyar de tres convidats d'honor en cançons excel·lents. El primer és Guilherme Miranda, guitarrista brasiler de Entombed A.D. que contribueix en Until the Very End. Segueix un vell conegut de Prika, Schmier de Destruction amb la seva rasposa veu a Genocidal Command, un tema més potent a la vella escola thrash. Finalment està Rebel Soul, on llueix el passat progressiu de Eleni amb unes cridaneres figures després de la bateria en conjunt a la sempre virtuosa veu d'Eric A.K. (Flotsam and Jetsam).
El riff d'obertura de Guided By Evil crea tensió a la perfecció. En combinació amb la meticulosa percussió de Nota, s'estableix una atmosfera perfecta. La cançó és un dels aspectes més destacats de l'àlbum, amb grans riffs ràpids i amenaçadors. La majoria de les cançons comparteixen una recepta similar; no obstant això, hi ha un munt de pistes excel·lents que, a la seva manera, fan que alhora sigui divers.

El ràpid moviment de Until the Very End i Time to Fight, la cançó principal Perpetual Chaos que té una mica de passatges de ritme més lent que agreguen un flux agradable a l'àlbum, o Blood Eagle que comença amb una peculiar intro abans de caure en una pista intrigant amb interessants canvis rítmics malgrat ser una pista una mica més lenta. Encara que fins aquí tot sembla perfecció, hi ha un gran problema amb l'àlbum: la mescla. Encara que hi ha una bona contundència en el so, és inevitable sentir que oculta massa el treball de Mia Wallace al baix, alguna cosa que mai va passar a les seves tornades amb Abbath. És una pena que caigui en el típic error de saturar la distorsió en excés. Ja per als dos últims temes (inclòs el single Under Ruins), l'energia se sent esgotada per a l'escolta en arribar el terreny repetitiu.

Perpetual Chaos de Nervosa inicia de gran manera el 2021 en el món del metall extrem i per a la banda, obre un ventall de possibilitats a futur. Prika va tenir grans encerts en la seva elecció d'integrants, especialment amb Eleni: la bateria grega és una de les millors que escoltaran en aquests temps. Dóna molt gust que una banda continuï escalant esglaons amb treballs de qualitat com aquesta joia.

© 2015 Simfonia Metàl·lica. Tots els drets reservats