Menu

Annihilator - Ballistic, Sadistic

Discogràfica: Silver Lining
Data sortida: 24-01-2020
Nota Simfonia Metàl·lica: 8 /10

Annihilator - Ballistic, SadisticQue Jeff Waters és tota una institució dins del metall és una obvietat. Aquest polifacètic músic canadenc, referent dins de l’escena thrash metal a nivell mundial, s’ha traslladat recentment a Anglaterra on ha muntat els seus propis estudis (Watersound Studios) on ha gravat aquest últim disc de la banda.

Ballistic, Sadistic és el dissetè disc de la banda, amb una formació totalment renovada i amb músics bastant joves i sense massa renom de moment dins de l’escena, però que han fet un disc realment molt compacte. A la bateria trobem al jove italià Fabio Alessandri, al baix a Rich Hinks i a la segona guitarra a Aaron Homma. Waters com ja va sent habitual en els darrers àlbums de la banda, actua com a frontman compaginant veu i guitarra. Annihilator porten ni més ni menys que 37 anys donant guerra, ja que van néixer com a banda allà pel 1984, tot i que no va ser fins al 1989 que van llançar el seu ja mític Alice in Hell. Per sort, venen obsequiant als seus fans amb un disc cada dos o tres anys, que compaginen normalment amb una gira mundial i un llarg període de descans.

Si bé mai han estat un grup de masses, sempre han tingut una molt bona acollida dins de l’escena més underground convertint-se en un grup de culte de l’escena thrash metal mercès a discs clàssics com Never Neverland (1990), King of the Kill  (1994) o Refresh the Demon (1996).

Entrant ja de ple en el disc ens trobem amb Armed to teeth, tota una declaració d’intencions. Un potent riff inicial i ja ens trobem la inconfusible veu de Waters. Curiosament el tema conté dins la tornada les paraules Ballistic, sadistic però la cançó no porta el nom de l’àlbum. Un gran inici. El disc continua amb The Attitude on després d’una llarga introducció ens trobem amb un tema 100% thrasher ràpid i salvatge, amb una tornada clarament reivindicativa, i és que les lletres de Waters sempre han tingut un caràcter bastant social.

Amb Psycho Ward ens trobem amb un dels millors talls del disc. El tema té tot allò que un fan d’Annihilator espera, ritmes incessants amb uns riffs devastadors, melodia, bons coros i parts instrumentalment inspirades, que es quedaran clavades al teu cap una bona estona. Segurament es convertirà en un clàssic de la banda d’ara en endavant.

Els Annihilator més tècnics els trobem a I am Warfare, on es pot apreciar la gran pegada del bateria Fabio Alessandrini. La velocitat és de nou protagonista a Out with the Garbage, un tema sense concessions que farà les delícies dels fans del thrash de la vella escola. A destacar també la feina a les guitarres de Waters i Aaron Homma amb uns solos amb molt de shred. Al disc també trobem les col·laboracions de John Gallagher (Raven) i Durham’s Kat (Wings of Genocide) a les veus al tema Dressed up for evil. Riot ens mostra una composició molt més clàssica amb una tornada molt contundent i pesada però efectiva a la vegada.

A One wrong move podem apreciar de nou la facilitat que tenen per passar de riffs pesats i contundents a parts ultra veloces, o passatges sense distorsió amb unes guitarres delicadament arpegiades. Lip Service és el tema més llarg del disc, un d’aquells clàssics temes thrash on la línia de baix de Rich Hinks és protagonista i on coquetegen amb ritmes més hard rockers. I el disc es tanca com no podia de ser d’una altra manera amb la velocitat com a protagonista amb The End of the Lie, un gran tema que mostra l’ampli registre vocal de Waters amb parts musicalment molt inspirades.

Una vegada més Waters ho ha tornat a fer. Un gran disc, amb una formació que sona d’allò més madura i actual, i que segur donarà gust de veure en directe. Possiblement no tornaran a treure un disc tant rodó com els quatre primers de la seva discografia, però escoltar nou material d’Annihilator sempre és una grata experiència per les nostres oïdes i és sinònim de qualitat, tècnica i velocitat a parts iguals. Possiblement el seu millor disc dels últims anys.

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?