Menu

Enforcer - Zenith

Discogràfica: Nuclear Blast
Data sortida: 26-04-2019
Nota Simfonia Metàl·lica: 6/10

Si una paraula pot definir el nou treball dels Enforcer és l'ambició. El seu cinquè treball Zenith, el primer amb Nuclear Blast, ha estat enregistrat tant en castellà com en anglès, com a estratègia per augmentar la seva base de fans. No deixa de ser meritori, ja que la banda està formada a Suècia.

En aquest nou treball cal destacar que deixen enrere el estil de speed metal que caracteritzava la seva anterior referència, From beyond (2015) per un més hard rocker e inclús accessible per un públic més clàssic.

Només començar amb el seu primer tema es veu la senzillesa com a guia per la nova direcció, així ho deixa entreveure, Die for the devil. Tema a mig temps ple de hard-rock, molt melòdic que recorda als DOKKEN o Ozzy Ousbourne època Ultimate sin, disposa d'unes línies vocals i melodies d'aquelles difícils de treure't del cap. A més, l'ha volgut acompanyar i donar més visibilitat amb un videoclip ja disponible. A Zenith of the Black sun ens acompanya el seu ritme de baix molt de l’escola Black Sabbath època Mob rules  en un tema a mig temps amb cors melòdics. Searching for you es l’únic tema que et pot recordar els vells Enforcer, contè unes estrofes de gran nivell però peca de tindre una tornada que no entra ni amb calçador. Arriba la primera balada del disc Regrets, 6 minuts de duració fent-se innecessàriament llarga, encara que té els seus moments, potser amb una

durada un pel més reduïda hagués quedat millor. The end of the universe és un cançó amb tints èpics on probablement trobem dels millors riff de tot el disc però peca del mateix que Searching for you amb la tornada. Sail on, tema rocker de 3 minuts amb teclat purplelià, on podríem indicar que es el tema que menys pega en aquesta col·lecció de cançons. Seguim amb One thousand years of darkness, on ens sorprenen amb la incorporació d’una secció de vents, destaca la treballada melodia i el duel de puntejos entre teclat i guitarra. Thunder than hell sona als Enforcer clàssics, ràpid i potent on el cantant ens demostra tot el seu potencial vocal. Forever we whorship in the dark, tema a ritme galop, també dels més fluixos del CD. Ode the death tema que tanca el disc, sona èpic amb molts bons puntejos de guitarra.

Cal destacar una sensació constant quan s’escolta Zenith, han intentat evolucionar i la jugada els ha sortit a mitges, poden treure temes molt complets com algun per oblidar. A més a més no és una col·lecció de cançons que entrin a la primera si ets un fan vell dels Enforcer més directes. En definitiva es un àlbum irregular on tenen bones intensions. Esperem que per el pròxim disc puguin definir les bones idees que ens mostren.

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?