Menu

Concerts

  • Escrit per Jordi Romero "Panxo"
  • Categoria: Concerts

El Reno Renardo 22-2-20

Cafè del Teatre, Lleida
Fotos: Jaume Sanuy

Més de 5 anys després de la primera visita a Lleida (un plujós dia del novembre de 2014), els bilbaïns EL RENO RENARDO van tornar per oferir-nos el seu “Freak Metal” (o sigui, Heavy Metal esbojarrat), i un parell de discos més editats, l’últim titulat Hostiopatia; aquest és ja el 6è disc sencer que graven, a part de diferents singles sobre el Nadal, eleccions, o l’equip del seu cor Athletic Club (No lo llames el Bilbao, un dels meus favorits entre els seus temes propis, que com suposava, no van tocar aquesta nit), tots disponibles en descàrrega gratuïta a la seva web www.elrenorenardo.com, on també s’explica que el grup es va formar al 2006 com un projecte de “Metal estúpid” del guitarra i cantant Jevo, amb la intenció de no sortir de l’estudi (ell solet va gravar tots els instruments als dos primers discos de forma casolana).

Anteriorment Jevo (Ignacio Garamendi) va formar part de VALHALLA, grup molt recomanable que es podria qualificar de Power Metal amb 4 discos editats entre els anys 2000 i 2005, i quan va afluixar la seva activitat, ell sol va donar forma a SOULITUDE al 2004 com a projecte també d’estudi, de Metall molt variat amb lletres en anglès de temàtica més orientada a la ciència ficció, que amb l’ajuda d’algun vocalista i altres músics ha editat també sis discos paral·lelament a EL RENO RENARDO. L’últim experiment de Jevo que acabo de descobrir escrivint aquestes línies és GALEA, Metall amb lletres en Euskera que fa uns mesos ha editat el seu primer treball Haziak.

Llegeix més

  • Escrit per Senyor Tomba
  • Categoria: Concerts

Abbath + 1349 + Vltimas + Nuclear 31-1-20 El retorn del maligne

Salamandra, Hospitalet del Llobregat (Bcn)
Fotos: Isabel Carrero

VltimasDivendres 31 de gener vam tenir la sort de poder assistir a una gran nit de metal extrem de la mà de Madness Live, que va organitzar una gira molt complerta amb quatre grans bandes. Nuclear eren els que obrien la nit. No és habitual que sentim parlar d'una banda de thrash metal des de Xile però per aquelles terres sembla que estant tenint certa repercussió. Amb el poc temps que van tenir van agradar i no es van estar de fer esment a la situació política del seu país amb temes la llengua natal com Apátrida. Tot i no estar malament haurien merescut més públic present, coses que té el fet que els concerts funcionin en horari europeu i la nostra societat no aprengui a conciliar i adaptar-se a una gestió del temps més raonable.

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera
  • Categoria: Concerts

Niu de Corbs + Hollow Cry + NoiseDrome 31-1-20

La Boite, Lleida
Fotos: Albert Perera

NoiseDromeDe nou La Boite a la capital de ponent, reducte que aguanta acollint les atrevides programacions de bojos meravellosos com Yeti Produccions, acollia una nit contundent amb dos atractius per sobre de tot, recuperar i veure l'estat de forma dels NoiseDrome i el segon concert, primer a casa, del projecte black metal sorgit des de ponent Niu de Corbs. Certament una nit poc adient pels no amants dels sons extrems i tot i això la sala va presentar prou bona entrada.

Val a dir que el cartell estava format per bandes totalment ponentines ja que els membres de NoiseDrome caminen entre Lleida ciutat i Mollerussa, Hollow Cry de Tremp i Niu de Corbs de nou de la mateixa ciutat. Vetllada, doncs, destacable en aquest sentit i amb regust local i ideal per veure l'interès que generen les bandes més properes. En aquesta ocasió i al tractar-se de tres bandes es va iniciar tot més aviat ja que la normativa imposa que més enllà de la una de la matinada no es prodiguin les actuacions en directe.

Llegeix més

  • Escrit per Senyor Tomba
  • Categoria: Concerts

Avern + Purgatorii + Blazar 17-01-20

Meteoro Club, Barcelona
Fotos: Isabel Carrero

Divendres 17 de gener vam tenir la sort de poder assistir a una vetllada perfecta per a aquells que estimem la part més extrema del metal. Des de Barcelona, tres bandes , que, cada una en el seu estil, van mantenir el públic en suspens durant tota la nit.

Els primers que van tocar, Avern, són vells coneguts de l’escena metàl.lica catalana. Entre les seves files, gent d’Instinto, Tort o Cruz, i el nucli de la banda de trash barcelonina Execució. Fa uns mesos que van editar la seva primera demo (Avern, 2019) i aquesta i algun tema nou és el que va sonar durant el poc més de mitja hora que van tocar. Avern és un grup intens i ben rodat i això ho van demostrar des del primer moment del concert. El seu metall punk amb tocs black metal a estones i obertament heavy metal a d’altres, em van fer passar una boníssima estona, com sempre que els he vist. Si bé en un principi el so no era gaire bo, a partir del tercer tema van saber ajustar els volums i la qualitat de general i així les cançons va lluir moltíssim. Si voleu moure el cap sense parar poseu-vos el tema Golem i flipareu. En breu tornen a tocar a Barcelona (29/2/19, al Casal de joves de Roquetes) i des de Simfonia Metàl·lica recomanem molt que tots aquells que pugueu assistiu al concert, realment valen la pena.

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera
  • Categoria: Concerts

Blaze Out + Saüc 10-01-20

La Boite, Lleida
Fotos: Albert Perera

Primera cita concertística metàl·lica a ponent enmig d'un calendari, si repassem les dates dels directes que es presenten a casa nostra en aquest inici de 2020, tant dens com la boira que en la data de celebració d'aquest concert ha estat present i tapant el sol durant uns 15 dies. Els barcelonins Blaze Out finalment presentaven a Lleida ciutat el seu darrer Instinct, podeu recuperar l'entrevista que vam mantenir amb el seu guitarra i vocalista Gerard en motiu de la seva edició, en un periple en aquest 2020 que els portarà a girar per Europa en unes 15 dates i posteriorment participar a certàmens com el prestigiós Resurrection Fest. Minuts abans que comencés el sarau vaig tenir oportunitat de conversar breument amb el mateix Gerard comentant precisament aquests concerts i es mostrava força entusiasmat. Després de la data lleidatana tocaran a Madrid i Tenerife per encarar la gira europea. Sigui dit de passada que no estaria de més que les bandes de casa nostra, ara que tantes i tant diverses n'hi ha, haurien crec jo d'explorar les possibilitats de tocar a les quatre capitals catalanes ja que no sempre la gent de comarques té la possibilitat segons com caigui el dia d'anar a Barcelona i estic segur que hi ha públic a la resta de demarcacions per muntar un concert a cada ciutat. És un desplaçament assequible i segur que es pot arribar a un acord amb sales i/o promotors per fer possibles aquestes dates sense que se'n derivi grans desastres econòmics pels implicats. Les bandes volen tocar oi?

Llegeix més

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?