Logo

Prèvia Rock Fest 2016

Cartell RockFestNo és fàcil. No és gens fàcil organitzar un festival musical. Tots els seguidors de la música cada cop que arriba el bon temps pensem en fer alguna escapada a qualsevol de les desenes d'esdeveniments musicals que tenen lloc no tant sols a casa nostra o l'estat si no arreu d'europa. Ho trobem d'allò més natural i quelcom que va lligat a les dates estivals. La gent que treballa aquests grans events ja porten pràcticament tot l'any treballant-hi, les disputes entre els promotors per fer-se amb la gira de l'estiu comencen tot just arriba el setembre i sempre es busca aquell gran nom que estarà de gira aquell gran i que té el poder de convocatòria que tots busquen per atraure el públic.

El que ens toca, evidentment, és parlar de les cites de la nostra escena i tots tenim noms al cap. Centrem-nos en allò més proper. Fa anys que principalment un dels principals promotors de l'estat si parlem de rock dur i metall busca consolidar una gran cita. S'han mogut els diferents intents per diferents parts de l'estat i finalment des de fa tres anys sembla que s'ha encertat. Rock Fest sembla que es quedarà amb nosaltres definitivament. Ens en congratulem ja que calia trobar un indret prou adient amb serveis pels assistents, quelcom que pot oferir una gran ciutat com Barcelona, l'atractiu de la costa i la gran tradició de festivals i directes de la capital catalana.

Aquest 2016 tot just serà la tercera edició i tot i el poc recorregut l'edició del 2015 va deixar tothom més que satisfet i amb ganes que aquesta sigui la bona, així ho sembla. Per si fos poc, tant el 2015 com el 2016 s'ha aconseguit un cartell que agrada al públic de l'estat que sempre acostuma a reclamar grans noms i tot i així no s'acostuma a aconseguir l'assistència de moltes cites europees que ni tant sols tenen aquests noms. Aquí ja entraríem en les raons, diverses, però per aquestes contrades encara es dóna més importància a que els caps siguin els típics Maiden, Metallica...etc que no el valor d'assistir per la pertinença a l'escena i participació en el que hauria de ser una celebració de la mateixa.

Anem al gra. Més aviat que tard tindrem a sobre l'edició d'aquest 2016 i segur que no cal repetir les bandes participants ja que tothom té ben presents els caps de cartell. Els sempre venerats Iron Maiden que centren les “baralles” dels promotors cada cop que treuen disc. Una de les bandes veteranes que més bona forma conserva i amb més dignitat es passeja pels escenaris. Ells sols són una de les raons per assistir i una de les bandes més venerades a l'estat.

Una de les sorpreses i també dels principals atractius és King Diamond, fa més de deu anys que no trepitja l'estat i interpretarà de manera integra Abigail en un show de ben segur espectacular i teatral com ja és costum en el vocalista. Twisted Sister semblen fixes al festival tot i ser una banda que no es que faci multitud de shows a l'any, la banda de Dee Snider tenen un innegable poder en directe i després que hagin deixat clar que aquest 2016 serà l'últim any de directes del grup cal no perdre's aquesta oportunitat. Slayer acostumen a ser un valor segur i els Whitesnake de David Coverdale veurem quina cara mostren ja que l'estat del vocalista en els darrers temps no ha estat el millor.

SlayerAlemanya continua sent un gran referent pel metall i la representació teutona serà notable amb Blind Guardian, més que estimats per aquí, l'innegable atractiu de veure de nou junts Michael Kiske i Kai Hansen sota el paraigües d'Unisonic i la llegenda i la màgia a les sis cordes de Michael Schenker. Els sempre referents Anthrax, els imparables Kreator o Amon Amarth pels amants de les vessants més dures també cal tenir-los en compte conjuntament amb un gruix de bandes on trobem propostes més que interessants on trobem des de la coherència dels Armored Saint a la veterania de Doro, l'exotisme dels Loudness o bandes que poques vegades podrem tornar a veure com unes llegendes del thrash europeu de finals dels vuitanta com Coroner. També trobem bandes estatals que caldria destacar com els 77, Leize o Ciclonautas per nombrar només algunes i sent conscients que resulta pràcticament impossible citar-les a totes, tant les estatals com les internacionals.

En un esdeveniment com aquest, massiu, es duen a terme una sèrie d'activitats paral·leles que val la pena destacar que van des d'un taller de fotografia de concerts a accions solidàries com l'stand solidari de Rock Fest Barcelona a recaptar fons per la associació Asdent www.asdent.es per finançar la investigació de la malaltia de Dent.
Asdent va ser creada per Eva Giménez, la mare de Nacho, un nen de 6 anys que pateix una estranya malaltia de ronyó (Dent) que només pateixen 250 persones al món. Aquest reduït nombre fa que les empreses mèdiques no dediquin recursos a investigar perquè no és rentable.
Un festival d'aquestes característiques també pot, és més, hauria de poder ser familiar. Si tant volem que l'escena tingui renovació en tots sentits cal educar els nostres fills en el gust per la música com a cultura i a assistir a esdeveniments musicals. En aquest sentit el festival té la iniciativa de regalar una samarreta als menors de 13 anys (prèvia sol·licitud) així com permetre l'entrada dels menors d'edat acompanyats dels seus pares o tutors.

Evidentment cal organitzar-se per assistir, l'allotjament i els transports segurament són dels punts més importants. La pàgina del festival és un bon punt de partida on trobar des de la ubicació del festival, allotjaments (el fet de ser l'àrea metropolitana de Barcelona en aquest sentit ho posa més fàcil degut a la gran oferta de la ciutat) o fins i tot pels més "clàssics" que vulguin acampar també tenen oferta des del mateix festival en aquest sentit. Si encara no teniu l'entrada i voleu assistir el ticket més barat està sobre els 150€ més despeses de distribució, hi ha altres opcions amb més privilegis o fins i tot viatges organitzats si es viatja des de altres ciutats de l'estat.

Moltes són les motivacions i raons per assistir o no a esdeveniments massius d'aquestes característiques però un cop posats els arguments damunt la taula...

© 2015 Simfonia Metàl·lica. Tots els drets reservats