Menu

Blood Incantation - Hidden History of the Human Race

Discogràfica: Century Media
Data sortida: 22-11-2019
Nota Simfonia Metàl·lica: 10 /10

Blood-Incantation-Hidden-History-Of-The-Human-RaceBlood Incantation són, sens dubte, un dels grups amb més renom dins el panorama del death metal mundial actualment, i la veritat és que s’ho han guanyat a pols. En un temps en que el gènere viu molt bons moments a nivell de públic i crítica (per ser un gènere que té sentit únicament en l’underground) i en què els vells clàssics tornen amb força en festivals arreu del món (Autopsy, Dismember, Demilich i altres), els de Denver han sabut reinterpretar el gènere i dotar-lo d’un toc psicodèlic i progressiu que fa de la seva música quelcom de molt especial.

Formats al 2013, Blood incantation han fet les coses a la vella manera, és a dir, a a poc han anant editant material en què han anat polint el seu estil, acostant-se amb paciència i evolució al que ens han regalat amb aquest Hidden History of the Human Race, un treball realment espectacular. Cal fer notar que Blood Incantation és un grup tremendament madur pel temps que porten tocant, i això ho han aconseguit amb tres demos, un EP, un split (amb els també interessantíssims Spectral Voice), un directe i dos LP, Starspawn (2016) i aquest darrer Hidden History of the Human Race.

El que hi trobem en aquest, el seu darrer treball, és un death metal progressiu (en la línea dels darrers treballs dels mítics Death) però amb (almenys per qui subscriu aquesta ressenya) molta més mala llet i intensitat (res a envejar als millors moments de Morbid Angel, per exemple). Si a això li sumem passatges psicodèlics i intensos al mateix temps, el resultat és absolutament sorprenent. Bé és cert que Hidden History of the Human Race no és un disc que es paeixi de forma ràpida, ni falta que fa, precisament en dies en què el que precisament ens sobra és el temps, així que, en aquest sentit, benvingut sigui el confinament.

El treball el formen 4 temes i hi destaca especialment el darrer Awakening from the Dream of Existence to the Multidimensional Nature of our Reality (Mirror of the Soul) que amb aquest títol tan suggerent i els seus més de 18 minuts de durada és una autèntica declaració de principis. Val la pena posar-lo un cop i un altre per assaborir tots els seus matisos, des de la canya més bèstia i enrevessada als passatges psicodèlics i progressius que trobem cap a les tres quartes parts del tema (amb guitarres acústiques incloses).

En una paraula, Hidden History of the Human Race és un disc valent. Blood Incantation ens demostren que no només poden fer el que fan (instrumentalment són d’una altra dimensió), sinó que ho fan en benefici de la música, no del virtuosisme ni de l’ego. I, a més, ens demostren ser una banda valenta, que fa la música que vol fer, al marge de tendències o estils determinats, en un gènere tant tancat i reaci a la innovació com pot ser, de vegades, el death metal. Brutal i exquisit al mateix temps, crec que aquest Hidden History of the Human Race és un disc que ha vingut al món per quedar-s’hi, així que jutgeu per vosaltres mateixos, però feu-ho amb el temps que una obra d’aquestes característiques requereix.

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?