Menu

Abbath + 1349 + Vltimas

abbath_web
Categoria
Concerts
Data
31/01/2020 00:00
Lloc
Salamandra (Hospitalet del Llobregat-Bcn) - Av. del Carrilet, 235, 08907 L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona

Preu anticipada: 25€ / Taquilla: 30€

El 31 de gener, de la ma de Madness Live, ens arriba aquesta interessant gira per als amants del black metal i del metall extrem en general. I és que Madness ha reunit a quatre bandes que giraran per l’estat espanyol entre finals de gener i principis de febrer, tres d’elles amb membres mítics del que es va anomenar black metal noruec, o, com ells deien “truenorwegian black metal”.

El plat fort de la nit, Abbath, és un grup que sorgeix de les cendres d’Immortal, una de les formacions bàsiques per a entendre la primera onada de black metal noruec. Els de Bergen van ser contemporanis dels mítics Mayhem, Burzum o Darkthrone i van formar part de grups embrionaris de black/death metal com Old Funeral. La llarga carrera d’ Immortal és farcida d’excel.lents treballs discogràfics que abarquen des del primitiu i rude black metal (Diabolical fullmoon misticysm, 1992) fins a clàssics del gènere com Battles in the north (1995) o At the heart of winter (1999). Després d’un excel.lent darrer treball discogràfic ( All shall fall, 2009), i d’una mítica actuació al Wacken que quedà recollida en el directe The seventh date of Blashyrk (2010), el frontman i guitarrista del grup (Abbath) abandona la formació per desavinences personals. Així sorgeix Abbath, banda que debuta al 2016 amb l’homònim Abbath (Season of mist, 2016) i que va ser un excel.lent treball discogràfic, en opinió de qui escriu aquestes línies.

El disc debut comptava entre les seves files amb veterans de l’escena black metal de Bergen com el baixista King ov Hell (Gorgoroth, entre d’altres). Després de girar per tot el món, el grup es pren un descans i torna el 2019 amb Outsrider (2019, Seasson of mist) segon treball discogràfic de la formació, que continua en l’estil marcat pel primer, això és, una barreja de black metal, thrash, pinzellades death i molt de heavy metal i actitud rockera en les veus i els excel.lents solos i frassejos de guitarra d’ Abbath, que, i això no ho podem oblidar, més enllà del seu caràcter bromista i gamberro, és un genial compositor i instrumentista. La veritat és que cançons com “To war” o “Count the dead” del primer o “The Artifex” i “Land of Khem” del segon, són una autèntica passada.

A més d’Abbath, tindrem la sort de poder gaudir d’uns excel.lents acompanyants com són 1349, Vltimas i Nuclear, grups editats també pel segell francés Seasson of mist. 1349 van formar-se a Noruega a finals dels 90 i formen part de la tercera onada de grups de black metal noruec. Fortament orientats cap a la vessant més dura del black metal, 1349 (que prenen el nom de la pesta negra que va assolar el seu país al s.XIV) tenen entre les seves files al mític Frost (bateria dels clàssics noruecs Satyricon) i són un grup realment intens en directe. Han firmat albums que ja són clàssics del gènere com Hellfire ( Candelight, 2005) i Revelations of the black flame ( Candlelight , 2009) i col.laborat amb la llegenda del gènere Tom Gabriel Fischer ( Hellhammer, Celtic Frost, Triptycon ) a l’ excel.lent disc de caire més experimental Demonoir ( Indie , 2010). En aquesta gira ens presenten el seu darrer treball The infernal pathway ( Seasson of mist, 2019) en el que es preveu un concert intens i ben interessant.

El segon grup de la nit serà Vltimas, banda formada pel genial i personalíssim guitarrista Rune Erikssen (Blasphemer) que va formar part de la era post Euronymous de Mayhem, escribint la música dels excel.lents Wolf’s Lair abyss (1997) i Grand Declaration of war (2002), a més de tocar a Aura Noir, entre d’altres. L’acompanyen David Vincent a les veus i baix (Morbid Angel, Terrorizer, Genitorturers) i Flo Mounier (Criptopsy) a la bateria. Vltimas fan un blackened death metal en el que destaca la inconfusible manera de tocar la guitarra de Blasphemer, per a mi un dels guitarristes amb més personalitat del metall extrem. El seu disc debut Something wicked marches in ( Seasson of mist, 2019) és la carta de presentació d’aquest supergrup, del que esperem molt en directe, donada la trajectòria dels seus integrants.

Per a començar la nit tindrem els xilens Nuclear, una de les bandes més destacades del país Sudamericà, amb la seva barreja de trash, death i punk, que prometen fer-nos moure el coll de valent. Si no els coneixeu us recomanem una escolta del seu Formula for anarchy ( Candlelight , 2015), un disc realment canyero.

 
 

Totes les dates

  • 31/01/2020 00:00

Powered by iCagenda

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?