Menu

The Damned Things - High Crimes

Discogràfica: Nuclear Blast
Data sortida: 26-04-2019
Nota Simfonia Metàl·lica: 7/10

L’any 2019 ens presenta la nova versió del supergrup The Damned Things amb el seu segon llarga duració anomenat High Crimes. El projecte paral·lel de Joe Trohman (FALL OUT BOY) i Scott Ian (Anthrax) el complementen per l’ocasió, Keith Buckley de Every Time I Die, Andy Hurley de Fall Out Boy i Dan Adriano de Alkaline Trio. Què podem esperar d’aquest segon plàstic? Doncs, sembla que honestament la seva primera intenció és divertir-se. Ens ho deixen clar en aquesta col·lecció de 10 temes. Recordant el seu primer àlbum aquell Ironiclast de 2010, ens trobem un estil de cançons ràpides i senzilles, on  el seu fort són les bones tornades. Destaquem també, però, que no han inventat res nou però es material totalment per gaudir.

Anem a aprofundir en el treball. Cells, és el primer single i videoclip de presentació, gran entrada on mostra totes les credencials de la banda, tema ràpid  amb certa influencia punk/sleazy, curiosament és un dels pocs temes que tenen el seu toc d’agressivitat conjuntament amb el tema que tanca el Cd, The fire is cold que detallarem més endavant. Aquí en podeu veure el clip.

Something good en el seu començament és un tema coral típic de sèries americanes ens despista convertint-se a poc a poc en una espiral de contenció on explota justament a la tornada. En aquesta cançó han volgut experimentar, però dóna la sensació que no han pogut acabar de lligar bé. Invicible és un tema rocker amb estructura pop, on els guitarristes s’agraden puntejant i doblen melodies. Omen ens ofereix un ritme dens, recorda a bandes Stoner, com Monster Magnet i Kyuss, a destacar el treball de guitarres doblant melodies de nou i el baix on es permet fer alguns dibuixos melòdics. Carry a brick és ràpid amb cert aire punk, on en la part central fa un gir de 180 graus on el tempo s’alenteix per just agafar intensitat. Amb Storm charmer tornen al mig temps, escoltant-lo trobem elements que podrien ser firmats per en  Josh Homme (Queen of the Stone age). Tema d’aire stoner, dens, brut i gruixut.

Young hearts surt de la densitat per entrar en un tema dinàmic i mogut, tornen a jugar entre certa agressivitat i melodia al contrari que amb Keep crawling d’un estil rocker tocat a mig temps, on tornen a destacar el joc del doblatge de melodies per les guitarres, tot i així és un dels temes mes fluixos del cd. Let me be (your girl) és la penúltima del cd, on la cançó té un inici potent, però mica en mica es va desinflant, a destacar la tornada i part intermitja on el baix es distorsiona conjuntament amb l’efecte de veu donant un toc interessant.
The fire is cold tanca el disc, ens presenten una cançó que com hem indicat al principi, té el seu toc d’agressivitat on encapsulen en la seva curta de durada de poc més de dos minuts tot el que han realitzat en aquesta col·lecció de 10 temes.

Conclusions, es pot generalitzar en que les superbandes mai milloren en cotes de qualitat a les seves bandes mare. The Danmed things no són una excepció. El que si podem assegurar, com hem indicat en anterioritat, en que han fet un treball dinàmic, divertit i amb certa identitat. Et pot agradar si escoltes Queen of the Stone age, Buckcherry, Cancer Bats o Monster Magnet.

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?