Logo

Prèvia Rock Fest Barcelona 2018

En plena època de festivals les cites es van succeint. Arreu de l'estat i d'Europa ha començat la moguda de les cites estivals. En aquesta ocasió ens fixarem en una que cal tenir present si ets seguidor del heavy metal de caire més clàssic i que, a més a més, es celebra a casa nostra, el Rock Fest Barcelona. Aquest any celebra el cinquè aniversari m'atreviria a dir que amb una salut de ferro. El que va començar com un intent més de consolidar una gran cita del l'escena dura a l'estat ja es pot dir que ho és cinc anys després amb una ubicació estable i un cartell que any rere any ha guanyat pes... en tots els sentits.

Anem a veure les novetats d'aquesta cinquena edició i altres aspectes destacats per a que si aneu a Santa Coloma de Gramenet no us agafi de sorpresa tot allò que us trobeu. D'entrada el recinte es repeteix, el Parc de Can Zam és un indret prou ampli per acollir un esdeveniment com aquest i certament el trobar-se en una localitat de l'àrea metropolitana de Barcelona facilita moltes coses certament però també en dificulta. A favor? Els serveis, l'allotjament i transports públics propis d'una gran urbs però alhora precisament això també és el contra si n'hem de buscar algun. Buscar allotjament a Barcelona en ple mes de juliol és tasca més que complicada i si, a més, intentes que sigui a un preu moderat la cosa ja és quasi un impossible. Per sort, sempre pot fer ús de l'acampada que ofereix l'organització del festival. Aquest repeteix a la ciutat de Montmeló però en una nova ubicació, el centre cultural LA TORRETA. El recinte està ubicat al centre de la ciutat, i l'acampada es fa als jardins del centre i el camp de futbol adjacent. Les instal·lacions permanents d'ambdós recintes estaran disponibles pels usuaris de l'acampada, ja siguin els lavabos, dutxes, sales d'oci... Restarà oberta des del dimecres 4 de juliol a les 16:00 fins el diumenge dia 8 a les 14:00. Hi haurà un servei de transport entre la zona d'acampada i el recinte dels concerts en cada jornada del festival. El preu per acampar serà de 25€, bus per anar i tornar i acampada costa 35€. Podeu trobar més informació en aquest enllaç.

Decididament el festival, per si algú ho dubtava, ha adquirit en poc temps caràcter internacional. El gruix dels cartells oferts i l'atractiu turístic de Barcelona ha fet un binomi ideal per atraure públic d'arreu del món i una demostració clara és el fet que en les 4 edicions celebrades fins ara han visitat el festival 71 nacionalitats diferents. És força evident que l'organització és conscient d'això i per facilitar que el personal es pugui apropar al festival han arribat a acords amb diferents operadors de transports públics per oferir preus més atractius. Així doncs, per exemple per volar a Barcelona en aquelles dates Iberia ofereix als assistents al festival un 10% de descompte. També tots aquells que utilitzin els trens de llarg recorregut de Renfe per arribar a la cita tenen un 30% de descompte. La mobilitat els dies de festival també resulta important ja que anar i venir de l'allotjament (sigui l'acampada o l'àmplia oferta que ofereix la ciutat) és un trajecte que cal tenir en compte sobretot nocturn ja que alguns concerts poden finalitzar quan ja no estiguin en funcionament alguns transports públics. En aquests casos s'ha pensat en una app per aconseguir mobilitat quan no hi ha serveis nocturns.

Un factor important que ha canviat aquest any són les dates. Si fins ara el festival es desenvolupava de divendres a diumenge aquest 2018 ho farà de dijous a dissabte. S'adapta així a unes dates molt més "europees" (on s'acostuma a fer així) però certament dificulta una mica que tothom qui vulgui anar ho pugui fer en la jornada de dijous. Obliga a agafar, si es pot!, un dia de festa que no tothom pot gaudir a plaer. Desconec si ha estat aquesta "adaptació" podríem dir o decisió per una qüestió més logística d'adaptar les dates del festival a les dates disponibles per les bandes en les seves gires de festivals estivals, tindria tota la lògica del món.

