Menu

Irreversible Mechanism - Immersion

Discogràfica: Blood Music
Data sortida: 14-09-2018
Nota Simfonia Metàl·lica: 9/10

Sempre és un plaer poder descobrir noves bandes que et portin una mica d'aire fresc a les orelles. Si, a més, la seva procedència no és l'habitual que pots esperar de països i indrets on el metall és més o menys popular i hi ha certa tradició doncs encara produeix una petita satisfacció afegida que la llavor de l'escena s'escampi. És el cas de Irreversible Mechanism, banda provinent de la capital de BieloRússia, Minsk. El que va començar enmig d'un partit de futbol entre amics es va convertir en una banda que el 2015 va editar el seu debut amb Infinite Fields on els tres membres van comptar amb la col·laboració de Dan Presland a la bateria que se'n va ocupar des d'Austràlia. Lluny queda aquest primer intent si el comparem amb l'actual.

El grup és una mostra de com no posar cap mena de límit estilístic i deixar-se portar sense cap por. Les deu peces s'inicien amb la primera part de Existence, una llarga intro magnificent i és que un disc així necessita certa preparació. Passatges inquietants i teclats que en els darrers minuts desemboquen a Existence II posant les coses a lloc. Death i progressiu es fusionen amb tocs de metall modern sense descuidar en cap moment la melodia en un exquisit tema que enganxa amb la següent Abolution amb suavitat per tornar en breu a la contundència. Continus riffs i melodies de guitarra. Gran part central que signaria qualsevol guitar-hero.

Simulacra transita per un in-crescendo amb elements electrònics, guitarra i experimentació. Una mena d'entrada macabra a l'infern així com Footprints in the Sand, una peça llarga de vuit minuts plena de passatges tranquils i de pur death que et recorda una influència molt present durant tot el treball, Opeth. Beyond ens mostra una entrada força "ambient" per convertir-se en una peça de death metal rapidíssima on es demostra el virtuosisme, influències de metall modern (especialment bandes com Mastodon) i un gran solo.

Les peces lentes amb atmosferes denses són força presents com a fil conductor cap a l'abisme sonor, és el cas de Limbo que ens porta al tema-títol Immersion. Un tema eclèctic amb forta presència death però on clarament es veuen els tocs i influències que citàvem i una part central més que progressiva. Suaument desemboca en Awakening que amb una dolçor extrema i poc a poc ens summergeix en un tema progressiu com pocs del disc ple de matisos.

La final Seclusion és la teràpia que ens recupera de tal orgia sonora pel qual aquest segon treball de deu peces ha de ser un punt referencial per una carrera que pot fer les delícies dels amants dels sons més extrems de qualitat. Una garantia.

Accés