HelloweenAnem al que interessarà al 99% del personal, el cartell. És una obvietat dir que aquest 2018 la llista de noms que s'han reunit quasi treu la respiració. Si en l'edició anterior ja era més que destacat amb Aerosmith, Alice Cooper, Deep Purple, Avantasia o Running Wild i el 2016 amb Iron Maiden, King Diamond, Whitesnake, Slayer o Twisted Sister ara ja sembla que s'ho estant posant més que difícil per a que en futures edicions es pugui aconseguir quelcom similar. Els horaris ja estan disponibles i repassant per dies tenim que el dijous estaran actuant per ordre d'aparició als dos escenaris principals Born in Exile, Amaranthe, Tankard, Eclipse, Dee Snider, Uriah Heep, Accept, Judas Priest, Ozzy Osbourne, H.e.a.t i Bömbers. Poder tenir en un mateix escenari a Accept, Judas Priest i Ozzy ja és un somni humit de qualsevol seguidor del heavy metal clàssic. Un altra cosa serà comprovar l'estat de forma que puguin oferir ja que sembla que només Accept estant quallant en els darrers any un gran nivell de directes. D'altra banda els Judas defensaran el seu recent Firepower, més que ben rebut per crítica i fans. I Ozzy és Ozzy, amb això està tot dit. Per la nostra part recordar que fa poques dates i en motiu de la vinguda dels Accept al festival vam entrevistar a Wolf Hoffman, el llegendari guitarrista dels alemanys, que ens va posar al dia de l'actualitat del grup i què oferiran en aquesta ocasió.

La jornada de divendres comptarà, i per ordre d'aparició, amb Dark Funeral, Lacuna Coil, Ross the Boss, Axel Rudi Pell, Vixen (tornen tres anys després del seu darrer concert a Barceona), Mägo de Oz, Stratovarius, Dimmu Borgir, Helloween, Annihilator i Korpiklaani. Per la majoria els màxims atractius del dia seran Dimmu Borgir presentant el flamant nou Eonian i Helloween que amb la reunió amb Michael Kiske estant obtenint un resultat i expectació com fa anys que no havien recollit. El binomi Kiske&Deris funciona i sembla que tots els problemes interns amb Weikath com a mínim s'han deixat de banda. No oblidem tampoc que al Rock Tent Stage actuaran Tygers of Pan Tang, Woldheart, Debler, Kataklysm, Brainstorm i Gigantron. Sens dubte una molt bona jornada.

La darrera jornada del dissabte no es queda enrere ja que els grans noms segueixen presents. Ja d'inici amb les llegendes vingudes a menys des de quasi sempre Panzer a un referent del death melòdic com Dark Tranquility, tots un all-star com The Dead Daisies, els americans Iced Earth i la sorpresa dels Mojinos Escozios que tornen després d'actuar en la primera edició. L'ex-Motörhead Phil Campbell també estarà present prèviament a Sôber, Stryper, uns Megadeth irregulars en els darrers temps o l'eterna gira de comiat dels Scorpions. Kiss segurament són les estrelles d'aquesta edició i ocupen aquest lloc de privilegi. Tancaran els escenaris principals T.N.T. De nou el Rock Tent Stage oferirà moltes més actuacions amb Bourbon Kings, Unleash the Archers, Insomnium, Tremonti (compte amb la mestria a les sis cordes d'aquest personatge) o els Lujuria d'Oscar Sancho.

En total una cinquantena de bandes mal comptades en tres dies. Una bona dosi perquè et passis la resta de l'estiu recordant el que va ser el Rock Fest 2018.

Paral·lelament a la celebració dels concerts cal tenir en compte altres coses que passen al festival com per exemple un any més la col·laboració amb l'associació Asdent, associació de la malaltia de Dent, una patologia molt estranya que necessita fons per la seva investigació i tractament. Des del festival s'hi col·labora i s'organitzen activitats per recollir fons.

També es vol tenir en compte les noves generacions i si el 2017 van assistir uns 700 nens al festival aquest any es vol repetir i potenciar amb el regal d'una samarreta per tots els menors i així poder gaudir d'allò més amb els seus pares i familiars directes.

En definitiva, la cita per excel·lència del rock dur i metall a casa nostra està servida amb unes perspectives que superen les d'anys anteriors... i ja era difícil.

 

 

© 2015 Simfonia Metàl·lica. Tots els drets reservats